Строго секретно! Учебен филм на ДС "Външно наблюдение в действие"

Share
HTML-code
 • Published: 28 October 2014
 • Строго секретен филм, за обучение на служителите от II отдел на ДС (ВН или външно наблюдение). Според изискванията на закона за досиетата, всички видео материали на бившата Държавна сигурност се намират в архива на КРДОПБГДСРСБНА (комисията по досиетата). Филма може да бъде намерен със сигнатура: (АКРДОПБГДСРСБНА - М, 4/619-15663).

Comments • 55

 • Кютук Идиотов

  Строго секретно с ИЗВЕСТНИ актьори ! . . .

  • Free culture
   Free culture  2 months back

   Eиии...OO7 naсти дa яде.

   • Ham Sidoroff
    Ham Sidoroff  2 months back

    Много говорят цифр по радиосвязи. :) Неправдоподобно. Настоящий радиообмен более живой :)
    Слишком все по книжному, как в настоящем учебном фильме. )))

    • ИВАН АЛЕКСАНДЪР

     Аз имам само един въпрос към другарите чекиджисти ! Щом "обекта" се казва Страхил Мечкаров Беров , като как се е казвал баща му?! :)

     • intel386DX
      intel386DX  5 months back

      много ценни документални кадри :) особенно как е изглеждала столицата през 80те , хората пеизажите обстановката техниката всичко :) Благодаря за ъплоуда!

      • Николай Вангелов

       На Латинка 13 не живееше ли Луканов..?

      • Miri Paskalev
       Miri Paskalev  7 months back

       Всичко добре. Само музиката малко... Все едно гледам сериала Шатовалон.

       • Miri Paskalev
        Miri Paskalev  4 months back

        +Petar Petrov Вероятно е така наистина. Замислих се за Всяка Неделя. И там вузиката е събрана от 3 различни испълнители. И трите са западни.

       • Petar Petrov
        Petar Petrov  4 months back

        Музиката е западна. Нямаше добри бг музиканти по времето на соца дори от дс са съгласни.

      • Al Kash
       Al Kash  8 months back

       Бахти смешния скучен филм на Студио Бояна. Чист игрален филм с Л.Кабакчиев, Ст.Мазгалов, Л.Младенов и др. Примитивна работа.

       • Емил Крумов
        Емил Крумов  8 months back

        някъде да видяхте дупки по пътя или разбити тротоари?или боклук по улиците . НЯМА .

        • Boby Georgiev
         Boby Georgiev  3 months back

         гледай внимателно. дондуков си е същата кочина, а и шахтите за канали пак са поставени отворени.

        • ИВАН АЛЕКСАНДЪР
         ИВАН АЛЕКСАНДЪР  4 months back

         То и на филмите за конгресите им нямаше.

       • Пламен Енчев
        Пламен Енчев  10 months back

        Хахахаххм въх,,,,
        Не съм както другите Мария..това мога дда ажа :)

        • hotel qdom
         hotel qdom  1 years back

         От къде да разбера кодовете които използват

         • Al Kash
          Al Kash  8 months back

          От Гугъл.ру

        • Kuzmo Karayan
         Kuzmo Karayan  1 years back

         учебен филм дръжки, това е пропагадне филм с нула
         практическа стойност

         • mis bis
          mis bis  1 years back

          Запомнете от мен-НЕУСПЕЛИТЕ ЧЕКИСТИ,СТАВАХА ПОЖАРНИКАРИ

          • Kiril Iliev
           Kiril Iliev  2 years back

           Някой дава ли си сметка, че ДС са аматьори в сравнение с гугъл :)

           • Светлини от миналото

            https://youtu.be/eFztBq6qLgI?t=4672 Все едно смъртта взима интервю !

            • Mikelle Damiani
             Mikelle Damiani  2 years back

             Абсолютна тъпня - харчили са парите на данъкоплатците за простотии!

             • Alex Jordanov
              Alex Jordanov  2 years back

              Бе на тоя 616 им скъсаха гъзинката от бачкане. :)

              • Kaloqn Stoqnov
               Kaloqn Stoqnov  2 years back

               ХАХхахахааха колко са нелепи!Пародия! :(

               • Peter Iliev
                Peter Iliev  2 years back

                По-интересни са агентите връзкари "национални герои" - джеймс бондовци, командировани в Западна Европа и бранещи интересите на Държавата ни там. А после да се върнат с байганьовски дисаги с "корекомска" стока и валута.
                Колко от тези се преориентираха при падането на режима с горива към Сърбия по време на ембаргото, контрабанда по митниците, силови групировки, нарко разпределение, политика... ?
                Но най-бруталното е че простички комуноиди дори в момента ги възвеличават, а на практика точно тогава бяхме по-малко държава и независими, от колкото днес, след като ролята ни е бе първа муцуна в гъза на СССРе!

                • Nedelcho Gospodinov
                 Nedelcho Gospodinov  2 years back

                 ?

                 • Pentcho Rouynekov
                  Pentcho Rouynekov  2 years back

                  А тези филми са отпреди повече от 50 години и не са актуални, само маниите им са същите, да те набутат у калта. А ти иди да се очистиш. Плаща се на донос и набеждаване. Малоумни са , луди са. Един още от дете ме киснеше и се пишеше пръв приятел. СЛУчаино го видях, защо си дошел, казвам, производство ще правя. След около 6 месеца мои близки ме питат, некъв със псевдонима Георги Иоцов пуснал доклад си организирал тука работилница за взривни материяли, това стана преди няколко години. Още са същите свини. дума да няма. А по улиците се някои ще ме пита за ливада ли ще си ора нивата, идиоти бяха, са и ще останат клеветници нищоправячи. На държавен зоб. Вие плащате. Бе не ми се идва във България, намразих я. Няма по долни.

                  • Pentcho Rouynekov
                   Pentcho Rouynekov  2 years back

                   Обектът бил посетен от лекар, значи вероятно е да иде и до болницата, алоо тези са луди. Затова им викат Клепари. Искат да те набедят в нещо, а ти после иди се чисти от калта. Баща ми произхождал от буржоазно семеиство, така му пише у досието и е лежал по лагерите им. И се казва баща му бил Каруцар , а маика му - домакиня, а тои дете на буржоа, а аз негово дете, отраснал във нездрава атмосфера на капитализъм.. Е не са чукали в завод за Петилетки. И ни разсипаха живота на всичките и десетилетия, та и досега. Луди са. Плаща им се на резултати и те те накисват на принципа: Уловен е Кит във Черно море.

                   • Ал Бибак Марсианец

                    да го духат комунистите

                    • Alexander Tanchev
                     Alexander Tanchev  3 years back

                     За да има Държавна сигурност необходимо и достатъчно условие е да има поне държава! С разсекретяването на подобни материали ( макар и учебно помагало в което всички персонажи се играят от артисти) би следвало да се разценява като предателство срещу държавата България. Друг е въпроса че там лицата не са истински въпреки всичко хипотетично най-вероятно и в момента деистващи агенти са готвени по подобни филчета (ако разбира се истинските такива не са изгорени в пожара на партииния дом а тука ни пускат поредната деза) .
                     Тука искам само да вметна че ДС следеше и Тодор Живков и семйството му каде каде по плътно и докладваха в москва което също е предателство срещу нациналния ни интерес. А убиството на Людмила Живкова от същите тези мекерета не се вписва в никакви рамки.
                     Ако някой си мисли че сега живее свободно искам да разбия и тази илюзия с която ни залъгват вече 26 години, ако преди бягаха на доклад в руското посолство сега тичат в американското да се отчитат за действията си , така че нищо ново под слънето сменихме една не човешка система на една анти-човешка. Сега няма хора има корпорации които грабят и последната стотинка на българина. Всички мутри ( от тази който останаха и не ги избиха в 90-те) сега са във власта - удобни за манипулиране бивши крадци или жени с "лека професия" сега определят как да живеем ( по скоро ни изтребват бавно и полека) . 1989 г българите бяхме 9.6 мил. сега сме 5.4 мил. в България и 1.7 мил. в чужбина и се питам как за 25 години без война 2.5 мил. умряха и това ако не е геноцид аз незнам какво е.
                     Интересно би било да изгледаме подобно филмче за лакеите на Джордж Сорос който в момента уж работят в неговата фондация "Отворено Общество" а на практика са Гестапо със структури за бързо реагиране ( лумпени ултраси организирани за безредици) със собсвени аналитични отдели за всичко което се случва не само в България но и във всички бивши соц. страни.
                     Каква може да ни е държавата ако главния прокурор тича през ден в американското посолство да докладва за свършената от него работа? Златото на България го краде амриканска компания ( зарегистрирана естествено в канада за да не си помислим че америка контролира процесите , а това че собствениците на подобни фирми са сътрудници на централното разузнавателно управление е чисто и просто съвпадение което видите ли е било маловажно ) , Френска компания държи "Софииска Вода", Пиявици наречени електро-разпределителни дружества определят цените на тока как пък нито една Българска фирма не дадоха да вземе участие в това разграбване на Българския народ поне нещо да оставаше тук като капитал ама нейсе ,МВФ притежава икономиката на страната като държи юздите на управление на Централната Банка ( ако някой ми даде поне един пример за страна която е във валутен борд и в тази страна нещата се оправят аз ще си скъсам дипломите) , В България няма една Българска банка всичи банки са с 51% и нагоре чуждестранни, Мощни чуждестрани вериги от магазини задушават българските производители и търговци "извивайки" ръце са заставяни да продават произведеното с минимална или понякога и без печалба - е от къде ще се роди производство в България?

                     И понеже знам че има такива келеши който сега ще почнат да си измислят да ми слагат етикет че съм русофил или други подобни глупости по мой адрес , Та специално за такива мекерета ще им кажа че съм БЪЛГАРОФИЛ и не ме интаресуват нито руснаците нито американските им партньори. И за всички който мразите България един последен съвет ходете в америка там има едни много красиви дървета наричат се секвой - та мисълта ми е ходете там и правете свирки!
                     БОГ да пази България!!!!

                     • Ham Sidoroff
                      Ham Sidoroff  8 months back

                      В този филм няма нищо, което врагът не знае. Може би това е само тайна за вашите съграждани, но не и за врага.

                     • konstantin tonev
                      konstantin tonev  9 months back

                      Приятелю , абсолютно си прав за всичко , но всеки народ си заслужава упавниците , а ние като един овчи такъв щом сме ги допуснали и ги търпим , няма защо да се косим ... Децата и внуците ни в чужбина , ние на доизживяване , защото Бг няма да откара и още 25 години с това темпо с което се топим , а за територията ония от югоизток са готови . Това , което не успяха за 500 години , ще го свършат за по - малко от 50 с продажните ни политици и оглупялият ни и опростачен народ ! Сърцето ме боли , но това е жестоката реалност ............

                    • staritevremena
                     staritevremena  3 years back

                     Искам да попитам, от коя година е тази чудесна, предвидена за обикновените граждани, игрално-документална продукция с елементи на комедия, която няма нищо общо с "учебен филм"? Мерси.

                     • SY6502a
                      SY6502a  2 years back

                      Някъде към 82-83 та. Иначе за бавно да видиш как познатите български актьори, в ролята на оперативни работници, говорят през телевизора, използват невидими хендсфрита. А продължителните "импресии" ми подсказват , че ДС е плащало филама на минута ;-)

                    • Светът на музиката / Music World

                     Това е отдел външно наблюдение,, а не вътрешно. Смешно смешно ама западняците са наричали родното дс - малкото КГБ. Държали са топ ниво. И без значение от комунизъм или капитализъм, всяка държава е извършвала такива действия

                     • Rumyana Kapanova
                      Rumyana Kapanova  3 years back

                      Правилно.

                      • Тодор Тодор
                       Тодор Тодор  3 years back

                       Ами това е и една от причините този безсмислен държавен режим да фалира. Само замисъла на социализма не се доказа, ама пари се хвърляха за всякакви глупости.

                       • Blagovest Petrov
                        Blagovest Petrov  3 years back

                        La grande blonde avec une petite chatte noire

                        • lazar276
                         lazar276  3 years back

                         I love this music!..

                         • George Bonev
                          George Bonev  4 years back

                          Голям майтап. Обекта се държи подозрително! Установихме че ходил по нужда. Обекта явно се подготвя за плажа. Вярно, страшна параноя ни тресеше на времето. Все и едно някой му пукаше за нас...И това е учебен филм ...

                          • Al Kash
                           Al Kash  6 months back

                           +gabrovobg Защо друг, същите мафиоти са

                          • gabrovobg
                           gabrovobg  3 years back

                           Винаги им е пукало . Издебнаха момента и сложиха ръка на всичко, което имаме като ресурси. Сега сме пак като палаши на каишка. Само друг държи каишката.

                         • Dimitar Dailov
                          Dimitar Dailov  4 years back

                          xaaxaxaxaxax бахти смешните агенти :D това някаква комедия ли е или само на мен така ми се струва. Тряба да си бил голям тапак за да не разбереш, че те следят.

                          • Petar Petrov
                           Petar Petrov  4 months back

                           +momchil cenov Отивай да гушкаш топките на путлер ченге!

                          • Александър Попов
                           Александър Попов  3 years back

                           +Александър Попов НО ПРОБЛЕМЪТ Е БИЛ В РЕЖИМЪТ В ТОВА ПОСТОЯННО СЛЕДЕНЕ НАВСЯКЪДЕ ЗА ДА ХВАНАТ ЕДИН ДВАМА ЧУЖДИ АГЕНТИ СА ПРИТЕСНЯВАЛИ СУМА НАРОД. А НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е БИЛ СИСТЕМАТА И ПРЕКЛОНЕНИЕТО ПРЕД ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО

                          • Александър Попов
                           Александър Попов  3 years back

                           +Dimitar Dailov тОВА Е БИЛО ПО ВРЕМЕТО НА СТУДЕНАТА ВОЙНА СЛЕДЕЛИ СА СЕ зАДА ХВАНАТ СЪЩЕСТВЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ СА ПОПАДАЛИ НАМОЛОВАЖНА. НИ НА РЕД СА ГЛЕДАЛИ КАК ОБЛЕКТЪТ ХОДИ ПОНУЖДА ИЗЛИЗА ОТ КЛОЗЕТА ВИЖДА СЕС ЛЮБОВНИК ЛЮБОВНИЦА И СА НАБЛЮДАВАЛИ ЛЮБОВНИЦИТЕ ДАЛИ СА ИСТИНСКИ ЛЮБОВНИЦИ ИЛИ ОФИЦЕРИ И ОФИЦЕРКИ ЗА СВРЪЗКА

                         • ivan granitov
                          ivan granitov  4 years back

                          Че нали така наречената" демокрация" я направиха тези изроди от ДС-ограбиха народа и вкараха мутри за да тормозят хората вече 25 години

                          • Kristian Kumanov
                           Kristian Kumanov  10 months back

                           ivan granitov След коментара ти,ТКЗСарските малоумници изгубиха обхват...

                         • bobi malev
                          bobi malev  4 years back

                          Колко хубаво е било а сега западните боклуци се гаврят с нас! Тогава враговете са били контролирани не като сега! Не случайно наркотиците и другите гадости са дошли с "демокрацията"!

                          • Галя Тенева
                           Галя Тенева  7 months back

                           Ти луд ли си или малоумен?

                          • Plamen K.
                           Plamen K.  8 months back

                           Руслане, Иване.... Абе защо не вземете да си ебнете майките и двамата ? :) Жалки соросоиди, благодарение на боклуците като вас се разсипа и разграби държавата. Много скачахте за демокрацията, СДС-то... и резултата е повече от видим в днешни дни. Боклуци продажни.

                          • Aviv Ben Yosef
                           Aviv Ben Yosef  1 years back

                           Руслан Журков хаха смешник. Я се погледни плашило бостанско хем пари няма хем и лае

                          • Руслан Журков
                           Руслан Журков  2 years back

                           хей чучело реституско недоизчукано в ТВО-та,искаш аз да те заколя като един стар смръдлив нерез и да не ни вониш повече?че вече ни е много от вас такива свине за чеверме !

                          • ivan georgiev
                           ivan georgiev  4 years back

                           +bobi malev Мръсен болшевишки изрод, дядовците ти е трябвало да бъдат заклани преди 9.09.1944, да не се пръкнеш!

                         • Jujar4e Borrdd
                          Jujar4e Borrdd  4 years back

                          1982г.