Данък МПС / Застарховки / Коментар | BG Cars United

Share
HTML-code

Comments • 255

 • Iliya Valov
  Iliya Valov  6 months back

  Препращам от приятел във връзка със застаховките Гражданска Отговорност
  ПероВТ:


  "В Румъния бонус-малус предвижда 50% по-ниска ГО за най-добрите шофьори и 180% по-висока за най-лошите. Собственик с повече коли има еднакъв коефициент за всички. Коефициентът се променя надолу при регистриране не на каквото и да е нарушение, а на нарушение с причинени щети. Всяка година без нарушение го вдига с една степен. Може да стигне максимума (минус 50% ГО) за 8 години без нарушения. Всяко застрахователно събитие, последвано от плащане на обезщетение го смъква с две степени. Шофьорът запазва коефициента си и след нарушение, ако поиска от застрахователя да покрие сам щетите. При продажба на колата коефициентът не се прехвърля автоматично върху новия собственик. При покупка на нова кола обаче, коефициентът на собственика се прехвърля върху нея. Коефициентът не се променя при произшествие с откраднат автомобил, ако собственикът е уведомил полицията за кражбата.
  В Румъния бонус-малус е въведена през 2010 г. за физически лица на базата на списъка на нарушенията със щети от 2009 г. Юридическите лица са включени през 2012 г. При юридически лица с повече автомобили, бонус-малус се прилага поотделно за всяка от тях."


  По-горния текст лично за мене ми се струва в пъти по-разбираем и справедлив от това , което в момента се обсъжда да се въведе у нас.
  Поздрави и безопасно шофиране!

  • Dragomir Dechkov
   Dragomir Dechkov  6 months back

   Браво страхотно

  • Dragomir Dechkov
   Dragomir Dechkov  6 months back

   Супер си

  • TheTuturuka
   TheTuturuka  6 months back

   Абсолютно!Но тамошното лоби на застрахователите не е толкова силно.А и явно човешкото и националното също им е на румънците в пъти повече!То само пътищата да им имахме...

 • Петър Велков

  Намериха си причина,да вдигнат данъците.Парички им трябва да харчат.

  • Stanislav Stoyanov
   Stanislav Stoyanov  4 weeks back

   Чудесно казано и обяснено,обаче .....обаче......."Кучетатат си лаят,кервана си върви". Ганьо е силен и вилен зад клавиатурата ,на масата пред авери................ама не ни стиска да "фанем дървото" ,и бой по дУпетатските кратуни!

   • Мартин Ангелов

    Eвала!!

    • Мартин Ангелов

     Eвала на BGcarsUnited

     • ThePowerBG TURBO
      ThePowerBG TURBO  1 months back

      Баси шибаната държава честно

      • sali hodjov
       sali hodjov  1 months back

       75 от депутатите гласуваха против този клип

       • Ненчо Ненов
        Ненчо Ненов  1 months back

        Всичко е една лъжа. В Германия все още си карат старите бракми.

        • reaper reaper
         reaper reaper  1 months back

         Нито горивата са скъпи, нито застраховките, нито данаците, просто заплатите са ниски!

         • Ангел Петров
          Ангел Петров  2 months back

          Браво!!! Едно смислено видео да видя в тоя интернет.Аз съм на 17 и вече не помня от колко време съм на вън,тия изроди просто те карат да напуснеш собствената си държава.
          Имам един въпрос предстои ми регистрация на VW PASSAT 6 2005 година 2.0TDI БЕЗ катаризатор и БЕЗ ДПФ филтър ще ми направят ли проблем.

          • BGcarsUnited
           BGcarsUnited   2 months back

           Не би трябвало, просто ще те натоварят с по-сериозен данък. У нас все още се допускат такива автомобили. Накарай в КАТ да ти впишат еко категорията на автомобила в талона.

         • NippleSalads69
          NippleSalads69  2 months back

          Много неинформирано клипче. Ебахти вдигането на данъците, на моята 17 годишна корса се дигна с 5 лева. Като карате 20 годишни коли с 200 коня ще плащате. Кажи как в румъния екотаксата за стара мощна кола струва колкото колата.

          • Новичок Хуярев

           ЗА КИНТОС

           • Stanimir Rankovski
            Stanimir Rankovski  5 months back

            Съгласен съм, че с дигане на данъците ще живеем по-екологично, в края на краищата няма да можем да си караме колите ИЗОБЩО и следователно вредните емисии ще за не по-малко, а никакви! Брилянтно!!!

            • Yordan Sergeev
             Yordan Sergeev  5 months back

             за да няма подобни размисли и страсти, тъй като БЪЛГАРИНА е много силен на приказки като се намира на масата, пред входа и във форумите, просто следващият път когато някой, като СЛАВИ ТРИФОНОВ прави подписка се замислете за какво всъщност е тя и отидете да гласувате със ЗА .... защото ако бяхме отишли повече, днес изборите в България и решенията вземани от парламента щяха да се определят от НАРОДА .... както е в Унгария например ..... Народа ни преди да се събиду за това да излиза на протести трябва да се събуди за това, когато смислени неща се решават в държавата и му се дава възможността наистина да промени нещо !!!! Ако не запознем да гласуваме за смислените неща ще има едни такива дето си манипулират системата и решават как да живеем ......

             • Bulevard Service
              Bulevard Service  5 months back

              как бре..я виж народа кви коли кара...продават си къщите за да карат хубава кола..как да не копират...копират яко наще.

              • Bulevard Service
               Bulevard Service  5 months back

               хахах оня па...ще имам газова уредба и ще карам на бензин...хахах да пускам на бензин само сутрин докато мръдне стрелката на темп..от там нататък целия ден съм само на газ..такава ми е уредбата че не прехвърля ако аз не искам ;)

             • Нафтата му е майката човек

              УТРЕ 18.11 ПАК НА ПРОТЕСТА !!!

              • Димитар Николов

               Здравейте на всички Българи в България и по Света. Какво се случва в България и дали вопще има БЪДЕЩЕ да живееш в България?????!!!!!!!

               • Pesho
                Pesho  6 months back

                Не си ли чувал за градски транспорт.

                • Юли Л.
                 Юли Л.  6 months back

                 Ба какъв е тоз данък ве? 270 леа, въййй... Та мойта кола е 95та и е 30 кинта данъка. 101 коня 1,6 мотор, въхх!

                 • Spas Nenov
                  Spas Nenov  6 months back

                  193 кс е Мерцедеса колега моита е 150кс и е 2г. по стара от на колегата не е Мерцедес ама и аз ще плащам 300+лв данък

                • Iskren Tsekov
                 Iskren Tsekov  6 months back

                 Kalashnikov- Kalashnikov = protesti

                 • Опит за 190 FUT DRAFT

                  абе да им еба майката само гушите ще им пълним

                  • The BJ
                   The BJ  6 months back

                   Майките на деца с увреждания са пред парламента или пред друга правителствена сграда. Корнелия им плаща да го правят и след това отиде при тях обеща една маса промени но при положение че я изберат. Същото което правеше и Сидеров, плащаше на хора да протестират но журналистите го спипаха преди полицията и имаха видеа и записи.

                   • pencho chukov
                    pencho chukov  6 months back

                    Не само на тебе ти е писнало

                    • david
                     david  6 months back

                     Бати и селския манталитет олигофренски/булгарски.. Как пък решихте че може да си позволите да карате коли със по 700лева заплати, не ми е ясно?!?! Ако не може да си платиш бензина и винетката означава, че не може да си позволиш да имаш и кола. селянчета изтрещели. Има градски транспорт! Олигофрени излезте от тоя кенеф БГ. и вижте как живеят хората навънка - във Дания 2500евра заплата колата е лукс, паляци комплексирани.

                     • BGcarsUnited
                      BGcarsUnited   6 months back

                      Нека не се обиждаме, понеже със същата инерция мога да те нарека треторазряден гастарбайтер и бездушен емигрант. Не е приятно нали? А тези от нас които обичат страната си (не държавата) и не стягат куфара при първите пречки в житието им тук, имат пълното право да живеят пълноценно и да се борят за това. Някак не ми се връзва, човек напуснал България кой знае кога, да ми сравнява тукашната инфраструктура с тази в Дания. Кога за последно се вози с автобус от градския транспорт в БГ, че с такава лекота го предлагаш като алтернатива за предвижване? Първо трябва да има редовен такъв, за да има достатъчно места за комфортно пътуване, да стигаш навреме и същият този транспорт да работи до късно, а не да увисваш на спирката след работа. ПОНЕ ТОВА! Но и това го няма... Затова да не прибързваме с неподготвени изказвания отвъд границата.

                    • Aleksander Boqdziev
                     Aleksander Boqdziev  6 months back

                     Ami da nali zamarsqvat poveche glupcho

                     • George Penchev
                      George Penchev  6 months back

                      Редно е да се искат заплати от частниците(робовладелци), а не ниски данъци от държавата, приятели :) Смешни са доводите за тези увеличения, но в крайна сметка данъците в България са все още доста ниски съпоставени със средните в Европа и повярвайте ми - ще растат още! Факт е че тази система е формулирана да ограбва, но тези които ограбват незабелязано в най-общия случай са тези за които работим ;) Термина минимална заплата е прекалено размито понятие в днешно време, а никой не си отваря устата, че се осигурява на смешни пари и получава заплата под минималната. Ако оставим всичко на страна в главата на един българин трябва да се върти не как да спести, а как да спечели и трябва да се бори в тази посока.

                      • Yanko Tonchev
                       Yanko Tonchev  6 months back

                       Абсолютно съм съгласен с всичко казано във Видеото !!! Но така също нека не забравяме че всеки народ си заслужава управниците. Ние си ги избираме тези изроди и затова после правят каквото си искат с нас. И докато не направим това което предлага DevilchoTV  нещата никога няма да се оправят защото на тези изроди горе от стачки не им пука! Само тоягата му е майката !

                       • SoloSniper
                        SoloSniper  6 months back

                        Ей такива BG клипове искам да има в youtube!

                        • Новичок Хуярев

                         ГЕРБАНЬЕ -не може да измисли друго освен рекет на народа с постановката че го правят за нас за да сме добре

                         • Aliosman Bilal
                          Aliosman Bilal  6 months back

                          Koito glasuval za tia trqbva da mislqt oshte vednaj...braoo na momcheto za tochnite komentari i razsajdanie no mislq nqma da ima mnogo efekt ot tia protesti..kakto gledan maykite protestirat ot dosta vreme no toq stoi oshte tam...trqbva da se mahate ot taq darjava i preporachvam na vseki...proto nikoga nqma da se opravi taya darjava i oste poveche sas tezi mili protesti ako she protestirate protestirayte kato vav garcia i togava chakaite promeni

                          • Sonoma Takova
                           Sonoma Takova  6 months back

                           Bulgarian politicians is a poppets of Deep state /globalist /Bilderberg croup
                           mo fo’s
                           The insurance company’s pay 💰 the criminal politicians to go this it is all of Deep state plan
                           F*ckers

                           • Slav Of BG
                            Slav Of BG  6 months back

                            Евала! Слушайте човека какво говори. Браво! Хайде сега всички да кажем същото на жълтите павета, щом не искат да ни чуят по градовете. МОЛЯ ВИ НЕ ЧАКАЙТЕ НА ДРУГИ ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА, КОЛКОТО И ДА НЕ ВЯРВАТЕ ЗАВИСИ ТОЧНО ОТ ТОЗИ ОЩЕ ЕДИН ЧОВЕК!!!

                            • Cengiz Tefik
                             Cengiz Tefik  6 months back

                             Браво брат .. 👏🏼👍🏻

                             • Dimitar Dimitrov
                              Dimitar Dimitrov  6 months back

                              В общи линий системата Бонус - Фалос работи по следният начин : Ако предният собсвеник прави сеск в кола на задната седалката , после жената забременее , но междувременно той продаде колата новият собсвеник далжи на детето бащинска издъжка до 18 тата му година . Честито ба всички печеливши в играта

                              • Alex Mitkov
                               Alex Mitkov  6 months back

                               Много си прав

                               • Mayka Mayka
                                Mayka Mayka  6 months back

                                Ония в Турция ще ги оправи

                                • yosif stoykov
                                 yosif stoykov  6 months back

                                 46 депутата не харесват това !!!!

                                 • nikolai djenkov
                                  nikolai djenkov  6 months back

                                  germaniq 6300evro sredna franciq 4800 evro sredna garciq ot 750 evro minimalna padna na 550evro minimalna Boiko ni zaplashvashe predi 2 godini da ne stanem kato garcite dal gospod az si mechtaq da sme kato tqx 30% po-niski ceni na stokite za bita i tochno 2-pati po-visoka minimalna zaplata

                                  • Динко Иванов
                                   Динко Иванов  6 months back

                                   240 тъпанари ни оправляват и сме на това дередже а Швейцария се оправляват от 6 човека а гледай колко повече са пред нас с всичко

                                   • Borislav GRIGOROV
                                    Borislav GRIGOROV  6 months back

                                    Браво!За първи път те гледам и много ми хареса.С простички и лесно достъпни думи ,обясни каква е идиотската истина.ГЕНОЦИД-това се случва в БГ!Застрахователите са основно чужди фирми,с лоби из политиците и ТЪПОтатите,които приемат данъци и закони угодни на тях.Като ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА,забележете!,Г.О.Зна,могат д приемат сутрин,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,да им врътваме по една...,и не може да мръднеш!!
                                    За данъка:Ами,бай Пешо,дето кара болното си дете на диализа до големият град,или жена си с болно сърце..Той как да плаща данък 140лв.,като пенсийката му е 200?!
                                    Ако искахте чист въздух,защо не сложихте по-висок данък на дизела?Както е в повечето държави.В тези държави,дето се равняваме,първо ти правят предпоставка-хубави пътища с маркировка,качествено гориво,наличие на катализатори и пр. и ЧАК тогава прибягват до прилагането на рестрикции.А НЕ ОБРАТНОТО!!!

                                    • Nikolay Pavlov
                                     Nikolay Pavlov  6 months back

                                     Половината неща които казваш, са пълни глупости!

                                     • Nikolay Pavlov
                                      Nikolay Pavlov  6 months back

                                      +BGcarsUnited много е модерно да говориш неща които съвпадат с всеобщото мнение! Но! Едно голямо но! Как можеш да оправдаеш 15-20лв данък за една димяща, 30 годишна дизелова барака! Или пък износена, горяща масло бензинова барака!
                                      Защо аз, или моето дете, или пък твоето дете е длъжен/длъжно да диша изгорели газове само защото някой иска да му е евтино! Бедността не е оправдание да замърсяваш! Като ти е скъпо не караш кола! И гумите са скъпи - защо тогава трябва да използваме зимни гуми !?! или пък спирачки. Защо трябва да минаваме технически преглед!?!

                                     • BGcarsUnited
                                      BGcarsUnited   6 months back

                                      Всеки има право на мнение. Изразих своето публично и не срещам сероиозно разминаване между моята теза и тази на болшинството.

                                    • Mladen Mladenov
                                     Mladen Mladenov  6 months back

                                     Ако се вдигнем на крака... всички ще спечели но ние народа.. сме свикнали да стоим вкъщи и да кибичим само сеийри... ако 3 4 милиона народ спрем да плащаме данак на колите на превозните срества... ще се наложи да слушат нас... но не става с 2000 3000 хиляди души да дерът гърла пред парламента така нвма стсне ще им пратят 1000 полицайчета и ще свърши протеста нека се вдигнем всички на крака... живях в гермяния и там като има протес целия народ се вдигна и спира единствено метрото и трамвайте ааа метрото и трамвайа в германия носи най мнохо доход на държавата дневно 5 милярда евро... и Гермяния клекна пред народа...

                                     • John Walter
                                      John Walter  6 months back

                                      По-мирен начин нищо няма да стане, само гражданско неподчинение ще има ефект...

                                      • John Walter
                                       John Walter  6 months back

                                       Ако не бъдат изметени, гербаджиите скоро ще докарат българите до венецуелския сценарий - ще им обезценят спестяванията, заплатите и пенсиите. Всички тези повишениия на данъци, застраховки и горива, ще доведат след себе си до каскадно увеличение на цени на стоки и услуги с хипер-инфлация.

                                       • Barash Behched
                                        Barash Behched  6 months back

                                        Как тези политици, към които народът се обръща с възможно най-обидните думи живеят. Какъв човек трябва да си за да спиш спокойно при положение, че си обиждан, мислен за идиот, по-долно от животно, паразит и т.нат.
                                        Дали парите и властта притъпяват сетивата ти като човек, та да се превърнеш (няма такава дума създадена, която да описва нашите политици)?
                                        Мисля, че еволюцията се е пошегувала с нас и създала политици освен хора, животни, растения и минерали.

                                        • DJ Rellent
                                         DJ Rellent  6 months back

                                         Успех, страхотно видео и дано съборим тия мърши от парламента.

                                         • remonti bez granici com
                                          remonti bez granici com  6 months back

                                          Много адекватно видео! Вече ножа е опрял до кокала и е време за нещо ново и нормално.

                                          • John Smith
                                           John Smith  6 months back

                                           трябва да се правят референдуми, за да можете чрез тях да управлявате
                                           с този протест може само да дадете власта на бсп и дпс