ТОП 10 БЪЛГАРСКИ ОТКРИТИЯ, КОИТО ПРОМЕНИХА СВЕТА

Share
HTML-code
 • Published: 17 November 2018
 • Днес ще ви дам 10 причини да се гордеете в Топ 10 Български открития, които промениха света!
  ✦ Купи книгата ми с промокод "Clashers" оттук: ozn.bg/2OMkauI
  ✦ Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  ✦ Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k

  Този епизод е емблематичен за канала, не само защото ще разгледаме Топ 10 български открития, които промениха света, но и ще разберете за първи път заглавието на книгата ми!

  През последната година работих усилено над "Топ мистериите на България" и книгата е вече факт! Може да си я поръчате от Озон.бг, но имайте предвид, че доставките тръгват средата на Декември, 2018! Имате и 10% отстъпка с промокода ми и безплатна доставка!

  #TheClashers #Top10

  В нея ще ви разкажа за най-големите загадки от древното минало до наши дни случили се по земите ни. Баба Ванга, Белинташ, дупката в Царичина, древни цивилизации. И още Има ли гробница на египетска богиня в Странджа, за какво са служили трапецовидните ниши в Родопите, тракийските могили ли са най-древната астрономическа карта? Ще може да прочетете за тези и още десетки загадки!

  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

  Не само българските мистерии са способни да смаят целия свят, нашите изобретения са едни от най-значимите в историята на човечеството. Те прескачат сферите от бита на хората и се пренасят съм механиката, електрониката и космоса. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 български открития, които промениха света! Въпреки, че голяма част от изобретенията са направени от хора, живеещи извън пределите на нашата държава, откривателите с гордост заявяват, че са Българи! Сега ударете по един лайк и нека ги видим заедно.

  Бългapcĸoтo ĸиceлo мляĸo e yниĸaлeн пpoдyĸт. Heгoвaтa тpaдиция e xилядoлeтнa и ĸopeнитe мy ce ĸpият oщe в caмoтo зapaждaнe нa бългapcĸaтa дъpжaвa и пpeди нeя. Млечно-киселият микроорганизъм или по известна като Лактобацилус Булгарикус. Това е едно от най-съществените открития на човек с български корени. Джон Атанасов открива първата електронно изчислителна машина, която днес се смята за прародител на съвременните компютри. Изобретателят патентова своята технология през далечната 1939 година. Определено те са в челните позиции на днешната класация топ 10 български открития, които промениха света. На кирилица пишат 20 държави и цели 250 милиона души по света. Това е най-сериозният ни културен принос на всички времена. Тази азбука е създадена в Преславската книжовна школа в края на 9-ти или началото на 10-ти век.

  Знаехте ли, че технологията, която е толкова разпространена в наши дни като ксерокса е измислена от българин. По-правилното наименование на тези машини е фотокопирна техника а принципът им на работа е въведен от академик Георги Наджаков. Макар и братята Райт да са пионери в авиацията, главен конструктор на първият по-голям пътнически самолет е Българина Асен Йорданов. Деведесет на сто от познанията си по авиация щатските летци дължат на този човек, според много учени в сферата. В топ 10 български изобретения имаме и автоматичната скоростна кутия на Румен Антонов. Това изобретение днес използват всички големи автомобилни компании.

  Казах ви, че ще срещнем името Асен Йорданов отново, защото той е един от най-видните български изобретатели. След като заминава през 1921г. в Америка работи усилено по сигурността при автомобилите и през 50-те години на миналия век изобретява най-значимото откритие за спасяване на животи – въздушната възглавница - еърбега. Определено това е един човек, който заслужава да е в топ 10 български открития, които промениха света.

  А сега всеки, който е стигнал до тук да напише коментар - ОтОписаниетоСъм, да знам, че някой изобщо го чете и си струва труда! ❤️

  Днес младото поколение не познава тази машинка от миналото, която е била широкоразпространена. По времето когато е нямало мобилни телефони, Благодарение на този секретар всеки е можел да получи гласово съобщение ако няма кой да вдигне вкъщи. Българският инженер Юри Марков е изобретил уникално “антиоръжие”. Уредът е с големината на джобно ножче и открива всякакви взривни вещества и огнестрелни оръжия на разстояние над 10 м дори през бетонни заграждения. Металното изделие тежи малко над 500 грама. В днешната класация Топ 10 български изобретения, които промениха света ще ви разкажа и за едно медицинско постижение. Шестият сърдечен тон бе обявен за българското научно постижение на XX век. Откритиването на шестия сърдечен тон е първото голямо откритие на българската медицина, известен като „Феномена на века". Негов откривател е проф. д-р Иван Митев.

  И така приятели представих ви Топ 10 български открития, които промениха света. Надявам се тази класация да ви е харесала и ако е така дайте по един лайк в подкрепа. Отделно ако споделите видеото в социалните мрежи ще ми помогнете много, нещо Youtube напоследък не изпраща нотификации.
 • Entertainment Entertainment

Comments • 1 436

 • The Clashers
  The Clashers   6 months back

  Хора, много се радвам, че книгата ми вече е факт! Доставките започват средата на декември, скоро ще обява и през кои градове ще минем за представянето ѝ. 😀 Може да ме подкрепите като си я поръчате от линка в описанието! Благодаря ви! ❤️

  • Калин Николов
   Калин Николов  1 months back

   иСТИНАта е по-скоро, че
   ти ще губиш от всичкото това натрапващо се по един негативен начин твое поведение...
   Извинявай!
   Много харесвам това, което публикуваш,
   отскоро ти станах ФЕН,
   но ... Бъркаш
   Освен този начин на Саморекламиране,
   има един сигурен вариант ТИ ДА СИ СИГУРЕН , че ще имаш фенове още по-големии!..
   И това е, като ОСТАВИШ НЕЩАТА... Като оставяш хората, БЕЗ ТИ ДА ПРАВИШ ИЗЛИШНИ анонси, реклами...
   Почитателите Ви сами ще ви харесат! И ще го правят с още по-голямо удоволствие ТОГАВА именно, струва ми се на мен, поне...

  • Калин Николов
   Калин Николов  1 months back

   само една забележка, извинявайте, аз съм никой,... НО..:
   твърде много бъркаш, струва ми се, приятел, с това, присъстващо във ВСЕКИ ТВОЙ продукт, ПОДЧЕРТАНО САМОРЕКЛАМИРАНЕ...!!! ;)
   Имайте предвид, че по този начин по-скоро ще изгубите и хората ще си казваТ всеки път (щом някой от нас, Вашите зрители, сподели Ваше видео в социална платформа), като видят това:
   "Оооо, пич, ама ти много негативно се набиваш на очи с това твое "жестикулиращо" непрестанно саморекламиране - още отначалото бърза да ни каже ДА МУ ХАРЕСАМЕ КЛИПЧЕТАТА,
   пък ний първо трябва да ги изгледаме,
   та да узнаеме ДАЛИ ще са ни по вкуса!!..." ;)
   "ООО, пич - а, бе ти не стаааш ли малко досаден, бе?! С тази твоя самореклама във всеки твой клип - ПО НЯКОЛКО ПЪТИ,
   и то при всяка твоя по-важна мисъл, коят казваш на зрителите - СЛЕДВА ЕДНО САМОПРЕДЛАГАНЕ:
   "Всъщност - я сега ударете тука долу по едно изписване на КОМЕНТАР кое сега тука ви е харесало, защо , на какво мнение сте..." и т.н., и т.н.....!! Или "Я ударете един ЛАЙК на моето видео, и НЕ ЗААБРАВЯЙЙЙЙТе:
   да се АБОНИРАТЕ за канала The Clashers , че иначе може да забравите вие....!!!"
   Сакън!
   Ако забрайм и не ти харесаме или не се абонираме за нещо - какво ще правиш, как ще го прежалиш това ТОГАЗЗЗ...! :D ;)

  • Raya Stavreva
   Raya Stavreva  5 months back

   Поръчах книгата! Нямам търпение да дойде!

  • Noobcho
   Noobcho  5 months back

   Аз ще я имам за Коледа
   😂😂😂😂😂

  • TheLioliobg
   TheLioliobg  6 months back

   Ее как да си я поръчам за чужбина?!?

 • Боби Ефремов

  имаш грешка автоматични скоростни кутии има много много преди 1988г.

  • Димитър христов

   Като известни открития на българите можем да споменем още и лекарството срещу детски паралич - нивалина, открит от проф. д-р Димитър Пасков и противозачатъчното хапче от Карл Джераси, електронния часовник от Петър Петров и фотошопа от Димитър Георгиев.

   • zograf-ratnik
    zograf-ratnik  4 weeks back

    В тази класация трябваше да присъства и Илия Вълков. Няма да са повече информация за да е интересно за всеки поинтересувал се от личността му.

    • Halmi Kedikolu
     Halmi Kedikolu  1 months back

     Pff mn izlaga tuka

     • Veselina Alen Stoyneva
      Veselina Alen Stoyneva  1 months back

      A защо не сме завладели света!?

      • Калин Николов

       Браво! Класацията ти е една от най-значимите "Твои" такива!
       Изобщо не очаквах, че Кирилицата ще бъде на ПЪРВОТО място, направо грабваш "злато" с такова номиниране и арейнджване!
       Да не споменавам, че за повече от половината изобретения, представени тук,
       аз нямах никк'ва, ама Никк'ва представа,
       ЧЕ СА ДЕЛО НА БЪЛГАРИ!! ;)

       • nanculito
        nanculito  2 months back

        Ангел Балевски е основоположник на българската научна школа по металознание и технология на металите. Прави сполучливи опити за конструиране на машина за горещо пресоване на цветни метали. Разработва оригинален метод за добиване на чугун от български суровини във въртяща се барабанна пещ. Разработва, заедно с Иван Димов, метод за леене с противоналягане, който представлява новост в световната леярска техника и е защитен с над 100 патентни документа за изобретения в България и в чужбина. В негово авторство и съавторство са издадени 7 монографии и университетски учебници.

        • Wladimir Mihailov
         Wladimir Mihailov  2 months back

         Какво сме яли преди откриването на Америка?

         • Иеромонах Юстин Зографски

          Чудесна класация, но много бедна. Аз съм убеден, че може да се направи класация с топ 100 велики българи, прославили милата ни Родина по целия свят в най-различни области - наука, изкуство, спорт и какво ли още не.
          И не мога да разбера психичните заболявания на тези 249, които не са харесали това видео????? Още ли се питате дали има извънземни?

          • Atanas Stoikov
           Atanas Stoikov  2 months back

           радвам се че съм българин

           • bumer 30
            bumer 30  2 months back

            Трябва да добавим и Брауновия газ

            • Nasko627
             Nasko627  2 months back

             Ако бяха останали в българия сега нямаше светът да е така развит

             • Deli Ormanci
              Deli Ormanci  2 months back

              Da ne zabbravim pirviyat elektronen chasovnik i piryat falshiv dolar

              • Teodor Dobrev
               Teodor Dobrev  2 months back

               Пропусна един много важен Българиин. Илия Вълков, който си променя името на Ил Браун. Потърси малко информация за него!

               • dontgive afuck
                dontgive afuck  2 months back

                Приятел, на всеки 15 секунди буквално си просиш харесване, коментар, събскрайб и какво ли не, не можеш ли поне за няколко минути да се преструваш, че не го правиш за пари това нещо? Изключително досадно е, толкова ли не можете просто да си предадете съдържанието на клипа и нищо повече? Ходи се хвани на работа като нормален човек, хората искат съдържание, а не някой да им се моли 10 минути да му харесват, коментират, подкрепят, даряват и кво ли не друго...писна ми, всички станахте такива, няма ли един Youtuber, дет да си го прави за кеф тва нещо, баси

                • Velka Official
                 Velka Official  2 months back

                 А някои държави не ни знаят даже !?! Яяя нахалници 😂

                 • da pro bg
                  da pro bg  2 months back

                  Да аз я купих

                  • Антон Стефанов

                   Купих си я, прочетох я и много ми хареса. Дано още много хора си я купят. Много си яккккк❤❤❤

                   • Златин Тотев
                    Златин Тотев  3 months back

                    За малко позна. Бащата на Джон Атанасов е наш сънародник! 😀😉

                    • Ivan Pavlov
                     Ivan Pavlov  3 months back

                     Subscribe to my YouTube channel https://m.youtube.com/fanta&djoki?uid=43ICghmFC7-yNXZp8cmvIQ . Show some support 😁🤗

                     • Антон Джуров
                      Антон Джуров  3 months back

                      хубава класация но ми липсва електронния часовник който също е българско изобритение и дори е създадено в българия

                      • Mr. Slaimy
                       Mr. Slaimy  3 months back

                       Ръчния часовник

                       • Maria Clasher
                        Maria Clasher  3 months back

                        Страхотно видео и много полезно защото много хора оплюват българите като например: "бай ганьовци" и тн.
                        Напротив не трябва да се подценяваме защото българия е над всичко! 🇧🇬❤

                        • ABSOLUTE Official
                         ABSOLUTE Official  3 months back

                         Противозачатъчните!

                         • GAMERS
                          GAMERS  3 months back

                          az sum v sushtiq grad ot koito e roden jon atanasov

                          • kdbg kraiino dqsna bqla gordost

                           аз съм от 3-тия тип.
                           знам някой неща и също така знам че не трябва да говоря за тях

                           • Deivid Georgiev
                            Deivid Georgiev  3 months back

                            Що не включи в класацията за първия дигитален часовник Пулсар

                            • Varsalko BG
                             Varsalko BG  3 months back

                             az sum ot tipa hora, koito stoqt otstrani i proverqvat youtube za novi klipove na the clashers.

                             • Plamen Goranov
                              Plamen Goranov  3 months back

                              Добре де пич -хубави изследвания правиш,но мисля че за конкретната тема,пропускаш поне две съществени открития направени също от българи!?Едното е откриването на Брауновия газ от Илия Вълков,а другото е разработка на учения Стефан Найденов,който "убеждава" вода сипана в лекия автомобил да генерира тяга!

                              • Ивайло Асенов

                               Много добри материали, успех... скоро ще трбва да имат и английски субтитри или аудио, за да се разпространяват извън България..

                               • Ивайло Асенов

                                Антибиотика също е създаден от българин.. :)

                                • Borislava Ivanova
                                 Borislava Ivanova  3 months back

                                 2 ne

                                 • Александра Илиева

                                  Lactobacillus bulgaricus е млечнокиселата бактерия 😏
                                  Много хубаво видео!

                                  • Rossy Koleva
                                   Rossy Koleva  4 months back

                                   Това видео ме накара да се гордея, че съм българка! Браво на теб, Слави!

                                   • Mart Nikovche
                                    Mart Nikovche  4 months back

                                    Супер сиии! Слави ти си неповторим🎀🏅🎀🏅

                                    • Mitko Grigorov
                                     Mitko Grigorov  4 months back

                                     българите също са измислили очилата за нощно виждане

                                     • Stilqn Radulov
                                      Stilqn Radulov  4 months back

                                      Чувал съм че Beats by Dre е измислено от едни момчета в Шумен и така Dr.Dre ги купува и ги препродава на Apple.

                                      • RR3 Gameplayer
                                       RR3 Gameplayer  4 months back

                                       От описанието съм

                                       • Silvia bg
                                        Silvia bg  4 months back

                                        Еми твоята книга къде е?Тя е българско откритие нали?

                                        • amet Amer
                                         amet Amer  4 months back

                                         афтоматична скорос

                                         • Marinos Loizidou
                                          Marinos Loizidou  4 months back

                                          Само. Мисля че. Трябва. Да се. Смени. Пра. Със. Българи. Защото. Никога. Не. Е. Имало. Такива и азбуката е българска. А. Не. Не. Кирилица истината трябва. Да. Се. Пиши. Стига. С. Тези. Лъжи

                                          • NASCI JULIA
                                           NASCI JULIA  4 months back

                                           ONLY NUMBER 1 IS 50% true

                                           • BorisSMG147
                                            BorisSMG147  4 months back

                                            ръчната е по-добра

                                            • Дилян Ангелов

                                             Ръчният часовник е измислен от българин :)

                                             • weez1996
                                              weez1996  4 months back

                                              Бравоо, имаме още много със какво да се гордеем Бългаеите, но сега исксм да предложа класация за която ако решиш би разработил [Топ 10 странични ефекти от смартфоните] или техниката, като цяло.

                                              • Doskent
                                               Doskent  4 months back

                                               Който си пя в началото тих бял дунав да даде лайк

                                               • Ony Syn
                                                Ony Syn  5 months back

                                                Няма начин книгата да се поръча за адрес извън България, нали? 😔