ТОП 10 СТРАННИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ, ЗА КОИТО НЕ СТЕ ЧУВАЛИ

Share
HTML-code
 • Published: 26 January 2019
 • Днес ще разгледаме някои локации в нашата родина, които не попадат в известните туристически маршрути. Представям ви Топ 10 СТРАННИ МЕСТА в БЪЛГАРИЯ, ЗА КОИТО НЕ СТЕ ЧУВАЛИ.

  🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  📕 Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  🙌 Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial

  Нашата малка България е толкова богата на природни и исторически забележителности, че една книга едва ли ще стигне да ги опиша. Знаете какво са казали старите хора: „Опознай родината си за да я обикнеш“. За това днес реших да ви покажа някои кътчета, които не са част от популярните туристически маршрути! Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 странни места в България, за които не сте чували.

  #TheClashers #Top10 #Bulgaria

  Много от местата, които ще видите незаслужено остават в сянката на другите по-големи атракции. Ако търсите по-алтернативен маршрут, то в тяхно лице няма да останете разочеровани. Надявам се те да попаднат в списъка ви за желани дестинации!

  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

  Българската земя е богата на полезни изкопаеми и за това на много места има изоставени мини и кариери от времето на социализма, някои от които могат да ви изумят с мащаба си. Един такъв пример е рудника „Цар Асен“, които от някогашния рудодобив е останал само един огромен кратер пълен с интересна на цвят вода. Дъното му е смес от отровни химични съединения и тежки метали. Тези, които са чели книгата ми до края, знаят за това вълшебно, изпълнено с мистерии място. Това, което отличава храм кладенеца край село Гърло от всички други е, че е вкопан в земята, а по средата има кладенец. Директно над кладенеца има купол с голям отвор към небето. Нещо, което не се среща никъде другаде в България и продължава да озадачава археолозите. Ще видите някои вълшебни снимки на местата от новата Топ 10 странни места в България, за които не сте чували. Само на 55 километра от София се намира един от най-живописните манастири в България – Въведение Богородично. Името на разбоишкия манастир идва от близкото село Разбоище и се смята, че е основан между 17 и 18 век. Интересното и различното при тази света обител е главната църква, която е разположена високо в скалите и е останала извън пределите на манастирския комплекс.

  Скалните манастири при с.Осмар са невероятен феномен, за който дори Ванга е казала, че са четвъртите поред, заредени с енергийна сила след Рупите, Царичина и Мадара. Намират се на само на няколко километра от Шумен. Ще разгледаме тях, както и много други места в новата Топ 10 странни места в България, за които не сте чували. Едно от най-интересните и странни места в днешната класация несъмнено е малка къщичка кацнала високо в скалите над Лакатник. По известна е като „Орловото гнездо“ и се използва като заслон за алпинисти. Извисява се цели 300м. над река Искър и е закрепена добре с метални съоръжения в скалата. Не може обаче, просто ей така да я посетите като ви се прииска.

  Божият мост е едно уникално дело на природата, което няма аналог не само в България ами на целия балкански полуостров. В продължения на хилядолетия река Лиляшка бара е дълбала необезпокоявана в скалата до врачанското село Лиляче. Близо до Дупнишкото село Бистрица в подножието на Рила има цяла серия от водни скокове и малки водопади наречени Бистришки водопади, които са особено буйни и красиви през пролетта, когато се топят снеговете. Според легенди на местните хора мястото е обитавано от мистични сили като самодиви и горски духове. Ще ги разгледаме в Топ 10 странни места в България, за които не сте чували. Ханкрумовският скален манастир е разположен на Шуменското плато, в близост до село Хан Крум, където има още много подобни изсечени в скалите манастири и църкви. До светата обител се стига по изсечена в скалата вита стълба, която в края си преминава в коридор. Самият манастир е съставен от три помещения, като едно от тях е служило като църква и разполага с добре оформен олтар.

  Ако сте прочели цялото описание пишете коментар, по който да ви позная... вие изберете какъв. ❤️

  Ако ви е харесала днешната класация не забравяйте да оставите по един лайк в подкрепа! 👍

  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

  Източници:
  desidreamland.com/gods-bridge/
  keepliving.eu/bozhijat-most/
  haiduk-tourist.blogspot.com
  ranica.bg/
  otbivki.com
  oilaripi.com
  svogetour.com
  chotorovi.com
  bestplacesinbulgaria.com
  m.opoznai.bg
  Минчо Каравастев - Мински
 • Entertainment Entertainment

Comments • 2 120

 • The Clashers
  The Clashers   2 months back

  Днес отново ще се удивите от красотата и мистиката на нашата България. Надявам се видеото да ви хареса и да си набележите следваща дестинация. Моля само да помагате да достигне до повече хора като го споделите. Много ще съм ви благодарен. ❤️

  • Angel Bogdanov
   Angel Bogdanov  1 months back

   Село Бистрица не е дупнишко, а самоковско

  • ivan ivanov
   ivan ivanov  1 months back

   Рудник цар Асен на позиция 10:38 до 10:44 е сниман друг рудник . Кой е той ?

  • Miroslav Baliev
   Miroslav Baliev  1 months back

   Слави, чувал ли си за скално тракийско светилище Градище до село Долно Дряново?

  • B. Todorow
   B. Todorow  1 months back

   Лакатник не се произнася така но все пак чудесен клип! :)

  • Petq Ivanova
   Petq Ivanova  1 months back

   Слави моля те кажи нещо за Антихтиста кога ще се появи? Какви ще са неговите сили? Защо се появява?

 • Kosta Topkarov
  Kosta Topkarov  1 hours back

  В тази класация спокойно може да се вкарат и "Чудните скали" край река Камчия :)

  • Acho Acho
   Acho Acho  23 hours back

   Незнам дали сте чували за Падина край гр.Варна водата има интересен цвят

   • Рени Мутафчева

    Защо не добавихте в класацията и друг мистериозен феномен, наречен Дяволското гърло? 🙂

    • Кристина Иванова

     Моето село е на 10 минути от Божия мост-с. Чирен
     Наистина ви препоръчвам да отидете. Всяко лято аз и моите приятели си правим пикник. Прекрасно е!

     • mariya tankova
      mariya tankova  1 days back

      Била съм на скалата и съм чувала много писаци от хора

      • anton alexandrov
       anton alexandrov  1 days back

       Ако не си ходил, отскочи до с. Полска скакавица над Кюстендил. Изградиха много приятна екопътека до тамошният водопад- Полско скакавишки водопад 53м. воден стълб. Има и стара черква отгоре му.

       • Симона Георгиева

        2:07 Аз съм родена на девети септември но 2008 година!! Ейййй ужас родена съм на прокълната дата😂😂😂

        • Ivan Stoyanov - Vaniovv

         Екскурзовод съм , и мислех че няма място където да не съм ходил ... Е! оказа се че има , и че не знам за тях , уникално красиви и мистериозни места . Аз пък мога да разкажа за една Църква , в която оковавали душевно болни , или за пещерата Бабини Боски / смешно е да , но е мега красива / , или за месноста св.Варвара , и как открих легендата за нея , всъщност...доста мога да разказвам, но Слави го прави с хъс , и е страхотен

         • Rayna Borisova
          Rayna Borisova  4 days back

          Аз съм ходила на Орловото гнездо

          • Бони Давидова

           Като България, друга страна няма!

           • Manuela Indjova
            Manuela Indjova  6 days back

            Купих книгата.Многи е интересна

            • Nikolai Gerdjikov
             Nikolai Gerdjikov  1 weeks back

             Аз сам отишла на рудник цар асен защото баштата на мама живе близо до цар асен и аз живея в овчеполци

             • Veselin Benev
              Veselin Benev  1 weeks back

              Баба Ванга не е Божи пророк, това и православната църква го казва. Така е и с Нострадамус.
              Не разбирам смисъла на енергийните центрове, но в Словото е казано: "И ще Ме потърсите и ще Ме намерите, като Ме потърсите с цялото си сърце."
              Йеремия 29:13 РИ ББД
              Започвам да мисля, че такива енергийни центрове не водят до Бога, а до дяволските сили.

              • Мирослав Минковски

               Ходил съ м наистина се чуват писац

               • Gog Vurt
                Gog Vurt  2 weeks back

                Не се срамувайте от родината си, точно обратното - трябва да сме горди. Както Зорка казва, земята не е виновна, че в момента е в ръцете на безнравствени и аморални хора. Как мога да мразя дървото пред къщата ми, или улицата, на която съм играл и дядовците са ни разказвали истории, на нас децата. За героите, за тези, които са проумели, че думата "родина" седи над всичко и, че ситуацията в държавата е аналогична на духовната зрялост и на възпитанието, което тези, които я населяват притежават. Ситуацията сега не е лоша, защото земята е негодна за обитаване, а защото ние сме направили така. Ако политичетата или каквито и там да са държавни чиночници, поставяха България над желаниято си за облагодетелстване, било то легално или предателски и подмолно, ощетявайки сънародниците си, нещата щяха да са съвсем различни. Но пуста корупция, пуст егоизъм, пусти бедни душици... Аз вярвам в израза - "мразя държавата, но обичам родината". Като държавата е метафора за институциите, политиците и въобще целия механизъм, по които работи държавата, а родината - това е земята, децата, небето, историята... Няма как да мразя тази велика земя, където в името на най-възвишените идеали и принципи, дедите ни са плащали с живота си. За да можем ние да се наречем българи и да живеем свободно. А ние какво сме готови да направим за България? Нима някой ще даде живота си за такива идеалистични вярвания? Просто с лека ръка се отказваме от нея и вместо да браним правдата и справедливостта, я бутаме в лапите на тези същите, които ни накараха да я намразим. Повечето мразят без дори да разграничават държава и родина, без дори да се опитат да си обяснят философски нещата,... Как може да мразиш България? Мрази Сергей, Бойко, Доган, Царя, Волен и всички боклуци от прехода. А за тия от 44-та до 89-та въобще няма какво да споменавам. Оттам тръгва и този морален срив, заради 40 години прилагане на "политиката" - "наш човек" и "не е от нашите", тоест чисто връзкарство, или поставяне на личния интерес и облагодетелстване пред интереса на народа, уж както твърдят, че е било и всичко правили в името на нацията. И ако трябва да сме по-точни, това е в противовес с принципите на истинския "комунизъм" или "марксизъм". Така че се взимайте в ръце и не стойте безучастни към несправедливостта или към хора в беда и нуждаещи се от помощ. Поне това дължим на предците си. Да живее България.

               • Надя Димитрова

                Аз съм от разбойще

                • Надя Димитрова

                 Slavi ako imamsh vreme da se otbiesh v razboeshkiq manastir

                 • Georges
                  Georges  2 weeks back

                  Класацията е супер. Относно Бистришките водопади, това е някаква измислица. Аз живея в този край и за първи път чувам тези истории. Доста украсена история, но няма такова нещо.

                  • Kostadin Peshef
                   Kostadin Peshef  2 weeks back

                   Hai dushkite vodopadi v berkovica

                   • Александра Илиева

                    Много хубаво видео ❤ Набелязах си някой дестинации ❤

                    • Вини Димитров

                     Който чете този коментар да ляйкне

                     • Ивана Данаилова

                      Хей Слави супер класация! Това което ще ти препоръчам не е точно дестинация, но е много красиво, особено лятото! Препоръчвам го и на всички които са от София. Когато имаш път към София отиди на рудника в кв. Кремиковци по залез слънце-страхотно е!💗

                      • tisho91
                       tisho91  3 weeks back

                       Видеото е хубаво, определено ще имам в предвид тези места. Еменският каньон, заедно с Хотнишкият водопад са сред следващите родни забележителности, които искам да посетя.
                       Бих казал, че със сигурност има още доста мистични места, лично аз съм голям почитател на Искърското дефиле и различните скални, планински и морфологични образувания и проломи. Горещо препоръчвам разходка от гара Бов - през Трескавец и десетките водопади по р.Бовска до с.Бов, където има уникални гледки и красоти, може и отбивка до "Под Камико", това е по-малко позната забележителност, на фона на водопада "Скакля" от другата страна на реката... На мен лично, това ми е най-любимото място за разходка.
                       Друга забележителност, която горещо препоръчвам - Земенските скални пирамиди! Това е невероятен феномен, който всеки българин трябва да види, най-добре е да се съчетае заедно с водопад Полска Скакавица, който е уникален за региона.

                       • BobiProBG
                        BobiProBG  3 weeks back

                        25 хиляди харесвания 👍

                        • Tania Kioseva
                         Tania Kioseva  3 weeks back

                         Минавала съм покрай орловото гнездо край Искърскоро дефиле

                         • Irena Kaneva
                          Irena Kaneva  4 weeks back

                          На еменския водопад е страхотно ходих там преди три години заслужава си да се види също така и хотнишкия водопад до Самоводене

                          • Xxxtentacion Bitch
                           Xxxtentacion Bitch  4 weeks back

                           При водопад Момин скок съм ходил,наистина е много красиво .

                           • Pako Salvadores
                            Pako Salvadores  4 weeks back

                            Има и още един манастир Гложенския Манастир.

                            • Helper [Nowak]
                             Helper [Nowak]  4 weeks back

                             Искам да посетя каньона на дявола водопад момин скок и малките водопади от които се чуват прекрасни гласове но разбира се ако чуя такъв глас се обръщам на другата посока

                             • Бояна Вълчева

                              Била съм на черната скала чухме писък но си мислехме че някой се шегува

                              • Цецко Димитров

                               Българийо за тебе те умряха!

                               • StyleZ_Neo
                                StyleZ_Neo  4 weeks back

                                Ходил съм над 10 пъти на Черната Скалапс


                                П.с не съм чувал писаци

                                • Silent G
                                 Silent G  4 weeks back

                                 *БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО🇧🇬*

                                 • MIMI CR7
                                  MIMI CR7  4 weeks back

                                  #BONUS - Аз съм ходила на Мони скок и е много яко

                                  • heave NBUL
                                   heave NBUL  1 months back

                                   Да чувал съм писаци

                                   • Tundzhay
                                    Tundzhay  1 months back

                                    Османско владичество a не робство!

                                    • Gamer pley
                                     Gamer pley  1 months back

                                     Aз чух и направо настръхнах ако
                                     сте го чули натиснете
                                     👇

                                     • # denito
                                      # denito  1 months back

                                      Аз съм ходила на божия мост и там е много красиво ❤

                                      • Натанаил Сталев

                                       Красота! Е, това е вече интересен клип, а не измислените теории на разни хора, които са си нямали друга работа и са си пилели времето, за да се оправдаят за неправилния им живот! Както предложих на миналия клип, може да направиш и класация за най-отдалечените острови, нека се насладим на красивата природа, която Бог е създал! Този път имаш палец нагоре от мен, приятен ден!

                                       • Julia Nikolova
                                        Julia Nikolova  1 months back

                                        ❤🇧🇬🇧🇬🇧🇬

                                        • GEYMYNGS SUS IVKA
                                         GEYMYNGS SUS IVKA  1 months back

                                         Аз съм се качвала на онази къща със скачане от хеликоптер

                                         • Dariya Lazarova
                                          Dariya Lazarova  1 months back

                                          Аз съм ходила на Божият мост

                                          • Nikolay Yordanov
                                           Nikolay Yordanov  1 months back

                                           Отидохме там беше невероятно! 😍😉

                                           • Младен стойков

                                            Село Свежен връх Кадарафил да е за гроба Хаджи Димитър

                                            • Аna Bogdanova
                                             Аna Bogdanova  1 months back

                                             Поздравления за страхотната класация за България ! Гласувам за още .. :)
                                             Аз като истинска българка се гордея с моята майка България. НЯМА ДРУГА КАТО НЕЯ, НЯМА !
                                             Само Слави, ще те коригирам: не е било "османско робство", както вече някой "умове" измениха историята ни, а е ТУРСКО РОБСТВО. Предполагам всички знаем какви нещастия са ни причинявали тези гадове .. кланета, избивания на цели градове, забивани глави на колове... да не навлизам в подробности. Силно искам това да не се забравя, а и нарастващото поколение също да знае, как и какво сме преживяли през това турско робство.
                                             Благодаря !

                                             • Галиана Андреева

                                              Майка ми е ходила на номер 8

                                              • Elena Valcheva
                                               Elena Valcheva  1 months back

                                               Аз си взех книгата ти и е много хубава! Много ми харесва! Е стигнала съм до втора глава , но това е ,защото си я взех преди 2 дни