ТОП 10 НЕРАЗГАДАНИ МИСТЕРИИ НА БИБЛИЯТА

Share
HTML-code
 • Published: 22 December 2018
 • Днес ще разгледаме Топ 10 мистерии на библията! Епизод, след който ще си задавате много въпроси за религията!

  ✦ 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  ✦ Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  ✦ Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  ✦ Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  ✦ Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  ✦ Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial

  В навечерието на Коледните празници искам да разгледаме една тема, която едновременно е толкова позната, но и достатъчно скрита. Това е свещената книга за Християните – Библията. Произведението, за което всеки знае, макар и да не го е чел. В нея се крият много тайни и мистерии, които ще ви изненадат. Дори баба Ванга казва, че истината за света и космоса трябва да се търсят в старите свещени книги. Аз съм слави и днес ще ви представя ТОП 10 неразгадани мистерии на Библията

  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

  Загадките на Библията е една тема, за която исках да ви разкажа от доста дълго време. Тъй като тематиката е религиозна, този епизод може да предизвика някои гневни реакции сред хората. Имайте предвид, че това са световно доказани факти и за всичко, което ще видите в Топ 10 мистерии на Библията има филми по Дискавъри, Нет гео и много други.

  #TheClashers #Top10

  Някога замисляли ли сте се как е името на Бог? Да ви кажа честно преди бях се срещал с тази загадка, но чак сега задълбочих малко повече. В днешната класация с мистериите на библията ще разгледаме защо не го знаем. Райската градина, градината едем или просто Рая, към който ние християните се стремим е библейско място създадено от Бог. Съществува доста интригуваща история сред учените теолози, че Рая може би е било реално място на Земята, а не само символ или митична локация. Трябва да знаете, че самата библия е пренаписвана и интерпретирана през очите на много хора преди да стигне книжарниците днес. Смята се, че стария завет е написан на иврит и колкото по-стари са копията, толкова по достоверна е информацията в тях. Изследвайки точно тези текстове много учени смятат, че в библията се крие скрит код, който предсказва събитие хиляди години след написването ѝ. Това е и една от най-интересните неразгадани мистерии на Библията.

  Ние празнуваме Рождество Христово или Коледа на 25 декември като от малки ни учат, че на тази дата се е родил Исус Христос. Библията, обаче, не посочва конкретна дата, на която това да се е случило. Описани са само 2 събития около неговото раждане, които категорично доказват, че това не е 25 Декември. Библията е над 783 00 думи, което неминуемо я прави един от най-дългите текстове написани някога. Състои се от 66 книги, но би трябвало да са 83. Според учените поне 17 книги или текста липсват и никой не знае какво точно се е случило с тях. Знаем, че са съществували защото има чести референции към тях от други части на библията. Къде са тези текстове и защо са изключени. Ще направим няколко предположения във видеото Топ 10 мистерии на библията. Отделно ще разгледаме и точната локация, където спасителят е бил разпнат.

  Содом и Гомор, за които несъмнено сте чували се свързват с моралната мръсотия на човечеството, заради която Бог решил да ги унищожи. Двата града били изпепелени от огън и жупел и станали символ на божият гняв. Тези библейски градове обаче се споменават не само в Библията, но и в Корана и Тората. Библията е пълна с места и региони, които са изгубени днес, но най-голямо впечатление прави града Офир. Той се споменава на няколко пъти в Битие, книга на Йова и Исая и други. Представете си го нещо като Ел Дорадо – златния град, за който сме говорили. Офир обаче не е бил само от злато, там имало сребро, много скъпоценни камъни, слонова кост и безценни реликви. Тези и още много други загадки ще разгледаме в днешния топ 10 неразгадани мистерии на библията. Има и няколко библейски предмета, които са също много интересни и сме говорили за тях в други класации.

  Изочници:

  1. Загардки: bit.ly/2PUwWbk
  2. Мистерии: bit.ly/2V1e4ee
  3. 10 факта за библията: bit.ly/2EIjR3p
  4. Ноевият ковчег: bit.ly/2BuMb5i
  5. Содом и Гомор: bit.ly/2CsBeTQ

  Ако ви е харесало видеото не забравяйте да праснете по един лайк в подкрепа! Винаги го оценявам! Можете да споделите класацията в социалните мрежи! АБОНИРАЙТЕ СЕ!

  Music by:

  Gregorian chant by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
  Source: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1500005
  Artist: incompetech.com/

  Private Reflection by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
  Source: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1500005
  Artist: incompetech.com/
 • Entertainment Entertainment

Comments • 2 618

 • The Clashers
  The Clashers   5 months back

  Наясно съм, че тази класация може да породи известни дискусии в по-религиозно настроените хора. Това , обаче, са теми разгледани от Discovery и National Geographic. Благодаря ви за подкрепата и за това, че купувате книгата ми! Моля ви споделяйте това видео, бъдете активни в коментарите и оставете един палец нагоре. На вас ви коства малко, но означава много за мен и ми помагате така. ❤️👍

  • Евелина Виденова
   Евелина Виденова  5 days back

   Аз не спирам да те гледам и да чета книгата 😊😊😊😊😊

  • Maria Georgieva
   Maria Georgieva  6 days back

   ❤️

  • Natalia Pashova
   Natalia Pashova  1 weeks back

   Ей, Славчо, това видео не знам от кога е, но нищо ново няма в него и няма нищо интересно! Защо не го направиш по- интересно, ами занимаваш хората с такива стари неща?

  • Vekil Petrov
   Vekil Petrov  2 weeks back

   Здрасти,от това което сам проучвал,Християнството е вече изменено,много грешни неща са въведени.Благодарен сам на АЛЛАХ че ме напъти към Исляма,религията на мира,Исляма е последната и завършена религия.Ако търсите отговори за всичко,за живота и смърта,проучете и приемете исляма,благодаря за вниманието

  • Lilian Marinov
   Lilian Marinov  2 weeks back

   Tova nqkakvi nauchni jurnali li sa ? Discovery i National Geographic ?

 • Dani Bg
  Dani Bg  2 days back

  Аз бих го предал на Папата

  • Kirilka Donkova
   Kirilka Donkova  2 days back

   Много тъпо ! Казвате весели празници на хората а знаете че това е умразно в очите на Бога ! И къде е живял Иисус в библята ясно пише Иисус растеше във мъдрос и духовно ! Това значи че бил при родители те си и е помагал на баща си Йосив който бил дърводелец !!! Какви мунаси какви китайци пълен ужас ! Дано Бог ви прости !!!

   • Orange Clip
    Orange Clip  2 days back

    Аз съм чел Библията от начало до край!😀

    • Petur Piponkov
     Petur Piponkov  3 days back

     Ще я продам

     • Maria Conflicta
      Maria Conflicta  3 days back

      Здравей Слави
      Искам да ви питам Като Адам и Ева са имали 2`ма сина .. Кой от двамата е бил с ева че се Развил СВЕТА ..

      • Almighty God
       Almighty God  4 days back

       Когато правиш клип за Библията, първо я разтвори (не казвам "прочети", защото това не е за всеки). Ако я беше отворил, щеше още от съдържанието да видиш, че книгите вътре са 77, а не 66.
       Също така, провери ударенията на географските локации.
       "Христос бил посещавал Британия и Япония" това не бих го казал, даже и на шега. (Добре, че го е направил преди Брекзит :))))

       • Ivan MO
        Ivan MO  5 days back

        Весела коледа и на теб

        • Mc Sharo
         Mc Sharo  5 days back

         Здравей слави можеш ли да ми пишеш на лично ще ти разкажа история която не си чувал

         • Katq Yordanova
          Katq Yordanova  6 days back

          izchezvaii

          • Antoniq star
           Antoniq star  7 days back

           Аз съм я чела даже два пъти

           • Mihail Ratchev
            Mihail Ratchev  1 weeks back

            Трагедията е в това, че българия е християнска от векове а ние не познаваме библията.Както и Иван Вазов казва че е жалко че българинът не познава и не чете библията...В евангелието от Йоан 1: 11 се казва ,, У своите си дойде, но своите му го не приеха" затова сега трябва да се учим от безбожните и заблуждаващи ,, научни" източници като списанието,, National Geographic" които ти пробутват ,, Глобализация" ,, Истанбулската конвенция"КОРАНЪТ и криворазбрана интеграция.Където престъникът има повече права от обикновения гражданин.Авторът на този клип е интелигентен младеж който най- вероятно има добри намерения,но нали знаете че пътят към ада е постлан с добри намерения- това невоговото си е просто,, плагиатство"/ него приемайте като обида/Младежът няма сериозни исторически и теологически познания.Все пак той създава някакъв интерес човек да чете а това е голям плюс/да изучава - това е по важно/ библията.He искам да влизам във спор с този младеж но това е почти богохулство / аз си мисля че той е просто подведен от ,,national -geographic " пропаганда за да използваш корана да докажеш истинността на библията.Содом и Гомор са споменати 23 пъти в библията от Битие до Откровение което означава от първата до последната книга на Свещеното писание/ библията/.Първата книга/ Битие/ е написана около преди 3500 години а последната/ Откровение/около 96 след Христос.КОРАНЪТ- запомнете , че коранът е написан от Мохамед/има и друга версия която е по правдива от официалната /най вероятно 632 след Христос и напълно противоречи на библията.Така че водещият несъзнателно/ иска ми се да е така/поставя Коранът над Библията.Коранът ,, ПОТВЪРЖДАВА" библейския рекорд, ако коранът не потвърди....Това е сюблимната/ несъзнателно- промиваща мозъка вест/ на този клип.

            • Dominik Toreto
             Dominik Toreto  1 weeks back

             Вярвай истински и се моли защото той глида

             • Венцислав Мaринов

              Исус разпънат във Голгота.....
              Опосумеее не е ли разпънат НА голгота?

              • Yuli Limbata
               Yuli Limbata  1 weeks back

               Nishto i nikakuv tekst ne lipsva v Bibliata ima 2 Biblii Star i Nov Zaved i vsichko si e tam 🙂

               • Richi Rich
                Richi Rich  2 weeks back

                Господ е българин 🤫😆

                • master4 4
                 master4 4  2 weeks back

                 Според мен бащата на бог се казва Христо понеже 2-рото име е името на бащата

                 • Димитър Стойчев

                  Здравейте. Здравей Слави. Видео-клиповете ти са прекрасни. Ето Ти една идея: Направи класация на 10-те човека постигнали невероятни резултати в различни насоки,спорт,изкуство и така на татък,и така на татък....Покажи на хората,че Ние,не някой друг сме допринесли за известността на страната ни.

                  • Едиз Рейхан
                   Едиз Рейхан  2 weeks back

                   Слави искам да те попитам в този епизод забелязах едно много учудващо нещо поне за мен защо този който е разбрал думите какво означават върху ковчега му има пентаграм това е в 01 ??

                   • VLOG TIME
                    VLOG TIME  2 weeks back

                    2019?😂😂😂

                    • EmoKappa
                     EmoKappa  2 weeks back

                     7:55 Написал си Иисус грешно!

                     • Aleks Boboychev
                      Aleks Boboychev  2 weeks back

                      Благодаря

                      • Георги Георгиев

                       Daisi nomera bate kazvam georgi imi e mnogo priatno Da se zapoznaem 😌

                       • SzY YzR
                        SzY YzR  3 weeks back

                        Tuka za koq bibliq stava vapros,che sa nqkude kum 7 vida razlichni biblili.A originala se krie ot cql svqt shtoto tam pishe,che shte sled bibliata shte idva druga sveshtena kniga Kuran

                        • Ognyan Denkov
                         Ognyan Denkov  3 weeks back

                         ПРЕПРАВЯНА Е В ИНТЕРЕС НА НЯКОИ, ИЗБИВАЛИ СА БОГОМИЛИТЕ -СЛЕД КАТО МОЖЕШ ДА ПЛАТИШ ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ЧИСТ КОЕТО ПОКАЗВА ЧЕ ТОВА Е НАПРАВЕНО ЗА КОНТРОЛ НА МАСИТЕ

                         • Dream Girl
                          Dream Girl  3 weeks back

                          Ако се сдобия с реликвата пак ще я скрия.
                          някои неща са по добре ако са в тайна

                          • Rudi Orudis
                           Rudi Orudis  3 weeks back

                           Браво Слави аз лично намирам Логика в всичко което си казъл !!!!!

                           • MUSIC_ LIVE
                            MUSIC_ LIVE  3 weeks back

                            Учените да се убият няма да разберат абсолютно нищо без святия дух има и заповед във откровение 22 глава 18:19 стих нито да се прибавят думи нито да се отнемат думи защото който прибави думи към тая книга бог ще прибави язвите към него и който отнеме от думите бог ще отнеме дела от дървото на живота и от светия град които са описани във книгата библията да не мислите че е написана по човешки човек я е написал но чрез святия дух

                            • jecho Jelqzkow
                             jecho Jelqzkow  3 weeks back

                             Иисус, бат` Славчо

                             • Aleks Hristov
                              Aleks Hristov  3 weeks back

                              Аман от тъпите ти конспирации

                             • Калин Николов

                              В това е смисълът и причината!

                              • Калин Николов

                               Слави, именно по отношение АВТЕНТИЧНОСТТА на вярата на всеки един от нас (вътре в нас си) се счита за светотатство да тръгне някой си да ИМЕНУВА ГОСПОД БОГ или да се затърси, да се рови...!
                               И това е заложено и в каноните на Църквата!
                               Някак не е особено изпълнено с искрена, непредубедена вяра едно такова търсене.. И ако се интересува някой от мнението защо , с каква цел не се произнася имет на Бог, защо , с каква цел Църквата до ден днешен показва и държи на едно такова отношение по този въпрос -
                               то ето това е и Отговорът! ;)

                               Така е и по-показателно че именно Нашият , Християнският Бог може би е най-първичният, ЕДИНСТВЕНИЯТ ИСТИНСКИ бог въобще...
                               Някак няма да е ... поведение на вярващ,
                               ако тръгне , който и да е, ДА ИЗМИСЛЯ ИМЕНА на Господ,
                               да се обръща към Него с което и да било от наречените названия Нему!!...

                               Тези неща ПРИНИЗЯВАТ !! Не само принизяват нечия вътрешна вяра, убеденост, последователност,
                               но те
                               ПРИНИЗЯВАТ САМИЯ БОГ!


                               БОГ Е НЕЩО НЕНАЗОВИМО, той е ВИСШАТА СИЛА, единствената върховна такава!

                               • Georgi Iliev
                                Georgi Iliev  3 weeks back

                                Който хареса коментара ми да е жив и здрав и с много късмет за много години

                                • Бисер Русанов

                                 Казвате „Според учените" Вярвате ли в образователната система? Вярвате ли сляпо и безотговорно във тези ваши учени, лесно ли се доверявате на хора, които не ги познавате вярвате ли във радиовъглеродният анализ, който вие никога не сте провеждали самостоятелно и нямате никаква представа как се прави и каква е причинно следствената връзка за да се направи точната датировка? Вярвате ли в милионите и милиардите години еволюция? Вярвате ли, че едноклетъчната амеба се е превърнала в многоклетъчна, след това се превърнала в риба, после във амфибия, след това сме се превърнали във шимпанзе, което шимпанзе един ден слязло от африканското дърво, започнало да ходи изправено, направило си само инструменти и започнало да си служи със тях и в резултат на много социална скръб това шимпанзе се превърнало в хомо сапиенс човек разумен, който абсурд се опровергава изцяло от сложността и огромната информация на човешкият геном, който доказва, че ние сме интелигентен дизайн. Още когато прочетем първите страници на Библията веднага разбираме, че или Библията лъже или образователната система лъже. Всички написано в Библията е буквално, а не метафорично, нито поетично.. В Библията ясно е упомената около 30 пъти, че Земята е кръгъл диск, плоскост равнина, която има здрави основи и я крепят като неподвижна и стационарна, която стационарност и неподвижност на Земята няма как да бъдат метафора.. В Корана също ясно е упоменато, че Слънцето се движи, а не Земята и, че ще настъпи ден в който Слънцето ще обърне своята посока и тогава всички хора ще разберат и повярват, но ще бъде късно, и ако изследвате всички стари религиозни текстове ще разберете, че всички имат едно и също в предвид и една и съща представа за света в който живеем. Ясно е упоменато в Библията и всички други религии, освен религията на НАСА, че повърхността на която живеем е плоска и планинско-равнинна повърхност, и че над над нас в небето съществува твърд енергиен екран, твърда граница, написана в Библията като „Твърдта", на която твърд са прикрепени звездите. Тази твърда граница е много логична тъй-като нашата атмосфера е под налягане. За да имаме газ под налягане на нас обезателно ни е необходима плътно затворена бутилка или някакъв вид плътно затворен контейнер, в който да се съдържа този газ под налягане.
                                 Ако Хелиоцентричната теория твърди, че атмосферният газ под налягане със сила на натиск със 1013,25 hPa, е на едно и също място, във едно и също пространство, заедно със този силно засмукващ вакуум, със сила 10 на минус 17 степен на засмукване, то тази кървава католическа – йезуитска Католическа Хелицентрична теория на мошеника – католик Николай Коперник е в пълно противоречие и противовес като разрушава напълно вторият закон на термодинамиката или така нареченият природен закон за ентропията в една система. Терминът „ентропия“ произхожда от гръцкия език: εν – вътре, τρέπω – пренасям. Тази кървава фундаментална вяра в „Космоса идва изцяло от Римо-Католическата църква, която няма нищо общо със Християнството нито със Библията. Наскоро папата проповядваше „Големият взрив" по официалната телевизия, като зададе въпроса - „Защо Не?" и призна, че изгарянето на Джордано Бруно и Галилей е било грешка, но това беше наистина необходима грешка, създадена от самата Католическа църква, за да могат простите и наивни селяни да повярват в новата Религия преоблечена като „Наука". Гледайте филма с актьора Мат Дейман „Обетована Земя" и ще разберете за какво става на въпрос.
                                 Вторият закон на термодинамиката, наричан и „Закон за ентропията“ е един от основните принципи в термодинамиката, според който ентропията на затворена система, която не се намира в равновесие, нараства с времето, като достига максималната си стойност при достигане на равновесие. В нашият естествен свят в нашата атмосфера не съществува газ под налягане без наличието на контейнер или затворена бутилка. Тоест газ под налягане може да се съдържа единствено в плътно затворен контейнер или плътно затворена бутилка. Не може да се съдържа газ под налягане в едно пространство в затворена система, контейнер или бутилка заедно и на едно и също място наличие на вакуум, без да съществува между тях твърда преграда или твърда граница, която да отделя газът и засмукващият вакуум. Тоест, ако в нашият свят не съществува преграда или твърда граница между атмосферният газ под налягане и засмукващият с обратна противоположна сила вакуум, се явява като пълно противоречие на този втори закон на термодинамиката или така нареченият природен закон за ентропията, който обяснява, че две различни по еднородност системи дори и с минимална разлика между тях с времето си тези две системи придобиват еднаква еднородност и равновесие в тази система. Друга формулировка на закона е, че температурите на системи, намиращи се в контакт една с друга, винаги се стремят да се изравнят, като в процеса на изравняване се извършва работа, но при този процес се губи топлина за сметка на нарастване на ентропията, тоест една различна по еднородност система в контакт с друга нееднородна система е винаги в процес на изравняване на тези две системи до достигане на еднородно равновесие на тези две системи и образуването на една еднородна система.

                                 • Бисер Русанов
                                  Бисер Русанов  4 weeks back

                                  Повечето хора в Англия са чели или слушали, че теорията на „Гравитацията“ на сър Исак Нютон е възникнала благодарение на неговото наблюдение и размишление на падането на ябълката от дървото на главата му в неговата овощна градина. Хора надарени със здравия разум обаче, биха казали, че ябълката паднала на главата му е : - защото ябълката е узряла достатъчно, толкова, до колкото е дошъл момента дръжката да изсъхне и да отслаби своята сила на задържане и захват за да бъде в състояние тази ябълка да се отдели от самото дърво, което е породило изсъхване на тази дръжка, която задържа ябълката като поражда намаляване на здравината на самата дръжка, тъй като ябълката е достатъчно узряла е придобила собствено физическо и естествено тегло като става по-тежка и по плътна от окръжаващият и атмосферен въздух и поради собствената си тежест, която е придобила от своето съзряване и достатъчно узряване, то тази ябълка се отделя от тази изсъхнала и изтощена дръжка и само поради тази естествена физическа причина тази ябълка е паднала на главата на сър Исак Нютон, а не поради магическата и вълшебна „Гравитация", която ни пробутват и продават насилствено като кървава фундаменталистка теория. Но ако вместо от дърво, ако ябълката падне от самолет или парашутист, вятърът щеше да я издига и изпраща в неговата посока, и няма да достигне до Земята докато околният въздух не стане до толкова тих, че по силата на неговата собствена плътност да бъде в състояние да падне на Земята. Във всеки случаи, ако съществуваше подобно привличане от самата Земя, то защо Земята не привлича издигащия се дим, който не е толкова тежък, колкото ябълката?
                                  Отговора е прост, защото димът е по-лек от въздуха и следователно не пада, а се издига нагоре! Ако „Гравитацията" беше истинска, то ябълката би потънала във водата, а не да плува над водата.
                                  Но ако тази ябълка падне във водата, ако „Гравитацията“ беше истинска тя би трябвало да потъне на дъното, но тя ще плува над водата, защото плътността на тази ябълка е с по-малка плътност от плътността на водата.
                                  Ябълката плува над водата защото плътността на ябълката е по малка от колкото плътността на водата и всичко, което пада или плава на Земята в миналото много добре се е обяснявало със физичните свойства Плътност и Плаваемост много преди Нютон да дари на света своята „гравитация".
                                  При рязането на нишката на балон пълен с топъл въздух или газ, или Хелиев балон, той се издига докато се установи на определена височина и се стабилизира в нея. Ако напълним наполовина балон с азот(въздух без кислород) и наполовина пълен с хелий, то този балон ще левитира на една определена височина без да се издига или смъква, снижава към Земята, и това няма нищо общо с „Гравитацията".

                                 • Бисер Русанов
                                  Бисер Русанов  4 weeks back

                                  Ефектът на жироскопа за движение с 15 градуса
                                  Ако вие твърдите, че жироскопа, който е закрепен на същата неподвижна референтна рамка към Земята, че показва 15 градусово отклонение от неговото принудително задвижване и завъртване, в същото това време, когато Земята предполагаемо се върти под този жироскоп, по същият този начин, когато самолети, хеликоптери, птици, насекоми, топки които хвърляте, както и изстреляни куршуми и снаряди във въздуха, Земята ще се върти под тях, така, че по същество тази демонстрация на жироскопа от отклонение от 15 градуса е същата демонстрация като на Ефектът „Кориолис“, както и махалото на Фуко, над които демонстрации се твърди едно и също, че ако Земята се върти под определената референтна рамка на жироскопа, то това трябва да бъде демонстрация на две напълно различни референтни рамки, към които едната референтна рамка е атмосферата, а втората референтна рамка е Земята, която се върти от отдолу под жироскопа, махалото на Фуко, или Кориолис ефектът, така, че трябва да имаме на едната референтна рамка, като първа референтна рамка, която демонстрира въртене и движение на равнините, планините и низините на Земята спрямо изстреляните куршуми, снаряди, хвърлени топки, движещи се самолети, хеликоптери, летящи птици и насекоми и всичко, които са прикрепени към атмосферата на втората референтна рамка, но ние не наблюдаваме такъв ефект като континентите Земята да пътуват и да се движат под самолетите, хеликоптерите, докато ние летим на втората референтна рамка на атмосферата, но според религията на Земните топки, Земята и атмосферата са във великолепен синхрон като една референтна рамка, а не две референтни рамки, както се твърди демонстрирайки в продадените ни експерименти на жироскопа, Махалото на Фуко и Кориолис Ефектът, така, че жироскопът, Махалото на Фуко и Кориолис Ефектът с техните демонстрации идват до заключението, че ако те са демонстрация на две различни референтни рамки, то тогава трябва да видим отклонение на самолетите, драстична часова разлика в тяхното пристигане в зависимост от тяхната различна посока на пътуване и дестинация, която ще се влияе от източното въртене на Земята, което е предполагаемо постоянно въртене по екватора със скорост от 1666км/ч и постоянно намаляващо скоростта на въртене на всяка географска ширина до почти 0км/ч с приближаване по посока на полюсите, където западните полети на самолетите би трябвало да имат супер кратък полет, ако се има в предвид предполагаемото източно въртене на Земята, защото демонстрацията на жироскопа показва точно това, че Земята се върти под самият него, което доказва, че въртенето и отклонението на жироскопа са неправилно тълкувани и е неправилно установена причинно-следствената връзка, както се установява и липсваща и несъществуваща независима променлива, която независима променлива е съществено нужна за да може да се манипулира от експериментатора за да осъществи и да докаже по научния метод своя експеримент за да се валидира.
                                  Тези демонстрации на жироскопа абсолютно и неопровержимо доказват, че кървавата фундаментална, фундаменталистка и метална вяра в закона за „Гравитацията" е просто една силна Религия проповядвана в учебниците от образователната проповедническа и догматична контролирана правителствена система, която система няма за цел да ни образова правилно, коректно, честно и да ни учи на истинска наука, която наука да бъде в съотношение с нашето логическо разбиране и в съотношение със природните, естествени и реални закони, които се наблюдават в природата и нашият реален свят.

                                 • Бисер Русанов
                                  Бисер Русанов  4 weeks back

                                  Това са теории базирани на научни данни чисто основани въз основа на поредица от предположения, които са били изградени през последните няколкостотин години, като например твърдения като астрономически разстояния между светлините на небето, които са напълно измислени разстояния, понеже не са имали технологията, нито в днешно време да се проверят и изчислят тези разстояния, докато Глобо-теоретиците са подритнали изчисления на априорни предположения(които предхождат опита и практиката, и не е основават на научни факти), че Земята трябва да бъде Топка въртяща се около Слънцето, докато в същото това време тези предполагаеми разстояния имат друга функция като използват друг вид функция които използват някакъв вид петиция Принцип с помощта на устройства и апарати за да посочат, че Слънцето трябва да бъде център на Вселената заради разстоянията! Ето един пример как се прави това, че Слънцето е твърде голямо за да може да се върти около Земята? Нали така? Почакайте малко, размерът на Слънцето не е определен на първо време, когато трябва да приемем колко голямо трябва да бъде то(Слънцето) за да имаме Хелиоцентричен модел? Разбира се. Друга фигура включва предположенията с наклона на оста на Земята 23,4 градуса(или 66,6, защото 90 – 23,4 = на 66, 6градуса), който наклон е абсолютно и задължително необходим в Хелиоцентричната променлива, служещ за сезонните вариации и часови разлики, която няма никаква основана база в реалния свят, където Слънцето със значително по-малки размери просто обикаля в азимутална орбита от Тропика на рака до Тропика на Козирога за една година, но тези тропици и ширини, които не са наклонени, това са кръгове, които са разположени под ъгъл от 0 градуса успоредно на екватора.
                                  Всъщност самата дума Тропик е с гръцко понятие ТРОПОС, което означава
                                  да се обърне, като се има в предвид факта, че Слънцето се връща обратно
                                  към тези линии и те не са наклонени или по някакъв начин Земята се
                                  блъска около Слънцето при различни скорости, както вие знаете, че по
                                  Хелиоцентричната теория Земята обикаля по елипса (изменена от Йоханес
                                  Кеплер, която е необходима промяна след създаването на Коперниковата
                                  теория, която беше идеален кръг около неподвижно Слънце, за да може да
                                  се обясни движението, чрез „Гравитацията“) по- бързо през северната
                                  Зима и по-бавно обикаля през Северното лято след това обратно по-бързо
                                  отново и отново напред назад, но по някакъв начин тази предполагаема
                                  смяна на скоростта, разбира се, Хелиоцентриците твърдят, че не можем да
                                  почувстваме тази промяна на скоростите, както и постоянно променящите се
                                  скорости от екватора със скорост от 1 666км/ч до 0 км/ч до полюсите
                                  когато се придвижваме със самолет или друго превозно средство от една
                                  географска ширина на друга по малка географска ширина скоростите на
                                  въртене по Хелиоцентричната теория са постоянно променящи се и са
                                  различни на всяка географска ширина и би трябвало нашият вестибуларен
                                  апарат да ги почувства, освен както се чувстваме след като сме изпили
                                  няколко питиета.
                                  Да не споменаваме и факта, че Луната също се влачи
                                  със същите нива на скорости в пълен размер, точност и абсолютно пълна
                                  синхронизация със колебанията на движещата се Земя, въпреки, че една
                                  четвърт от един милион мили разстояние от него, при което
                                  Хелиоцентричната теория се явява пълна безсмислица.

                                 • Бисер Русанов
                                  Бисер Русанов  4 weeks back

                                  Водата има една плътност, сушата има друга различна плътност, а въздухът има трета различна плътност, която е съвсем различна от другите две плътности, така, че каквато и да е две или повече „Гравитации" да прибавят към Глобуса, или да прибавят няколко „Градиента" на Хелиоцентриците, няма да им помогне да решат проблема със атмосферния газ да не излети във несъществуващият засмукващ абсурден вакуум
                                  Защо корабите изчезват в хоризонта? В различните атмосферни условия имаме различната компресия на светлината, въз основа на ъгловият размер на елемента и зададената бленда се разглежда като ограничено виждане на ъгловата резолюция с ограничение до колко можете да видите даден обект въз основа на неговият ъглов размер в точка на хоризонта, който ъглов размер достига границата на резолюцията, когато тази точка започва да изчезва и ще се разпръсне в дифракционна граница на този ограничен лимит. Къде се намира тази дифракционна граница? Ако търсите навън тази граница, какво бихте казали за представяне на дифракционна граница? Това е неизмеримият хоризонт, който зависи от дължината на вълната на светлината и нейната компресия, както и от атмосферните и метеорологични условия, както и диаметъра и силата на нашето оптическо виждане през телескопа, което кара обектите да стават все по малки в перспективата на нашето виждане и се приближават към линията на хоризонта, в зависимост колкото повече се отдалечават от нас, толкова по-малък става техният ъглов размер и толкова повече се приближават към тази линия на хоризонта като се имат на в предвид и ортогоналните напречни линии, които карат обектите да изчезват в тази перспектива, като се има на в предвид и, че светлината има вълнови характер, което изчезване на обектите и корабите в хоризонта да се явяват като оптическо и метеорологическо явление, а не поради физическо изкривяване на линията на хоризонта, което се явява хоризонтално оптическо изчезване на линията на хоризонта.
                                  „Ефектът на Кориолис”, както и Махалото на Фуко са една и съща референтна рамка прикрепени към Земята, което „Махалото на Фуко“ и „Кориолис ефектът“ се движат по посока предполагаемото въртене на Земята, както и Хелиоцентриците обясняват движението на махалото в следствие на това, че това е моментът на инерцията на обекта от кръгова пътека го превръща в праволинейна, поради това, че инерцията го кара да се движи в една дадена посока докато Земята се върти под нас в този момент, тоест референтната рамка и кръговото движение продължава да се върти под праволинейното движещо се махало. Това означава, че самолетът, който пътува през въздухът, Земята под него продължава да се върти, но всъщност не това се случва в нашата реална действителност доказвайки го с естествените наблюдения на летящите пеперуди, насекоми, облаци, балони, самолети и хеликоптери, но все пак по някакъв магически и капризен начин движението на Махалото на Фуко се синхронизира със въртящото аксиално въртене и действително то намалява своето движение като познава кога атмосферата намалява своята скорост докато се насочвате към полюсите, където скоростта от 1600 км/ч по екватор със диаметър от 40 000 километра скоростта става евентуално почти равна на 0 км/ч. по посока на полюсите и е точно това което ни казват действителност Хелиоцентриците. Но къде всъщност атмосферата спира да се върти, т.е. къде и на каква височина не се върти самият въздух? Никой не знае. Ако се качим и се издигнем на балон ние пътуваме нагоре към горните граници на атмосферата, какво се случва там? Пълна безсмислица, който ни кара да си мислим, че атмосферата, въздухът е някакси приложен и напълно синхронизиран съвършено на височина от 1 000 мили височина до самата повърхност на Земята, но все пак имаме облаци и ветрове, които духат във всички посоки, което предизвиква голям проблем с Хелиоцентричната теория. Това е Псевдо-наука от самото си определение, че , никога не са откривали, никога не са доказали или научно показали с помощта на научния метод, къде точно свършва тази синхронизация, как се синхронизира по посока на полюсите с намаляване на скоростта и, къде е границата и на каква височина започва вакуума и как се задържа атмосферния въздух под налягане, който фактически е газ в едно открито пространство заедно със силно засмукващият и абсурдния вакуум без никаква твърда граница. Това са абсурди, които са необходими за да се спаси Хелиоцентричната теория, която знаем от училище още от най ранна, крехка, уязвима детска податлива на внушение и програмиране възраст, наравно с вярата ни в Дядо Мраз(Дядо Коледа) за създаване на поведенчески и заповеднически контрол над нашия ум и нашето съзнание, като Глобоземците използват математиката, в която знаем в действителност, че съществуват редица от безкрайно много променливи със знак за безкрайност, а де факто „Учените“, които ни промиват мозъците и ни правят на наивни идиоти, които „Учени" не използват целенасочено и съзнателно научният метод, който изисква поредица от строго определено действия необходими за познание на истинската и реална наука.

                                 • Бисер Русанов
                                  Бисер Русанов  4 weeks back

                                  Тези изчисления (сила е 0.03ms ^ -2, гравитацията е около 9.81ms ^ -2.) Не се основават на научен метод или на независима променлива, нито се основават на причинно-следствена връзка, за да се получи някакво измерване на явлението или явлението основано по строго научен метод.
                                  Не можете да започнете да изчислявате нещо, което не е доказано от този научен метод. Тези изчисления като ускорение на падащи обекти със скорост от сила е 0.03ms ^ -2, около 9.81ms ^ -2.са направени на база ненаучен експеримент които са получени в вакуумна камера със стена с дебелина няколко метра, със изкуствено създаден вакуум , като е изтеглен въздуха от тази внушително дебела и здрава камера, където този изкуствено създаден вакуум не се наблюдава в природата и не съществува като наблюдение в нашият естествен свят, който свят е изпълнен с въздух и атмосфера от която се нуждаем да дишаме, която атмосфера в тази вакуумна камера е премахната , чрез този изкуствено създаден експеримент, който не се наблюдава в природата и е получен този резултат със това ускорение на движение на обектите по посока на Земята от около 9.81ms, което не би били същото ускорение в нашите атмосферни условия на нашето естествено пребиваване, тоест ускорението на падането на телата по посока към Земята, зависи от това колко по плътни са тези тела от плътността на самият атмосферен въздух, за да се придвижат посока към Земята или в обратна посока, по посока нагоре към небето, когато телата и обектите са по малка плътност от плътността на атмосферния въздух , например като хелиевите балони, пушекът, облаците, парата и газовите пари, които са с по малка плътност от атмосферния въздух те се издигат нагоре, а телата с по-голяма плътност от въздуха падат надолу по посока на Земята и това ускорение не е еднакво на всички падащи тела, които падащи тела зависят от собствената си плътност, както и зависят и от плътността на атмосферата, която плътност на атмосферата е различна от атмосферните условия, сезона, влажността, конденз и прахообразните частици, вятър, температура, височина и т.н.. и това се случва понеже нашата естествена среда не е вакуум и не може да се сравнява с условия във вакуума, тъй като той не съществува като наблюдение в нашата естествена среда, а го създаваме изкуствено.
                                  Как е възможно това ускорение от 9.81ms^-2 наречено „Гравитационно" да ни задържа и предпазва от центробежните сили да не ни изхвърлят от екватора на тази въртяща се топка със скорост от 1666км/ч, и ако това ускорение е еднакво навсякъде по цялата тази топка и по полюсите, където скоростта на въртене спада и намалява до 0 км/ч, как работи навсякъде еднакво това ускорение за да имаме навсякъде по Земята едно и също тегло и да се задържаме от центробежните сили на тази топка да не излетим всички ние заедно със океаните с трилионите тонове и мега тонове морска вода, които центробежни сили са различни навсякъде по различните ширини на тази топка, и ние да не чувстваме тези разлики от различните скорости на въртене на тази топка, на която топка скоростта на въртене се променя на всяка ширина и на всеки километър от екватора със скорост от 1666км/ч при приближаване до полюсите спада и намалява до 0 км/ч.
                                  Не можете да започнете да изчислявате нещо, което не е доказано от този научен метод.
                                  Всички изчисления на хелиоцентричната псевдо-теория се основават на фундаментални и абсурдни хипотези, които всъщност са отвличане на логическо затъмнение и заблуда, дължащо се на други фундаментални теории, произтичащи от трета фундаментална теория и отвличане, получено от друго логическо погрешно и заблуждение.
                                  Време е да изхвърлите индоктринацията, която индоктринация е все още програмирана във вашият все още детски ум и детско мислене, и е време да пораснете и да станете вече възрастен човек с подходящо логическо мислене и правилно критично мислене, за да преразгледате този абсурден Хелиоцентричен модел и да изследвате и да изучите наново и отново самостоятелно, без да се доверявате на никого. Изследвайте абсолютно сам отново вече като голям и възрастен човек и двата модела Хелиоцентричен модел и геоцентричен модел, който ще ви събуди и ще ви отведе от този сън и тази фалшива мечта на логическа заблуда и ще ви отведе в очевидната, но твърде сляпа истина за вас.

                                • Stiv Stiv
                                 Stiv Stiv  4 weeks back

                                 Някои неща които каза, че са писани в библията, не бяха верни. (Не знам дали си я чел, но ти я препоръчвам)

                                 • Донка Христова

                                  Разкажете за всички видове религии и течения...секти ...от източните към западните държави още от преди новата ера...аз например открих пречупеният хитлеристки кръст в индийския мит за вярване...и голотата е преминала през стадии на религиите...над 50 сигурно...

                                  • Andrey Ivanov
                                   Andrey Ivanov  1 months back

                                   Gkveodafohukerbi

                                   • Roman Reins
                                    Roman Reins  1 months back

                                    Бащата на Исус Христос се казва Йосиф

                                    • Лъчезар Велев

                                     da

                                     • Sasho Ve
                                      Sasho Ve  1 months back

                                      Кога би дошъл в Русе отново.Исках много да се запознаем голям почитател съм ти но за късмет бях паднал и точно ден преди да бъдеш в Русе ми правиха операция на крака и неможах да се запозная с теб...

                                      • Filmi y Knigi BG Audio
                                       Filmi y Knigi BG Audio  1 months back

                                       Здр.Срещал ли си нещо за маноскрипта на Войнич....мистериозна книга.Мисля не си засягал темата.Чао.

                                       • koko kiselev
                                        koko kiselev  1 months back

                                        Има ли предаване за топ изобретения на човечеството?

                                        • Стоян Кирков
                                         Стоян Кирков  1 months back

                                         Book is asbestos

                                         • vladisaq
                                          vladisaq  1 months back

                                          Много, ама много посредствено видео от библейски неграмотни и светски хора!!

                                          • Iv Motev
                                           Iv Motev  2 months back

                                           Sigurno ima picantni fakti ot života na Jesus Christ, koito se opitvat day premulčat

                                           • Iv Motev
                                            Iv Motev  2 months back

                                            Дълго време са ни лъжели, че на 7 януари или на 24/25 декември е роден христос

                                            • Iv Motev
                                             Iv Motev  2 months back

                                             Раят няма християнски произход

                                             • new friend
                                              new friend  2 months back

                                              tova e pomiq az za tova sum ateist