ТОП 10 ТЕОРИИ ЗА ПРОИЗХОДА НА ЖИВОТА, КОИТО ЩЕ ВИ СМАЯТ

Share
HTML-code
 • Published: 09 February 2019
 • Днес ще ви пренаса в самото начало на нашата планета и се питаме въпроса: "Как е започнало всичко?". Представям ви Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят!

  🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  📕 Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  🙌 Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial

  В днешната класация ще разгледаме едно от чудесата на вселената – самият живот и теориите как той се е сътворил. Много малко хора си задават въпроса, добре де как от неорганични елементи са се появили форми на живот. Какво знаем до момента: животът на земята се е появил преди повече от 3 милиарда години. Но какво е дало искрата за появата на първите микроорганизми, които в последствие са еволюирали до нас. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят.

  #TheClashers #Top10 #Life

  Тази класация е повече научна и отдавна исках да я направя. Надявам се да сте си дали отговор на някои въпроси, които сте си задавали. Знам, че ще има религиозни хора, които ще кажат бог създаде света и живота, ама хайде да погледнем малко по-реално на нещата. В крайна сметка не знаем как точно се е случило чудото на живота, а можем само да предполагаме. Ако трябваше да заложите 1000 лева, то на коя теория бихте го направили.

  Като цяло сблъсъкът при учените по темата с възникването на живота е между идеята, че всичко е станало от само себе си, чрез естествени сили или че той е проектиран от някои по-висш разум. Сега ударете по един лайк и нека се запознаем с теориите.

  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

  Една от най-разпространените и популярни теории за произхода на живот на нашата планета носи смешното име Първична супа. Много учени смятат, че преди милиарди години на земята е имало големи водни басейни с метан, амоняк и водород. Първите молекули живот може би са се зародили в глина, според учения Александър Смит от Университета в Гласгоу. В глината не само се концентрират органични съставки, но тя им е спомогнала за организирането на аминокиселините в протеинова матрица, които наподобяват гените ни днес. Тази и още много идеии ще разгледаме в новото Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят! Дълбоководните гейзери изхвърлят гореща вода, богата на минерали и водород на дъното на земята и дори днес удивляват учените с причудливата и уникална подводна екосистема, която създават около тях.

  Всъщност ние знаем малко за това как е изглеждала Земята преди 3 милиарда години. Има предположения, че е била огнена топка с множество вулкани или че е била обкована в лед. Според Ерик Ригнот от НАСА, Климатът на Земята бил изключително студен и тя била покрита с дебела ледена покривка. Всички сме чували за ДНК, която носи генетичните инструкции за развитието на клетъчните форми на живот. Но как се е появила, при условието, че се нуждае от протеини за да се формира, а протеините се също нуждаят от ДНК за да се появят. Ето ви един древен парадокс. Доста интересни са мненията на учените по въпроса, за това разглеждаме Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят. Спонтанното зараждане на живот на Земята е теория, която се подкрепя от много учени и древни философи. Те мислят, че всяка една частица носи нещо като активно начало.

  Има една теория, които се нарича Панспермия и най-лесното определение е начало на живот даден от Космоса. Той не е зароден на нашата планета а пренесен от друго място. Това е и една от най-разпространените теории за произхода на човека. Друг вариант, подобен на космическата теория за възникване на живота е предложен през 1973 година от Франсис Крик и Лесли Оргел. Те били сигурни, че живите клетки на Земята са се появили в резултат на умишлено заразяване на планетата с тях. Това е една от най-новите теории за произхода на живота на планетата Земя. Тя идва от един от най-реномираните университети в Сащ – институтът по технологии н Масачусец. Според учените там Вселената е така устроена, че има нужда от живот. Нейните закони са направени по такъв начин, че рано или късно той да се зароди, където е възможен.В днешната топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят ще разгледаме и тези теории. През 1970 година Томас Голд предлага нова теория, която променя вижданията на много хора.

  Надявам се днешната класация да ви е харесала и ако е така може да ме подкрепите с един лайк и един коментар!👍

  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

  MUSIC BY:

  Gloom Horizon by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
  Source: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100813
  Artist: incompetech.com/
 • Entertainment Entertainment

Comments • 1 999

 • The Clashers
  The Clashers   3 months back

  Приятели, искам да пробваме нещо заедно. Може ли всеки да остави някакъв коментар на видеото, но НЕ като отговор на този. Просто обикновен коментар какъвто и да е. Искам да тествам колко важни са те при позиционирането. Благодаря ви!❤️

 • gog sis
  gog sis  7 hours back

  експеримент сме

  • ツImNotChewbaca
   ツImNotChewbaca  2 days back

   Baluk

   • Teodor Spasov
    Teodor Spasov  4 days back

    Т

    • Krasimira Ivanova
     Krasimira Ivanova  2 weeks back

     Да пробваме това с коментарите

     • Todor Cholakov
      Todor Cholakov  2 weeks back

      не

      • Велин Александров

       Super si gotin slavi

       • Цвети Влас
        Цвети Влас  3 weeks back

        Аз не вярвам, че животът ни тук на земята завършва 2 метра под земята и няма нищо повече след това. Да вземем предвид нашата съвест, нашето съзнание. То съществува извън нашето тяло, когато спим, когато сме притеснени, когато изпитваме силни чувства - те не могат да се контролират от тялото и надделяват над физическото ни състояние.

        • Magic Tube
         Magic Tube  3 weeks back

         the clashers=енергия за жиот

         • Proto
          Proto  4 weeks back

          Имаше един клип как някаква слага яйце у кутийка и не помня на там ама го сложи във фризера и направи фея ли не помня

          • Zveti Angelov
           Zveti Angelov  4 weeks back

           tova det ot mesoto e proishot na moxa nee vqarno dori u4enqat francesco redi e napravil opit vav borkan otvoren i zatvoren i ot tam se vijda 4e otvorenqat borkan sas razlojeneto meso e bilo nakazano ot moxite deto sa nosili larvitesi i ot tam se evoluirali na moxi a na zatvorenqat borkan .prosto nishto shtoto merizmata nee bila dostupna slet kat burkana e bil zatvoren. do kolkoto za evoluciata na 4oveka zapo4va sas purvite bakteri na zemqata sasdalise predi 3500 milioni ednokleta4ni organismi podobni na cianobakteri . km 2000 milioni godini se sasdavat organismi eukarioti te imat vav interiorasi qadro za razlika ot prokariotite , sudurjashta geneti4na informacia DNK .purvite organismi mnogo kleta4ni se sasdavat vav okianite km 1200 miliona godini . km 420 miliona godini se sasdavat purvite rastenqa i jivotni na zemqata kato trilobitite.360miliona godini se boeviavat anfibite. 325miliona vle4ugite.225miliona dinozavrite.220 miliona bozainicite . 130 miliona purvite letqashti . i nai nakraqa nie homo poevilse slet 2 miliona godini kazano na kratko :D

           • Nora Dimitrova
            Nora Dimitrova  1 months back

            Bog e satvoril vsi4ko i vsi4ki nas slava na boga

            • Stoyan Turimatsov
             Stoyan Turimatsov  1 months back

             Досадно става с едни и същи скучни коментари и постоянното подтикване за коментари и субскрайп.

             • Интересни Факти

              Като теория бих заложил на последната. ИЗВЪНЗЕМЕН ЕКСПЕРИМЕНТ...

              • Martin Simeonov
               Martin Simeonov  1 months back

               Моята теория за възникването на човека е ,че извънземни са се оплодили на нашата планета и от условията на живот сме се променили външно!!!

               • Sultanka Berger
                Sultanka Berger  1 months back

                Начало на света и на човешкия род
                (1:1-11:32)
                Сътворението
                / Битие 1
                1 Пс. 104:1-14 Бит. 2:4-25 Йов 38:1-39:30; Пс. 8:1 В начало Бог сътвори небето и земята. 2Йн. 1:1-3; Кол. 1:15-17; Евр. 1:2-3А земята тогава беше безформена и пуста, тъмнина обгръщаше бездната и Божият Дух се носеше над водите. 3Пс. 33:6; 2 Кор. 4:6; Евр. 11:3Бог каза: „Да бъде светлина.“ И се появи светлина. 4И Бог видя, че светлината е добро нещо, и Той отдели светлината от тъмнината. 5И Бог нарече светлината ден, а тъмнината нарече нощ. Така настана вечер, настана утро – ден един. 6И Бог каза: „Нека има предел посред водите, който да отделя вода от вода.“ 7Пр. 8:28И Бог създаде предела, и отдели водата, която беше под предела, от водата над предела. 8Бог нарече предела небе. Така настана вечер, настана утро – втори ден.
                9 2 Пет. 3:5 И Бог каза: „Нека водата под небето се събере на едно място и да се появи сушата.“ И стана така. 10Бог нарече сушата земя, а събраните води – морета. И Бог видя, че това е нещо добро. 11И каза Бог: „Нека земята произведе свежа зеленина, растения, които дават семе, и дървета, които раждат плод, чието семе е в него, според вида си по земята.“ И така стана. 12Земята произведе свежа зеленина, растения, които дават семе, и дървета, които раждат плод, чието семе е в него, според вида си. И Бог видя, че това е добро нещо. 13Така настана вечер, настана утро – трети ден. 14Ис. 40:26; Йер. 31:35; Сир. 43:6-10; Вар. 3:33-35И Бог каза: „Нека има светила по небесния предел и да разграничават ден и нощ, и да са знаци за годишни времена, за дни и за години, 15и те да бъдат светила на небесния предел, за да светят на земята.“ И стана така. 16Пс. 136:7-9И Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило да определя деня и по-малкото светило да определя нощта, както и звездите. 17И Бог ги постави на небесния предел, за да светят на земята, 18да определят деня и нощта и да отделят светлина от тъмнина. И Бог видя, че това беше добро нещо. 19Така настана вечер, настана утро – четвърти ден.
                20 Йов 12:7-10 И Бог каза: „Нека водите произведат множество живи същества и птици да полетят над земята и към небесния предел.“ 21И Бог сътвори големите морски животни и всякакъв вид живи същества, които пълзят и каквито водите произведоха, и всякакви крилати птици. И Бог видя, че това е добро. 22Бит. 1:28; 8:17; 9:2И Бог ги благослови с думите: „Плодете се и се размножавайте, и пълнете водите и моретата, и птиците да се размножават по земята.“ 23Така настана вечер, настана утро – пети ден.
                24И Бог каза: „Нека земята произведе живи същества според вида им: добитък, влечуги и земни зверове според вида им.“ И стана така. 25И Бог създаде земните зверове според вида им, различен по вид добитък, влечуги и земни зверове според вида им. И Бог видя, че това е добро.
                26 Прем. 2:23; Сир. 17:3 Бит. 5:1; 1 Кор. 11:7; Еф. 4:24; Кол. 3:10 След това Бог каза: „Да сътворим човека по Наш образ, по Наше подобие; и нека властва над рибите в морето, над птиците в небето, над добитъка и над цялата земя, над всички влечуги, които пълзят по земята.“ 27Бит. 9:6; Мт. 19:4; Мк. 10:6; Як. 3:9И Бог сътвори човека по Свой образ, по Божия образ го сътвори, мъж и жена ги сътвори.
                28 Бит. 9:1,7; Пс. 8:6-9; Прем. 9:2; 10:2; Сир. 17:2-4; Як. 3:7 И Бог ги благослови с думите: „Плодете се и се размножавайте, пълнете земята и я обладавайте, и владейте над рибите в морето, над птиците в небето и над всичките живи същества, които пълзят по земята.“ 29Пс. 104:14И Бог каза: „Ето давам ви за храна всяко растение по земята, което дава семе, и всяко дърво, което дава плод, 30а на всички животни по земята и на всички птици в небето, и на всяко живо същество, което пълзи по земята, давам за храна всяка зеленина и трева.“ Така и стана. 311 Тим. 4:4И Бог видя всичко, което Той създаде; и ето то беше твърде добро. И настана вечер, настана утро – шести ден.

                • Vesela Aleksandrova
                 Vesela Aleksandrova  2 months back

                 Би ли направил клип за убийството на Кенеди

                 • Slavi Petrov
                  Slavi Petrov  2 months back

                  Слави, направи класация за топ 10 деца, които си спомнят предишния живот. Предполагам, че ще е много интересно!

                  • pavel yordanov
                   pavel yordanov  2 months back

                   яко тъпа класация

                   • Veronika Bozhanova
                    Veronika Bozhanova  2 months back

                    Нито една от тези теории не е истина! Има толкова необясними неща в човешкото тяло и в природата....които учените не могат да обяснят. Защото истината е ЕДНА - "В началото Бог сътвори небето и земята. А земята беше неустроена и пуста; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина."
                    Битие 1:1‭-‬3

                    • Teq Is Here
                     Teq Is Here  2 months back

                     Много хубав клип!💗

                     • JAXSI Недиялков
                      JAXSI Недиялков  2 months back

                      .

                      • Тодор Багаров

                       А можели живота ни да е започнал от водата

                       • Katrin Georgieva
                        Katrin Georgieva  2 months back

                        Топ 10 факта че сме произлезнали от Маимуните.Попринцип е доказано но моля те направи такова видео❤️❤️❤️

                        • Lele K
                         Lele K  2 months back

                         Без тази страшна музичка в началото клипът нямаше да е толкова вълнуващ😂

                         • Maria Caneva
                          Maria Caneva  2 months back

                          Слави моля те направи кладация за „след колко годи слънцето ще спре да свети”

                          • Nikolay Gradinarov
                           Nikolay Gradinarov  2 months back

                           slavi konkretni temi ,povece vreme traene na smetka na po golqma prozrachnost,konspioracii ahitekturni laji kato za piramidite i tahnoto istinski predznaznacenie za vremeto kogato sa postroeni dali tova e istina ,prcizionnosta na stroejide kakto i nacina na stroej kak si mqsa s tova na hiladi kilometra dalecnite kulturi .sashto taka za piramidite v korea ako nameris nesto

                           • Rayna Borisova
                            Rayna Borisova  2 months back

                            Според мен човека е от кал

                            • Мария Иванова

                             Всичко, което правиш е много интересно и полезно за обогатяване на знанията ни . Благодарим. БРАВО!

                             • Kostadin Dimitrov
                              Kostadin Dimitrov  2 months back

                              ако някой от вас не знае,е това е битие вход на живота.библията ясно описва как е сътворен света и живота,ако сте оптимист подмини коментар

                              • Gesha Jam
                               Gesha Jam  3 months back

                               Слави за втората теория няма как да стане. Ето 2 причини защо:
                               1.Метанът няма как да просъществува ако в близост до него няма нефт, защото нефтът няма как да просъществува ако няма големи живи организми на повърхността ,защото нефтът е станал нефт след като в почвата е имало мъртво животно от което да е произлязъл нефтът
                               2.В недрата на Земята е прекалено горещо
                               (Слави ти си най-добрият. Продължавай в същият дух и да минеш 1милион съба. #trueclasher
                               #slavithebest)

                               • rimisark
                                rimisark  3 months back

                                живота на земята е създаден от сирианския принц ЕА и сестра му принцеса НИН-ХУР-САГ(учени по произхода), която управлява света, а сега няма доказателства за древното извънземно минало на планетата, заради преврата на сина им РА(Луцифер)... интересувайте се повече и ще разберете истината!

                                • Stamenna Kosovska
                                 Stamenna Kosovska  3 months back

                                 Здравей Слави :) Всеки път,когато направиш нов клип съм сигурна,че аз го гледам първа :)))
                                 Познавам те още от 2008,тогава бяхме дошли от с.Чавдар и работехме с една приятелка- Цвети за Вас на Sunny Beach :)))) Най-вероятно не помниш,беше отдавна :) но ние те помним и сме много щастливи че те виждаме тук и че правиш тези класации,които си признавам-чакам с нетърпение .. особено ако са за някакви мистерии :) те са ми любими:))))
                                 Аз лично мисля,че е най-правдоподобна теорията за "заразяването" на планетата ни с организми от "някой друг"
                                 В предишни класации си ни показвал следи от "Тях" .. рисунки на кораби,тогава когато още не сме знаели какво е това,изображения на "Божества" ... пак доста странни,предмети,които няма как да са били направени тогава .. и това ме навежда на мисълта че .. какво пък толкова,защо да не сме "нечий експеримент" за забавление или с научна цел .. тогава съществуването ни би имало някакъв смисъл,нали .. :))))
                                 Поздрави и много успех :)))

                                 • Galina Stoyanova
                                  Galina Stoyanova  3 months back

                                  Здравейте. Искам да попитам книгата може ли да се поръча от чужбина и на каква цена? Става въпрос за Испания. Благодаря!

                                  • Саниа Захариева

                                   ♥️♥️♥️

                                   • Donika Kapincheva
                                    Donika Kapincheva  3 months back

                                    Бих заложила 1000 лева на теорията че сме извънземен експеримент хаха

                                    • Християн Лазаров

                                     аз съм гледал  земята създаването на една планета

                                     • AƤ
                                        3 months back

                                      Нз браат

                                      • Ivo Karadjov
                                       Ivo Karadjov  3 months back

                                       Браво слави

                                       • Katrin Georgieva
                                        Katrin Georgieva  3 months back

                                        10 факта че сме произлезнала от маймунатаа❤️

                                        • Mark Georgiev
                                         Mark Georgiev  3 months back

                                         Качено на 8.02.2019- Петък?

                                         • Георги Лапков

                                          1000 лева мога да заложа единствено в нулата на рулетката, МИШОК 😀

                                          • Spaceninjasthree YT
                                           Spaceninjasthree YT  3 months back

                                           Някой забеляза ли че зад Слави където пише абонатите пише че са 431.666

                                           • spofa11
                                            spofa11  3 months back

                                            ВЪВ ВСИЧКИ ТЕОРИЙ ИМА ПРАВОТА КАТО МЕХАНИЗЪМ НА РАЗВИТИЕ ,НО ЖИВОТА НЕЕ ЗАПОЧНАЛ "СЛУЧАЙНО" КАКВО ГО Е СЪЗДАЛО ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ РАЗБИРА

                                            • Цветомир Оджев

                                             Направи за доказателства за Бог. Почни с, че е невъзможно и можем само да се досещаме. После за първопричина та, щом можем да мислим за Него, на Кант за морала кр. На чистия ум, критикар на способноста за саждения. За информацията и много други успех

                                             • Цветомир Оджев

                                              Дните в библията, 7дена са периоди от време а не 24 ч. Ние живеем в 7мият ден и чакаме 8мия ден спорет мен и бпц

                                              • Боряна Миткова

                                               Направи видео как се причинил големия взрив И как от него са се появили планетите

                                               • Лешника Боб
                                                Лешника Боб  3 months back

                                                Номер едно е истинска лъжа всеки знае че ние сме дошли от парче отломка от някоя планета извън галактиката!!!!!