Купи кола лесно, като ползваш "ПОЛЕЗНО" | BG Cars United

Share
HTML-code

Comments • 54

 • Kratos
  Kratos  3 months back

  Не съм съгласен, че мотора е най-скъпата част в автомобила. Поправим е и то в границите на разумното, докато има компютри, дюзи и тн са доста по-голям разход !

  • Anton Chokov
   Anton Chokov  4 months back

   Видеото е добро, но механика няма дар слово, и що не взехте някоя по проста кола да се вижда двигателя, нагледно да се обясни и покаже какво кое е.
   На този мерц нищо не се вижда по мотора.
   Лайк от мен.

   • Bulevard Service
    Bulevard Service  4 months back

    БГ КАРС няма да е лошо като правиш такива клипове да покажеш кола със проблем...винаги,всички влогъри показвате лачени и перфектни автомобили и по този начин хората които не разбират няма ккак да се научат...покажете им какво е счупена и здрава кола...ако тр една и съща или подобна,но да се види разликата...така и да им обясняваш ниииищо няма да разберат..поне според мен...да се счита за съвет,не за критика...хайде на добър час

    • Bulevard Service
     Bulevard Service  4 months back

     ех тия мерници..дори веригите им не издържат :) на ладите едно време верига не се сменяше никога..по-скоро буталата ще се износят отколкото веригата :) както и повечето бензинови мотори от всички марки с изключение на мерцедес...жалко но факт...някой ако може да ми обясни защо така се получава при мерниците ще ми бъде интересно

     • Dido Tilev
      Dido Tilev  4 months back

      как на 3 години да се сменя маслото? .. всяка година трябва.. или на 10-15к км..

      • Angel Valnev
       Angel Valnev  4 days back

       Ако мислиш че спирачната течност е масло????

     • Nikolay Mitev
      Nikolay Mitev  4 months back

      ае тоя Божо голям образ

      • Qman F
       Qman F  4 months back

       w211 koga

       • Луд за връзване

        Майстора изглежда коректен, обяснява спокойно, с точност. Вместо повечето да плюете, по-добре се допитайте до кординати, ако един ден Ви се наложи да посетите. За голямо съжаление, читавите майстори вече са на изчезване, а това е голям проблем!!

        • Moni_ BMW
         Moni_ BMW  5 months back

         Тоя майстор нещо не му се говори май много много

         • Plamen Ivanov
          Plamen Ivanov  5 months back

          Здравейте, Иван Нанков! Адмирации за съдържанието на видеото, дава изцяло полезна информация. За качеството и притеснението на механика хич да не ви пука- все пак не сте Бояна Филмс Студио, а целта е да получат хората полезна информация. Бих искал да отправя чисто градивна критика към оформлението: 1) механикът нямаше закачен микрофон тип брошка- може би затова не се чуваше толкова добре колкото Вас; 2) често виждахме само неговия гръб или ръката му в близък план; 3) със сигурност е имало и автомобили с обикновена щека за измерване на маслото, защо не избрахте такъв? 4) за около 20 мин. давате предимно информация само за бензинови двигатели, а за дизеловите почти нищо. Като цяло подкрепям, това което правите и отправям критиките с позитивно чувство и споделям какво на мен като потребител ми липсваше в това видео. Надявам се и Вие да приемете градивната критика със същия позитивизъм :) Успех!

          • BGcarsUnited
           BGcarsUnited   5 months back

           Благодаря за градивната критика! Наистина нямаше втори микрофон, за което се извиних в началото на видеото и всичкия фонов шум. За следеащия път ще се погрижим и ще дам някои съвети на Божидар как да се опитва да застава докато снимаме. Като за първо участие във видео, не исках да му се струпа, а да се придържа към това, за което го поканих. :)

         • Ivajlo IVAKA
          Ivajlo IVAKA  5 months back

          Омасляването на турбото не е признак, че турбото е износено!!! Има мотори с кофти картерна вентилация и турбините им винаги са в масло!! Турбо с поглед не се тества.

          • Nick
           Nick  4 months back

           Да, например на дизеловите мерцедеси от този предиод в турбото трябва да влиза МАЛКО масло. Ако има гьолче под него не е добре. Но това вече си е специфично за всеки модел и марка. Но това се проверява в сервиз. Не може да отидеш на оглед и да тръгнеш да разглобяваш да видиш дали турбото е износено :)

         • kerkelov
          kerkelov  5 months back

          Добре ще е да кажете къде се намира сервиза на този Божидар.

          • George Ivanov
           George Ivanov  5 months back

           Харесва ми как самият разговор протече супер спокойно, без да има прекъсвания нон стоп, както прави един ваш колега (газовия фен), който всеки знае, че показва българската жилка на "всичко знаещия" . Наистина остави истински разбиращия да каже всичко и питаше точни и ясни въпрос.

           • Nick
            Nick  4 months back

            Така е, но не обясни защо най-важното (дори и според него) нещо - маслото се сменя на 3 години. По-добре да го беше прекъснал в този случай. Все пак Иван трябва да го знае това.
            Може би ще е добра идея да пояснят в коментарите или следващото видео ?
            Иначе информацията е наистина полезна, ще помогнат на доста хора с тези епизоди.

          • Виктор Найденов

           Тоя клип ма кара да си проверя течностите по колата :)

           • Boqn Radev
            Boqn Radev  5 months back

            Той тоя нищо незнае селски майстор

            • Valentin Kirilov
             Valentin Kirilov  5 months back

             Единственото селско, което виждам е само твоя коментар Боян Радев.
             Как може от едно видео и 5 приказки да съдиш някого?

            • BGcarsUnited
             BGcarsUnited   5 months back

             Боян, заповядай в следващото видео да попълниш пропуските в познанията ни :) Интересно ще е да се срещнем, да видиш опашката и видовете автомобили, които поверявят на Божидар и да разкажеш на зрителите нещо повече.

           • Valchopen
            Valchopen  5 months back

            Един съвет към водещия и всички автомонтьори: В днешно време доста от собствениците на автомобили, като възникне проблем първо проверяват в интернет, видеа, бг и чуждестранни форуми, блогове, технически документации, PDF-и и т.н. ... И придобиват доста теоретични познания за проблема и като цяло за автомобила. И после като я закараш на сервиз и ги чуеш как мрънкат, незнаят, ослушват се и нехайстват за автомобила ... Искам да кажа, че автомонтьорите трябва постоянно да чета техническа литература за да подържат едно средно ниво. Не става само с практически познания от социалистическо време! Една 10-20 г кола има толко сензори и електроника, а с приказки от устан на уста - не става!

            • BGcarsUnited
             BGcarsUnited   5 months back

             Благодаря! Старая се да съм балансиран в изказванията, защото гледат и много бъдещи шофьори и младежи търсещи своята първа кола. Ако терминологията им се стори прекалено далечна и чужда, ще бъдат ощетени и ще изгубят интерес. Продължаваме да търсим златната среда :)

            • Valchopen
             Valchopen  5 months back

             +BGcarsUnited Напълно съм съгласен. Поздравления за видеата ! Харесва ми как представяш информацията, но може още да натиснеш в конкретика, точност и яснота на изказа. Да не забравяме, че повечето които следят такива канали имат слабост към автомобилите и чаткат някои неща. Успех !

            • BGcarsUnited
             BGcarsUnited   5 months back

             Независимо с какво се занимава човек, ако иска да е добър в него, то трябва да е в час с новостите и постоянно да надгражда знанията си. Що се отнася конкретно до майсторите в сервизите, от много време търся в Пловдив човек, на който спокойно да поверя автомобилите си. Честно казано преди да се запозная с Божидар, за различни възникнали проблеми, ходих при различни майстори. За съжаление къде заради липса на читава диагностика, къде заради липса на познания, нещата куцат.

           • Велислав Кръстев

            Според начина на говорене и това как изглежда ми намирисва на поредния гаражен "герой" и "разбирач"

            • Велислав Кръстев
             Велислав Кръстев  5 months back

             Нищо лично, просто преди време не пратиха при човек, който уж разбира. Опашка от коли имаше и там скъпи, но явно не му се занимаваше с мойто френско борче и каза купи тези неща и ако не е от тях давай следващите... със сигурност повечето тук ще им се спече лайното от камери и т.н.

            • Велислав Кръстев
             Велислав Кръстев  5 months back

             Да, възможно е

            • BGcarsUnited
             BGcarsUnited   5 months back

             Не бъркайте притеснението пред камера с нещо друго. Гарантирам за опита и познанията на Божидар.

           • Simeon Stoynov
            Simeon Stoynov  5 months back

            Всеки прави снимки, но когато искаш снимка за документи отиваш на професионален фотограф. Същото е и с автомобилите - повечето българи най-много знаят и разбират, дават разнородни съвети, но ако искаш адекватно мнение - професионалист.
            Добре обяснено, прост и разбираем език . Браво!

            • Ivan Bankerov
             Ivan Bankerov  5 months back

             адаш имам чувството че на тоя механик му вадиш думите с ченгела

             • BGcarsUnited
              BGcarsUnited   5 months back

              Не всеки може да стои естествено и комфортно пред камера, при условие, че цял живот се изявява в друго поприще. Моля за повече разбиране :)

            • Pavel Pavlov
             Pavel Pavlov  5 months back

             3 години е прекалено дълъг период за смяна на двг масло на много автомобили. Малко по-адекватна информация…

             • Илко Георгиев
              Илко Георгиев  5 months back

              +Nick Не го знаех, благодаря за инфото

             • Nick
              Nick  5 months back

              ​+Илко Георгиев ДОРИ ако колата не се кара. Това значи че дори и да се кара пак трябва на всеки 3 години.
              Една година или 10 000 км, което дойде първо. Ако за една година не минеш нищо пак трябва да се смени. Това го пише и във книжките, само че пробега понякога е по-висок от 10 000.

             • Pavel Pavlov
              Pavel Pavlov  5 months back

              +Илко Георгиев Чух, но за 3 години на маслото отдавна ще му е минала годността. Но пък аз не съм механик. Само си избирам такива…

             • Илко Георгиев
              Илко Георгиев  5 months back

              3 години, дори ако колата НЕ СЕ кара, каза Божу

             • Pavel Pavlov
              Pavel Pavlov  5 months back

              +Nick, Даже и по-малко, ако се кара повече в града или в тежки условия

            • erik jdm
             erik jdm  5 months back

             Много полезно видео! Продължавай да ни даваш съвети и препоръки! 👍

             • Кликбейт Баце

              Искаме още със Божо

              • solliderfull
               solliderfull  5 months back

               "Майонезата" или "бозата" по капачката за маслото може да се дължи и на конденз, особено ако колата се кара в студено време предимно на кратки разстояния и двигателят не достига нормална работна температура. Трябваше да го уточните, че така може да изплашите сума народ за нищо :D

               • Nikola Velkovski
                Nikola Velkovski  5 days back

                Toва с чакането важи за ладите и москвичите, както и през зимата при минусови температури. В съвременен автомобил и при меко време палиш и тръгваш, но преди да стигне работна температура отвори термостата не бива да преминаваш 2500-3000 об/мин.

               • Кристиян Иванов
                Кристиян Иванов  5 months back

                +Кликбейт Баце Моята кола трябва да стои над 20 минути на място, за да загрее. Няма как да се чака толкова време примерно за 5-10 минути каране. А и бензиновия двигател на място прави КОНДЕНЗ и трябва да се пали чакаш 1-2 минути и тръгваш. Всяко работене на място е вредно повече от това.

               • Georgy Pushkarov
                Georgy Pushkarov  5 months back

                Много е прав колегата и аз това щях да кажа.Имах Астра 1,6моно(железен мотор) продадох я на 580 хиляди и сега още я карат,без да съм отварял мотора.Но тъй като баща ми я караше на къси разстояния не-повече от 2км правеше конденз под капачката.При дълго разстояние конденза изчезва!

               • kawaaski
                kawaaski  5 months back

                това не съм го пробвал звучи интересно ще опитам стига тати да не ми дърпа ушите после :D

               • Кликбейт Баце
                Кликбейт Баце  5 months back

                капваш една капака спирт на гърнето и хвърля огън като 1000 кубика 😃😄