ТОП 10 НЕРАЗГАДАНИ МИСТЕРИИ НА БИБЛИЯТА

Share
HTML-code
 • Published: 22 December 2018
 • Днес ще разгледаме Топ 10 мистерии на библията! Епизод, след който ще си задавате много въпроси за религията!

  ✦ 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  ✦ Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  ✦ Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  ✦ Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  ✦ Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  ✦ Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial

  В навечерието на Коледните празници искам да разгледаме една тема, която едновременно е толкова позната, но и достатъчно скрита. Това е свещената книга за Християните – Библията. Произведението, за което всеки знае, макар и да не го е чел. В нея се крият много тайни и мистерии, които ще ви изненадат. Дори баба Ванга казва, че истината за света и космоса трябва да се търсят в старите свещени книги. Аз съм слави и днес ще ви представя ТОП 10 неразгадани мистерии на Библията

  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

  Загадките на Библията е една тема, за която исках да ви разкажа от доста дълго време. Тъй като тематиката е религиозна, този епизод може да предизвика някои гневни реакции сред хората. Имайте предвид, че това са световно доказани факти и за всичко, което ще видите в Топ 10 мистерии на Библията има филми по Дискавъри, Нет гео и много други.

  #TheClashers #Top10

  Някога замисляли ли сте се как е името на Бог? Да ви кажа честно преди бях се срещал с тази загадка, но чак сега задълбочих малко повече. В днешната класация с мистериите на библията ще разгледаме защо не го знаем. Райската градина, градината едем или просто Рая, към който ние християните се стремим е библейско място създадено от Бог. Съществува доста интригуваща история сред учените теолози, че Рая може би е било реално място на Земята, а не само символ или митична локация. Трябва да знаете, че самата библия е пренаписвана и интерпретирана през очите на много хора преди да стигне книжарниците днес. Смята се, че стария завет е написан на иврит и колкото по-стари са копията, толкова по достоверна е информацията в тях. Изследвайки точно тези текстове много учени смятат, че в библията се крие скрит код, който предсказва събитие хиляди години след написването ѝ. Това е и една от най-интересните неразгадани мистерии на Библията.

  Ние празнуваме Рождество Христово или Коледа на 25 декември като от малки ни учат, че на тази дата се е родил Исус Христос. Библията, обаче, не посочва конкретна дата, на която това да се е случило. Описани са само 2 събития около неговото раждане, които категорично доказват, че това не е 25 Декември. Библията е над 783 00 думи, което неминуемо я прави един от най-дългите текстове написани някога. Състои се от 66 книги, но би трябвало да са 83. Според учените поне 17 книги или текста липсват и никой не знае какво точно се е случило с тях. Знаем, че са съществували защото има чести референции към тях от други части на библията. Къде са тези текстове и защо са изключени. Ще направим няколко предположения във видеото Топ 10 мистерии на библията. Отделно ще разгледаме и точната локация, където спасителят е бил разпнат.

  Содом и Гомор, за които несъмнено сте чували се свързват с моралната мръсотия на човечеството, заради която Бог решил да ги унищожи. Двата града били изпепелени от огън и жупел и станали символ на божият гняв. Тези библейски градове обаче се споменават не само в Библията, но и в Корана и Тората. Библията е пълна с места и региони, които са изгубени днес, но най-голямо впечатление прави града Офир. Той се споменава на няколко пъти в Битие, книга на Йова и Исая и други. Представете си го нещо като Ел Дорадо – златния град, за който сме говорили. Офир обаче не е бил само от злато, там имало сребро, много скъпоценни камъни, слонова кост и безценни реликви. Тези и още много други загадки ще разгледаме в днешния топ 10 неразгадани мистерии на библията. Има и няколко библейски предмета, които са също много интересни и сме говорили за тях в други класации.

  Изочници:

  1. Загардки: bit.ly/2PUwWbk
  2. Мистерии: bit.ly/2V1e4ee
  3. 10 факта за библията: bit.ly/2EIjR3p
  4. Ноевият ковчег: bit.ly/2BuMb5i
  5. Содом и Гомор: bit.ly/2CsBeTQ

  Ако ви е харесало видеото не забравяйте да праснете по един лайк в подкрепа! Винаги го оценявам! Можете да споделите класацията в социалните мрежи! АБОНИРАЙТЕ СЕ!

  Music by:

  Gregorian chant by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
  Source: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1500005
  Artist: incompetech.com/

  Private Reflection by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
  Source: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1500005
  Artist: incompetech.com/
 • Entertainment Entertainment

Comments • 2 490

 • The Clashers
  The Clashers   3 months back

  Наясно съм, че тази класация може да породи известни дискусии в по-религиозно настроените хора. Това , обаче, са теми разгледани от Discovery и National Geographic. Благодаря ви за подкрепата и за това, че купувате книгата ми! Моля ви споделяйте това видео, бъдете активни в коментарите и оставете един палец нагоре. На вас ви коства малко, но означава много за мен и ми помагате така. ❤️👍

  • Alex Nistorova
   Alex Nistorova  5 days back

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍10000000000000000000000080008000000000

  • Rebellion BG
   Rebellion BG  1 months back

   Слави, много добре знаеш каква ти е аудиторията и, че влияеш на тези 10-14 годишни деца. Тези клипове им влиаят и като влязат в час по история и започнат да говорят за християнството и за различните религий те ще започнат да говорят да говорят неща от сорта на,, В библията има скрити кодове'' или ,,Слави ми каза, че Исус не е бил разпънат на кръст ''.

  • Александър Симов
   Александър Симов  1 months back

   Мен най-много ме заинтересува това с кода

  • Milena Manasieva
   Milena Manasieva  2 months back

   01 - Скрити кодове. Старият завет е написан на арамейски ;)

  • Milena Manasieva
   Milena Manasieva  2 months back

   На въпрос 8 за Содом и Гомор. Нали се знае, че християнството и исляма първоначално са били секти, произлизащи от юдаизма. Така, че когато умните евреи си съчиняват неща, логично част от тях да попадат и в другите две монотеистични религии. А юдаизма е взаимстван от древните шумери. Те са си имали вярвания разни, но са описвали множество богове - анунаки. Евреите прикриват многото богове - извънземни посетили земята и съчиняват историята за един бог.

 • Van Dam
  Van Dam  2 days back

  10 доказателства че земята е плоска. и да земята наистрина е плоска ..

  • Van Dam
   Van Dam  2 days back

   Здравейте

   • Ани Самарджиева

    Аз се уповавам на БИБЛИЯТА, няма друга толкова истинска и достоверна книга!
    Библията не се чете, като роман, а трябва да разбереш, какво казва Бог чрез пророците! Нека Бог да ВИ Благослови! Амин!

    • Cveti Dimitrova
     Cveti Dimitrova  3 days back

     neznam no dosega ne chyh takova nehto nikoi neznaee kak i zahto i kakvo stana ili see alychvalo koito ima ophtenie sus boga chres svqtiq mu duh bog hte raskrie na chadatasi taini dori koito neznaee nikoi

     • Maria Biserova
      Maria Biserova  4 days back

      Исус не е роден на 25 декември Коледа макар да се каже ченай чудеса на годината доколко е истина докато участват в нея пирувания скъпи подаръци колене на животни също така на 25-ти декември е слънцестоене също така имало преди години където е бил Исус Христос роден имало закон при овчарите зимно време да не се Пасат овцете защото винаги през първата роса са се разболявали така че Исус Христос е роден някъде септември октомври също така винаги за Коледа обичаме да украсяваме дървото на всеки дом но не е така защото първо Египет са го измислили после в Германия и другите страни също мога да кажа щат алабама в Америка никога не са празнували този празник искам само да ви попитам защо винаги на Коледа все се случват лоши неща чакам отговор

      • Toma Tomov
       Toma Tomov  5 days back

       Да, четете нея Учителя и окултни книги на светлината, ще разберете много неща..

       • Kristian Pitona
        Kristian Pitona  6 days back

        Покойният Стивън Хокинг е доказал съществуването на Бог спорете колкото си искате но това е факт

        • Neimar TV
         Neimar TV  1 weeks back

         Името на Бог е Йосиф

         • Stefan Sabotinov
          Stefan Sabotinov  2 weeks back

          Християнското богословие прави връзка между лобното място на Исус Христос (Голгота) и черепа на Адам, (който според вярването е погребан на същото място) —- Стичайки се по хълма (респективно черепа на Адам), Христовата кръв трябва да измие телесно Адам и в негово лице символично – цялото човечество от греха. В християнската традиция, Голгота (хълмът) също така се разглежда като свещен център на света – „пъп“ на земята.

          • Boyan Kalinov
           Boyan Kalinov  2 weeks back

           СЪЩЕСТВYВА ЛИ РАЯТ или СЪЩЕСТВУВА ЛИ. Моля оправи го ....

           • Todor Todorov
            Todor Todorov  3 weeks back

            Книгата Откровение в Библията е цяла пророческа книга

            • Han Krum
             Han Krum  3 weeks back

             Престани да използваш думата "адски", това ме кара да не чукам камбаната и палци!

             • Bunnybringer
              Bunnybringer  3 weeks back

              След номер 10 си зададох въпроса дали хората които знаят точното произношение на името би използвал силите за добри или лоши цели?

              • полина борисова

               За раждането на Христос има споменато в корана..че когато се е родил Христос ..Мария е яла фурми а фурмите зреят през лятото....(не съм чела корана но така ми разказаха)...и имало интересни събития написани.Ако можеш да направиш видео също и за 10 факта за корана ще ми е интересно или за Саудитска Арабия (Мека)За камъкът който и до ден днешен виси във въздуха (нищо не мога да намеря за това)

               • Aya
                Aya  3 weeks back

                О, и още нещо - християнството никога не е имало за цел да бъде религия и не е. Исус дойде да направи УЧЕНИЦИ. :) Всичко друго е мъртво и там Бог го няма.

                • Aya
                 Aya  3 weeks back

                 Пфф..... толкова неща искам да кажа.... Но ще се огранича само в това - ако в тази страна, НАИСТИНА имаше християни ( а не просто такива, които незнайно защо дори за тях самите се зовът така), тази класация щеше да е напъъъълно излишна ( не ме разбирайте грешно - адмирации за труда ви!), защото ако ПРОСТО СИ ЧЕТЕТЕ БИБЛИИТЕ, щяхте да знаете отговорите на всички тези (, а и на още хиляди) въпроси!
                 @The Clashers, много би ми било интересно да се запознаем и да поговорим на темата за Божието слово, ако имате интерес. :) Поздрави!

                 • Xxxtentacion Bitch
                  Xxxtentacion Bitch  4 weeks back

                  Слави,според мен най-голямата мафия в света е Ватикана,стигнах до този извод като разбрах че тя крие от нас едни от най-важните неща ,и някъде проникне ли светлина в тунела тя идва и закрива всичко,тъпо е че повечето хора по света не го осъзнават ...

                  • Ivaylo Angelov
                   Ivaylo Angelov  4 weeks back

                   А знаеш ли, че Исус сам се идентифицира с Бога от Стария завет на много места. едно от местат е пряко свързано с тетраграмата която споменаваш която в превод означава "Аз Съм Който Съм". В Стария завет когато Моисей застава пред горящата къпина той пита Бога "Кой Си Ти", за да знае какво да каже на народа когато попитат за името на този Бог с Който Моисей се есрещнал. Тогава Бог отговаря "Аз Съм Онзи Който Съм" (това всъщност е тетраграмата което не знаем как точно се произнася на техния език). След това в Новият завет (и по-точно в Йоан 8:58) Първосвещениците започват да се присмиват на Исус като му казват "Още нямаш и петдесет години и казваш, че Си видял Авраам?" ситуацията от смешна в техните очи бързо се променя до степен в която те хващат камъни да го убият, когато той отговаря "Истина, истина ви казвам, преди да е бил Авраам АЗ СЪМ" като думите които е използвал тук са именно забраненото име на Бога което те никога не си позволявали да изрекат. Ето защо взимат камъни да го убият въпреки строгите закони на Рим при които е нямало как някой да въздава правосъдие без преди това случаят да се разгледа от кесаря.

                   • Цвят Шипков
                    Цвят Шипков  4 weeks back

                    Може да направиш топ 10 животни със свръхестествени способности .

                    • Biser georgiev chikov
                     Biser georgiev chikov  4 weeks back

                     Абе я млъквай кучко какво знаеш за библията ти бе свинска мутро

                     • per gint
                      per gint  1 months back

                      Просто един хитър и нелеп самовлюбен търгаш.

                      • Милен Асенов
                       Милен Асенов  1 months back

                       До всички религиозно настроени хора (вие не сте хора реално): Пред вас стои неразрушимата стена на проблема "Теодицея"! Тоест, след като Бог е всемогъщ, защо невинни хора и малки деца умират от нелечими болести?
                       ... ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ и вашият чудовищен Звяр, когото защитавате!

                       • Veselin Benev
                        Veselin Benev  1 months back

                        Не ми допадат догадките и предположенията относно годините на Христос преди неговата публична дейност. Исус не е обикновен човек, та да се жени и да има деца! Той е част от Божието Триединство и през това време просто е работил в дърводелската работилница на Йосиф и е живял скромен живот, за да бъде пример на всички нас, обикновените хора. Тези предположения и теории на плътския ум са неоснователни! Само плътски хора вярват на такива небивалици!

                        • Veselin Benev
                         Veselin Benev  1 months back

                         Здравейте! За чашата, от която е пил Христос, няма какво да се коментира. Не вещите, използвани от Исус имат сила, а това, което Той е говорил!

                         • Kostadin Dimitrov
                          Kostadin Dimitrov  1 months back

                          божието слово-библията е истина и жива,аз лично никога не вярвах в евангелистите бях атеист и много мразех тези хора на вярата-евангелисти винаги си мислех че са болни мозъци и ненормални хора които са секта.но една нощ аз и моя брат бяхме на маса и си поркахме ракия 4 бутилки ракийка и през нощта към 2 часа бог ме посети чрез духът си свият и аз паднах на колене и почнах да се покайвам и да плача за греховете си които съм направил,а майка ми и баща ми и съпругата ми са помисли ли че съм се побъркал и откачил НО ови не аз изтрезнеях от много изпития алкохол и се чувствах като нов лек човек,и ето че от 2006 г до сега 2019 исус христос ми помага в всичко благословия ме всеки ден и смело мога да кажа че го обичам защото се грижи за мен и моето семейство,АЛЕЛУИЯ ЗА ИСУСА ХРИСТА ОТ НАЗАРЕД,

                          • Пламен Великов

                           Всичко това е много интересно което правиш Слави може ли да направиш класация топ 15 или 10 тайни за Ванга

                           • Diqn Draganov
                            Diqn Draganov  1 months back

                            кой каза че никой не знаел кво павел ИЙСУС определени години беее от де взе тая инфо хаха пише си че Христос от малък обикаля света и прави чудеса ...боожее боже !!!

                            • Radevi Tab
                             Radevi Tab  1 months back

                             #бонус

                             • Hrsto Atanasov
                              Hrsto Atanasov  1 months back

                              Името на бащата на Христос е Юсив

                              • Elena Velichkova
                               Elena Velichkova  1 months back

                               Слави може ли да направиш клип топ 10 неща които не знаем за Васил Левски

                               • Sasho Simeonov Aleksandrov

                                Бил,е във България!!! Пещера Проходна- бил е там за да му се направи церемония, Божиите Очи!!!

                                • Радослава Манолова

                                 Казва се Яхме

                                 • sad kitty
                                  sad kitty  1 months back

                                  Ако имам тази чаша ще пия от нея вода

                                  • Plamen Panaiotov
                                   Plamen Panaiotov  2 months back

                                   Библията съдържа към 6400 пророчества,а също така и хиляди кодирани скрити пророчества,които откриха напоследък.

                                   • Plamen Panaiotov
                                    Plamen Panaiotov  2 months back

                                    Друг парадокс!
                                    Христос е направил толкова много чудеса при престоя си тука на земята,но хората не са доволни и искат да знаят какво друго още е направил :)
                                    Пусто човешко любопитство.то никога не ще бъде задоволено.

                                    • Plamen Panaiotov
                                     Plamen Panaiotov  2 months back

                                     Друг парадокс!
                                     Масоните измислиха 5-6 гроба на Христос,а всъщност той взе на заем само един гроб и го върна чистичък :)

                                     • Plamen Panaiotov
                                      Plamen Panaiotov  2 months back

                                      Голям парадокс,повечето хора въобще не са запознати с книгите на Библията,но бързат да говорят за липсващите текстове в Библията :)
                                      Ами научете А то и Б ето па тогаз ревете за още.
                                      На кривата ракета космоса и е крив.

                                      • Plamen Panaiotov
                                       Plamen Panaiotov  2 months back

                                       Който се е наметнал със шлифера на Леонардо,ще преживее тежки духовни зими,защото идат още по големи заблудителна учители,които ще отдалечат наивните и от духовните им родители.

                                       • Снежана Георгиева

                                        Светия грал съществува и съвсем не е скрит. Това е чашата с кръвта и тялото Христово с които ние християните се причащаваме за живот вечен.

                                        • Stilqn Radulov
                                         Stilqn Radulov  2 months back

                                         Ще може ли 2ра част на тази класация както каза има още много неща който можеш да разкажеш!

                                         • Бони Давидова

                                          Нямам думи... Не знаех тези неща за библията и сега имам чувството, че има нещо гнило...

                                          • PRONET MEDIA
                                           PRONET MEDIA  2 months back

                                           Относно 5-тия въпрос - раждането на Исус Христос.
                                           Отново в Лука 2:42
                                           пише:
                                           И когато стана той на дванадесет години, като възлезоха по обичаю в Ерусалим за праздника.
                                           Кога "става" някой на определена възраст ако не на рождения си ден?
                                           Не е оставена дата, защото за Божият син пише още това:
                                           Исая 9:6
                                           Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.
                                           Михей 5:2
                                           А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността.
                                           И никак не е случайно, че се е родил по времето на празника Песах /Пасха, защото точно така е и наречен - "Нашата Пасха" - (1 Коринтяни 5:7 )!
                                           Надявам се това да ви даде яснота по 5-тия въпрос!!!

                                           • Madison Bree Riddle
                                            Madison Bree Riddle  2 months back

                                            а знаетели че първата жена не е Ева а Лилит :)

                                            • Matey. t
                                             Matey. t  2 months back

                                             Евалата Слави за класацията, ама искам да попитам нещо защо всички хора си мислят, че Исус е разпънат на кръст, като в библията се казва че той е провесен на стълб, а по определение стълбът е прав и няма разклонения наляво-надясно като кръстът?

                                             • Veronika Simeonova
                                              Veronika Simeonova  2 months back

                                              Gospod e vsichko i vseki golqmata taina ;)
                                              informaciqta e za miinali jivoti i za meditaciq-pak zaradi kotrol
                                              antlantida izcheznaliqt grad? moje bi
                                              za ophir ne sum chuvala no moje bi govorqt za podzemnite gradove?
                                              za isus hristos ima mnogo interesna kniga kazva se the magdalen manuscript. kanq se da q cheta :D

                                              • Bogomil Vasilev
                                               Bogomil Vasilev  2 months back

                                               bash ot nachaloto do kraq ne, slavi. a ti?
                                               ami az ne se zaintriguvah osobeno a po-skoro dosta mi se dospinka zashtoto sega e 2 prez noshtta

                                               • Aleks Ivanchev
                                                Aleks Ivanchev  2 months back

                                                koito chete tova dano ima gofretnik za koleda az imah ... :(((((