Купи кола лесно, като ползваш "ПОЛЕЗНО" | BG Cars United

Share
HTML-code

Comments • 56

 • cafer ismayil
  cafer ismayil  2 months back

  Mnogo hubava informatsiq blagodarim👍

  • Kratos
   Kratos  5 months back

   Не съм съгласен, че мотора е най-скъпата част в автомобила. Поправим е и то в границите на разумното, докато има компютри, дюзи и тн са доста по-голям разход !

   • Anton Chokov
    Anton Chokov  6 months back

    Видеото е добро, но механика няма дар слово, и що не взехте някоя по проста кола да се вижда двигателя, нагледно да се обясни и покаже какво кое е.
    На този мерц нищо не се вижда по мотора.
    Лайк от мен.

    • Bulevard Service
     Bulevard Service  6 months back

     БГ КАРС няма да е лошо като правиш такива клипове да покажеш кола със проблем...винаги,всички влогъри показвате лачени и перфектни автомобили и по този начин хората които не разбират няма ккак да се научат...покажете им какво е счупена и здрава кола...ако тр една и съща или подобна,но да се види разликата...така и да им обясняваш ниииищо няма да разберат..поне според мен...да се счита за съвет,не за критика...хайде на добър час

     • Bulevard Service
      Bulevard Service  6 months back

      ех тия мерници..дори веригите им не издържат :) на ладите едно време верига не се сменяше никога..по-скоро буталата ще се износят отколкото веригата :) както и повечето бензинови мотори от всички марки с изключение на мерцедес...жалко но факт...някой ако може да ми обясни защо така се получава при мерниците ще ми бъде интересно

      • Dido Tilev
       Dido Tilev  6 months back

       как на 3 години да се сменя маслото? .. всяка година трябва.. или на 10-15к км..

       • Angel Valnev
        Angel Valnev  2 months back

        Ако мислиш че спирачната течност е масло????

      • Nikolay Mitev
       Nikolay Mitev  7 months back

       ае тоя Божо голям образ

       • Qman F
        Qman F  7 months back

        w211 koga

        • Луд за връзване

         Майстора изглежда коректен, обяснява спокойно, с точност. Вместо повечето да плюете, по-добре се допитайте до кординати, ако един ден Ви се наложи да посетите. За голямо съжаление, читавите майстори вече са на изчезване, а това е голям проблем!!

         • Moni_ BMW
          Moni_ BMW  7 months back

          Тоя майстор нещо не му се говори май много много

          • Plamen Ivanov
           Plamen Ivanov  7 months back

           Здравейте, Иван Нанков! Адмирации за съдържанието на видеото, дава изцяло полезна информация. За качеството и притеснението на механика хич да не ви пука- все пак не сте Бояна Филмс Студио, а целта е да получат хората полезна информация. Бих искал да отправя чисто градивна критика към оформлението: 1) механикът нямаше закачен микрофон тип брошка- може би затова не се чуваше толкова добре колкото Вас; 2) често виждахме само неговия гръб или ръката му в близък план; 3) със сигурност е имало и автомобили с обикновена щека за измерване на маслото, защо не избрахте такъв? 4) за около 20 мин. давате предимно информация само за бензинови двигатели, а за дизеловите почти нищо. Като цяло подкрепям, това което правите и отправям критиките с позитивно чувство и споделям какво на мен като потребител ми липсваше в това видео. Надявам се и Вие да приемете градивната критика със същия позитивизъм :) Успех!

           • BGcarsUnited
            BGcarsUnited   7 months back

            Благодаря за градивната критика! Наистина нямаше втори микрофон, за което се извиних в началото на видеото и всичкия фонов шум. За следеащия път ще се погрижим и ще дам някои съвети на Божидар как да се опитва да застава докато снимаме. Като за първо участие във видео, не исках да му се струпа, а да се придържа към това, за което го поканих. :)

          • Ivajlo IVAKA
           Ivajlo IVAKA  7 months back

           Омасляването на турбото не е признак, че турбото е износено!!! Има мотори с кофти картерна вентилация и турбините им винаги са в масло!! Турбо с поглед не се тества.

           • Nick
            Nick  7 months back

            Да, например на дизеловите мерцедеси от този предиод в турбото трябва да влиза МАЛКО масло. Ако има гьолче под него не е добре. Но това вече си е специфично за всеки модел и марка. Но това се проверява в сервиз. Не може да отидеш на оглед и да тръгнеш да разглобяваш да видиш дали турбото е износено :)

          • kerkelov
           kerkelov  7 months back

           Добре ще е да кажете къде се намира сервиза на този Божидар.

           • George Ivanov
            George Ivanov  7 months back

            Харесва ми как самият разговор протече супер спокойно, без да има прекъсвания нон стоп, както прави един ваш колега (газовия фен), който всеки знае, че показва българската жилка на "всичко знаещия" . Наистина остави истински разбиращия да каже всичко и питаше точни и ясни въпрос.

            • reaper reaper
             reaper reaper  1 months back

             +Nick Според мен това цялото изказване в клипа за 3-те години е грешно. Във всички сервизни книжки, които съм чел пише 1 година без значение от километрите. Единственото изключение е книжката за едно Волво V40, там беше на всеки 2 години, но 3 ми се вижда екстремно.

            • Nick
             Nick  7 months back

             Така е, но не обясни защо най-важното (дори и според него) нещо - маслото се сменя на 3 години. По-добре да го беше прекъснал в този случай. Все пак Иван трябва да го знае това.
             Може би ще е добра идея да пояснят в коментарите или следващото видео ?
             Иначе информацията е наистина полезна, ще помогнат на доста хора с тези епизоди.

           • Виктор Найденов

            Тоя клип ма кара да си проверя течностите по колата :)

            • Boqn Radev
             Boqn Radev  7 months back

             Той тоя нищо незнае селски майстор

             • Valentin Kirilov
              Valentin Kirilov  7 months back

              Единственото селско, което виждам е само твоя коментар Боян Радев.
              Как може от едно видео и 5 приказки да съдиш някого?

             • BGcarsUnited
              BGcarsUnited   7 months back

              Боян, заповядай в следващото видео да попълниш пропуските в познанията ни :) Интересно ще е да се срещнем, да видиш опашката и видовете автомобили, които поверявят на Божидар и да разкажеш на зрителите нещо повече.

            • Valchopen
             Valchopen  7 months back

             Един съвет към водещия и всички автомонтьори: В днешно време доста от собствениците на автомобили, като възникне проблем първо проверяват в интернет, видеа, бг и чуждестранни форуми, блогове, технически документации, PDF-и и т.н. ... И придобиват доста теоретични познания за проблема и като цяло за автомобила. И после като я закараш на сервиз и ги чуеш как мрънкат, незнаят, ослушват се и нехайстват за автомобила ... Искам да кажа, че автомонтьорите трябва постоянно да чета техническа литература за да подържат едно средно ниво. Не става само с практически познания от социалистическо време! Една 10-20 г кола има толко сензори и електроника, а с приказки от устан на уста - не става!

             • BGcarsUnited
              BGcarsUnited   7 months back

              Благодаря! Старая се да съм балансиран в изказванията, защото гледат и много бъдещи шофьори и младежи търсещи своята първа кола. Ако терминологията им се стори прекалено далечна и чужда, ще бъдат ощетени и ще изгубят интерес. Продължаваме да търсим златната среда :)

             • Valchopen
              Valchopen  7 months back

              +BGcarsUnited Напълно съм съгласен. Поздравления за видеата ! Харесва ми как представяш информацията, но може още да натиснеш в конкретика, точност и яснота на изказа. Да не забравяме, че повечето които следят такива канали имат слабост към автомобилите и чаткат някои неща. Успех !

             • BGcarsUnited
              BGcarsUnited   7 months back

              Независимо с какво се занимава човек, ако иска да е добър в него, то трябва да е в час с новостите и постоянно да надгражда знанията си. Що се отнася конкретно до майсторите в сервизите, от много време търся в Пловдив човек, на който спокойно да поверя автомобилите си. Честно казано преди да се запозная с Божидар, за различни възникнали проблеми, ходих при различни майстори. За съжаление къде заради липса на читава диагностика, къде заради липса на познания, нещата куцат.

            • Велислав Кръстев

             Според начина на говорене и това как изглежда ми намирисва на поредния гаражен "герой" и "разбирач"

             • Велислав Кръстев
              Велислав Кръстев  7 months back

              Нищо лично, просто преди време не пратиха при човек, който уж разбира. Опашка от коли имаше и там скъпи, но явно не му се занимаваше с мойто френско борче и каза купи тези неща и ако не е от тях давай следващите... със сигурност повечето тук ще им се спече лайното от камери и т.н.

             • Велислав Кръстев
              Велислав Кръстев  7 months back

              Да, възможно е

             • BGcarsUnited
              BGcarsUnited   7 months back

              Не бъркайте притеснението пред камера с нещо друго. Гарантирам за опита и познанията на Божидар.

            • Simeon Stoynov
             Simeon Stoynov  7 months back

             Всеки прави снимки, но когато искаш снимка за документи отиваш на професионален фотограф. Същото е и с автомобилите - повечето българи най-много знаят и разбират, дават разнородни съвети, но ако искаш адекватно мнение - професионалист.
             Добре обяснено, прост и разбираем език . Браво!

             • Ivan Bankerov
              Ivan Bankerov  7 months back

              адаш имам чувството че на тоя механик му вадиш думите с ченгела

              • BGcarsUnited
               BGcarsUnited   7 months back

               Не всеки може да стои естествено и комфортно пред камера, при условие, че цял живот се изявява в друго поприще. Моля за повече разбиране :)

             • Pavel Pavlov
              Pavel Pavlov  7 months back

              3 години е прекалено дълъг период за смяна на двг масло на много автомобили. Малко по-адекватна информация…

              • Илко Георгиев
               Илко Георгиев  7 months back

               +Nick Не го знаех, благодаря за инфото

              • Nick
               Nick  7 months back

               ​+Илко Георгиев ДОРИ ако колата не се кара. Това значи че дори и да се кара пак трябва на всеки 3 години.
               Една година или 10 000 км, което дойде първо. Ако за една година не минеш нищо пак трябва да се смени. Това го пише и във книжките, само че пробега понякога е по-висок от 10 000.

              • Pavel Pavlov
               Pavel Pavlov  7 months back

               +Илко Георгиев Чух, но за 3 години на маслото отдавна ще му е минала годността. Но пък аз не съм механик. Само си избирам такива…

              • Илко Георгиев
               Илко Георгиев  7 months back

               3 години, дори ако колата НЕ СЕ кара, каза Божу

              • Pavel Pavlov
               Pavel Pavlov  7 months back

               +Nick, Даже и по-малко, ако се кара повече в града или в тежки условия

             • Erik JDM
              Erik JDM  7 months back

              Много полезно видео! Продължавай да ни даваш съвети и препоръки! 👍

              • Кликбейт Баце

               Искаме още със Божо

               • solliderfull
                solliderfull  7 months back

                "Майонезата" или "бозата" по капачката за маслото може да се дължи и на конденз, особено ако колата се кара в студено време предимно на кратки разстояния и двигателят не достига нормална работна температура. Трябваше да го уточните, че така може да изплашите сума народ за нищо :D

                • Nikola Velkovski
                 Nikola Velkovski  2 months back

                 Toва с чакането важи за ладите и москвичите, както и през зимата при минусови температури. В съвременен автомобил и при меко време палиш и тръгваш, но преди да стигне работна температура отвори термостата не бива да преминаваш 2500-3000 об/мин.

                • Кристиян Иванов
                 Кристиян Иванов  7 months back

                 +Кликбейт Баце Моята кола трябва да стои над 20 минути на място, за да загрее. Няма как да се чака толкова време примерно за 5-10 минути каране. А и бензиновия двигател на място прави КОНДЕНЗ и трябва да се пали чакаш 1-2 минути и тръгваш. Всяко работене на място е вредно повече от това.

                • Georgy Pushkarov
                 Georgy Pushkarov  7 months back

                 Много е прав колегата и аз това щях да кажа.Имах Астра 1,6моно(железен мотор) продадох я на 580 хиляди и сега още я карат,без да съм отварял мотора.Но тъй като баща ми я караше на къси разстояния не-повече от 2км правеше конденз под капачката.При дълго разстояние конденза изчезва!

                • kawaaski
                 kawaaski  7 months back

                 това не съм го пробвал звучи интересно ще опитам стига тати да не ми дърпа ушите после :D

                • Кликбейт Баце
                 Кликбейт Баце  7 months back

                 капваш една капака спирт на гърнето и хвърля огън като 1000 кубика 😃😄