ТОП 10 ТЕОРИИ ЗА ПРОИЗХОДА НА ЖИВОТА, КОИТО ЩЕ ВИ СМАЯТ

Share
HTML-code
 • Published: 09 February 2019
 • Днес ще ви пренаса в самото начало на нашата планета и се питаме въпроса: "Как е започнало всичко?". Представям ви Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят!

  🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  📕 Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  🙌 Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial

  В днешната класация ще разгледаме едно от чудесата на вселената – самият живот и теориите как той се е сътворил. Много малко хора си задават въпроса, добре де как от неорганични елементи са се появили форми на живот. Какво знаем до момента: животът на земята се е появил преди повече от 3 милиарда години. Но какво е дало искрата за появата на първите микроорганизми, които в последствие са еволюирали до нас. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят.

  #TheClashers #Top10 #Life

  Тази класация е повече научна и отдавна исках да я направя. Надявам се да сте си дали отговор на някои въпроси, които сте си задавали. Знам, че ще има религиозни хора, които ще кажат бог създаде света и живота, ама хайде да погледнем малко по-реално на нещата. В крайна сметка не знаем как точно се е случило чудото на живота, а можем само да предполагаме. Ако трябваше да заложите 1000 лева, то на коя теория бихте го направили.

  Като цяло сблъсъкът при учените по темата с възникването на живота е между идеята, че всичко е станало от само себе си, чрез естествени сили или че той е проектиран от някои по-висш разум. Сега ударете по един лайк и нека се запознаем с теориите.

  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

  Една от най-разпространените и популярни теории за произхода на живот на нашата планета носи смешното име Първична супа. Много учени смятат, че преди милиарди години на земята е имало големи водни басейни с метан, амоняк и водород. Първите молекули живот може би са се зародили в глина, според учения Александър Смит от Университета в Гласгоу. В глината не само се концентрират органични съставки, но тя им е спомогнала за организирането на аминокиселините в протеинова матрица, които наподобяват гените ни днес. Тази и още много идеии ще разгледаме в новото Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят! Дълбоководните гейзери изхвърлят гореща вода, богата на минерали и водород на дъното на земята и дори днес удивляват учените с причудливата и уникална подводна екосистема, която създават около тях.

  Всъщност ние знаем малко за това как е изглеждала Земята преди 3 милиарда години. Има предположения, че е била огнена топка с множество вулкани или че е била обкована в лед. Според Ерик Ригнот от НАСА, Климатът на Земята бил изключително студен и тя била покрита с дебела ледена покривка. Всички сме чували за ДНК, която носи генетичните инструкции за развитието на клетъчните форми на живот. Но как се е появила, при условието, че се нуждае от протеини за да се формира, а протеините се също нуждаят от ДНК за да се появят. Ето ви един древен парадокс. Доста интересни са мненията на учените по въпроса, за това разглеждаме Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят. Спонтанното зараждане на живот на Земята е теория, която се подкрепя от много учени и древни философи. Те мислят, че всяка една частица носи нещо като активно начало.

  Има една теория, които се нарича Панспермия и най-лесното определение е начало на живот даден от Космоса. Той не е зароден на нашата планета а пренесен от друго място. Това е и една от най-разпространените теории за произхода на човека. Друг вариант, подобен на космическата теория за възникване на живота е предложен през 1973 година от Франсис Крик и Лесли Оргел. Те били сигурни, че живите клетки на Земята са се появили в резултат на умишлено заразяване на планетата с тях. Това е една от най-новите теории за произхода на живота на планетата Земя. Тя идва от един от най-реномираните университети в Сащ – институтът по технологии н Масачусец. Според учените там Вселената е така устроена, че има нужда от живот. Нейните закони са направени по такъв начин, че рано или късно той да се зароди, където е възможен.В днешната топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят ще разгледаме и тези теории. През 1970 година Томас Голд предлага нова теория, която променя вижданията на много хора.

  Надявам се днешната класация да ви е харесала и ако е така може да ме подкрепите с един лайк и един коментар!👍

  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

  MUSIC BY:

  Gloom Horizon by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
  Source: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100813
  Artist: incompetech.com/
 • Entertainment Entertainment

Comments • 2 273

 • The Clashers
  The Clashers   1 months back

  Приятели, искам да пробваме нещо заедно. Може ли всеки да остави някакъв коментар на видеото, но НЕ като отговор на този. Просто обикновен коментар какъвто и да е. Искам да тествам колко важни са те при позиционирането. Благодаря ви!❤️

 • JAXSI Недиялков
  JAXSI Недиялков  17 hours back

  .

  • Тодор Багаров

   А можели живота ни да е започнал от водата

   • Katrin Georgieva
    Katrin Georgieva  6 days back

    Топ 10 факта че сме произлезнали от Маимуните.Попринцип е доказано но моля те направи такова видео❤️❤️❤️

    • Lele K
     Lele K  6 days back

     Без тази страшна музичка в началото клипът нямаше да е толкова вълнуващ😂

     • Valeria Ayanova
      Valeria Ayanova  7 days back

      Слави моля те направи кладация за „след колко годи слънцето ще спре да свети”

      • Nikolay Gradinarov
       Nikolay Gradinarov  1 weeks back

       slavi konkretni temi ,povece vreme traene na smetka na po golqma prozrachnost,konspioracii ahitekturni laji kato za piramidite i tahnoto istinski predznaznacenie za vremeto kogato sa postroeni dali tova e istina ,prcizionnosta na stroejide kakto i nacina na stroej kak si mqsa s tova na hiladi kilometra dalecnite kulturi .sashto taka za piramidite v korea ako nameris nesto

       • Rayna Borisova
        Rayna Borisova  1 weeks back

        Според мен човека е от кал

        • Мария Иванова

         Всичко, което правиш е много интересно и полезно за обогатяване на знанията ни . Благодарим. БРАВО!

         • Kostadin Dimitrov
          Kostadin Dimitrov  2 weeks back

          ако някой от вас не знае,е това е битие вход на живота.библията ясно описва как е сътворен света и живота,ако сте оптимист подмини коментар

          • Gesha Jam
           Gesha Jam  2 weeks back

           Слави за втората теория няма как да стане. Ето 2 причини защо:
           1.Метанът няма как да просъществува ако в близост до него няма нефт, защото нефтът няма как да просъществува ако няма големи живи организми на повърхността ,защото нефтът е станал нефт след като в почвата е имало мъртво животно от което да е произлязъл нефтът
           2.В недрата на Земята е прекалено горещо
           (Слави ти си най-добрият. Продължавай в същият дух и да минеш 1милион съба. #trueclasher
           #slavithebest)

           • rimisark
            rimisark  2 weeks back

            живота на земята е създаден от сирианския принц ЕА и сестра му принцеса НИН-ХУР-САГ(учени по произхода), която управлява света, а сега няма доказателства за древното извънземно минало на планетата, заради преврата на сина им РА(Луцифер)... интересувайте се повече и ще разберете истината!

            • Stamenna Kosovska
             Stamenna Kosovska  3 weeks back

             Здравей Слави :) Всеки път,когато направиш нов клип съм сигурна,че аз го гледам първа :)))
             Познавам те още от 2008,тогава бяхме дошли от с.Чавдар и работехме с една приятелка- Цвети за Вас на Sunny Beach :)))) Най-вероятно не помниш,беше отдавна :) но ние те помним и сме много щастливи че те виждаме тук и че правиш тези класации,които си признавам-чакам с нетърпение .. особено ако са за някакви мистерии :) те са ми любими:))))
             Аз лично мисля,че е най-правдоподобна теорията за "заразяването" на планетата ни с организми от "някой друг"
             В предишни класации си ни показвал следи от "Тях" .. рисунки на кораби,тогава когато още не сме знаели какво е това,изображения на "Божества" ... пак доста странни,предмети,които няма как да са били направени тогава .. и това ме навежда на мисълта че .. какво пък толкова,защо да не сме "нечий експеримент" за забавление или с научна цел .. тогава съществуването ни би имало някакъв смисъл,нали .. :))))
             Поздрави и много успех :)))

             • Galina Stoyanova
              Galina Stoyanova  3 weeks back

              Здравейте. Искам да попитам книгата може ли да се поръча от чужбина и на каква цена? Става въпрос за Испания. Благодаря!

              • Саниа Захариева

               ♥️♥️♥️

               • Donika Kapincheva
                Donika Kapincheva  3 weeks back

                Бих заложила 1000 лева на теорията че сме извънземен експеримент хаха

                • Християн Лазаров

                 аз съм гледал  земята създаването на една планета

                 • Shat FTW
                  Shat FTW  3 weeks back

                  Нз браат

                  • Ivo Karadjov
                   Ivo Karadjov  3 weeks back

                   Браво слави

                   • Katrin Georgieva
                    Katrin Georgieva  3 weeks back

                    10 факта че сме произлезнала от маймунатаа❤️

                    • Mark Georgiev
                     Mark Georgiev  3 weeks back

                     Качено на 8.02.2019- Петък?

                     • Георги Лапков

                      1000 лева мога да заложа единствено в нулата на рулетката, МИШОК 😀

                      • Spaceninjas Three YT
                       Spaceninjas Three YT  4 weeks back

                       Някой забеляза ли че зад Слави където пише абонатите пише че са 431.666

                       • spofa11
                        spofa11  4 weeks back

                        ВЪВ ВСИЧКИ ТЕОРИЙ ИМА ПРАВОТА КАТО МЕХАНИЗЪМ НА РАЗВИТИЕ ,НО ЖИВОТА НЕЕ ЗАПОЧНАЛ "СЛУЧАЙНО" КАКВО ГО Е СЪЗДАЛО ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ РАЗБИРА

                        • Цветомир Оджев

                         Направи за доказателства за Бог. Почни с, че е невъзможно и можем само да се досещаме. После за първопричина та, щом можем да мислим за Него, на Кант за морала кр. На чистия ум, критикар на способноста за саждения. За информацията и много други успех

                         • Цветомир Оджев

                          Дните в библията, 7дена са периоди от време а не 24 ч. Ние живеем в 7мият ден и чакаме 8мия ден спорет мен и бпц

                          • Боряна Миткова

                           Направи видео как се причинил големия взрив И как от него са се появили планетите

                           • Лешника Боб
                            Лешника Боб  4 weeks back

                            Номер едно е истинска лъжа всеки знае че ние сме дошли от парче отломка от някоя планета извън галактиката!!!!!

                            • Lil Dino
                             Lil Dino  4 weeks back

                             НЕ!? Бог съcдаде света и живота! 11:01
                             Xd

                             • Натанаил Сталев
                              Натанаил Сталев  3 weeks back

                              +Irina Gardeva Няма и доказателства, че Бог не ни е създал, а всичко което е писал апостол Павел преди около 1900 г. си важи на 100 % и до днес! Прочети Библията и най-вече Новия Завет и ще видиш как всичко се изпълва и ще продължава да се изпълва до второто идване на Господ Исус Христос! Приятна вечер!

                             • Натанаил Сталев
                              Натанаил Сталев  3 weeks back

                              Бог те е създал, не се шегувай с Него! Той те обича, но ако не се покаеш, няма да ти е много забавно при дявола в ада! Опичай си акъла малкия, всичко добро на теб и семейството ти пожелавам!

                             • Lil Dino
                              Lil Dino  4 weeks back

                              +Irina Gardeva prosto povtorih shegata ot videoto ne sum religiozen

                             • Irina Gardeva
                              Irina Gardeva  4 weeks back

                              Lil Dino откъде знаеш?! Няма найстина доказателства не е доказано че Бог ни е създал....

                            • Генчо Венелинов

                             Топ 10 изчеснали корапи пез слета

                             • Direx BG
                              Direx BG  4 weeks back

                              Според мен биологично научната теория е вярна :)

                              • niki gameplays
                               niki gameplays  1 months back

                               Бих заложил на теорията, че сме потомци на извънземна раса. Звучи ми най-интересно и това също означава, че има живот, освен нашия, във вселената. Ти как мислиш, Слави? <3

                               • Deborah Lv
                                Deborah Lv  1 months back

                                11:05 ако света беше създаден по "реален" начин отдавна щяхме да сме си отговорили на тези въпроси

                                • Georgi Stoyanov
                                 Georgi Stoyanov  1 months back

                                 Браво!

                                 • DID hristova
                                  DID hristova  1 months back

                                  Toп 5 най странни пещери #дяволското гърло

                                  • NVIDIA Racing
                                   NVIDIA Racing  1 months back

                                   аз не вярвам в еволюцията. животът не е случаен инцидент.

                                   • Натанаил Сталев
                                    Натанаил Сталев  3 weeks back

                                    Много правилно, прочети Библията и Бог ще ти покаже истината, приятна вечер!

                                  • Ted0BG
                                   Ted0BG  1 months back

                                   Сигурно от рекушет на маймунска чакия

                                   • NVS Beatbox
                                    NVS Beatbox  1 months back

                                    Всъщност вече много учени обясняват, че колкото по-голяма е датировката на едно нещо, толкова по-грешно е. Дрехи от преди 200 години излизат, че са на милиарди години, а това е абсурдно... Всички открития, включително и фосилите на динозаврите, съдържат въглерод 14, а този въглерод му отнема от 5 до 100 000 години докато изчезне, а всичко съдържа този въглерод. Модерни нови изследвания показват, че Земята е много по-млада отколкото предполагаме и животът е възникнал по-рано отколкото сме предполагали. Учените откриха и доказателства, че всички животни са почнали да съществуват по едно и също време.

                                    • qnka azis
                                     qnka azis  1 months back

                                     Страхотни са ти класациите Слави , гледам ги с огромен интерес по няколко пъти 🙂

                                     • Slavqn Miroslavov
                                      Slavqn Miroslavov  1 months back

                                      Исус е създал сичко татко исус

                                      • Mustafa Hasan
                                       Mustafa Hasan  1 months back

                                       Слави това за извънземните ако са били тук преди нас и ако са заразили планетата ни на ли казват че приличат на нас но дал ние не приличаме на тях?

                                       • Mariya Velikova
                                        Mariya Velikova  1 months back

                                        Поздравления! Много интересно видео. Някои от теориите не бях чувала. Интересно е, че успяваш да представяш изключително сложни като процес и терминология теории (и то монжество теории) в рамките на десетина минути и то на разбираем и достъпен език. Това е талант и можеш да го използваш не само във видеа и книги.

                                        • Денис Захариев

                                         Божа работа

                                         • Borislav 959
                                          Borislav 959  1 months back

                                          Клип за Майкъл Джексън

                                          • ivan stoinkov
                                           ivan stoinkov  1 months back

                                           всичко е точно, ама намали малко спама с камбанки, книги и тем подобни хората не са идиоти подкрепят те

                                           • Martin Hristov
                                            Martin Hristov  1 months back

                                            Продължавай, много си добър.👍

                                            • FaZe BloCk
                                             FaZe BloCk  1 months back

                                             1-та е вярна

                                             • #Дени Ivanova
                                              #Дени Ivanova  1 months back

                                              Много си як, научава ме на много неща❣️👌😻📚🎥💊🗻🌋🏭🌪️