ТОП 10 СТРАННИ ФАКТА ЗА СЪНИЩАТА, ОТ КОИТО ЩЕ НАСТРЪХНЕТЕ

Share
HTML-code
 • Published: 09 March 2019
 • Днес се отправяме към страната на сънищата, които са част от нас, но ние знаем толкова малко за тях... ПРедставям ти ТОП 10 странни факта за сънищата, от които ще настръхнете.

  🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  📕 Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  🙌 Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial

  Сънуването е такава неизменна част от нас, че ние сме свикнали до болка с тях и ги приемаме за даденост, а същевременно са едно от най-странните и интересни преживявания в живота ни. Учените обаче все още не могат да дадат еднозначен отговор на въпроса: „Защо сънуваме“. Някои ги считат сънищата за послания от бога, други за видения от бъдещето, а трети дори взимат решенията си в реалния живот въз основа на тълкуването им. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 странни факта за сънищата, от които ще настръхнете.

  #TheClashers #Top10

  В римската империя някои сънища са били представяни пред Цената за анализ и интерпретация. Има и много случаи на хора изобретили нещо, което са видели докато спят. Но какво всъщност знаем за сънищата. Ударете по един лайк и нека разберем заедно.

  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

  Знаем, че сънищата са проекция на това, което преживяваме през деня, сгради, хора, лица, миризми и дори чувства. Сигурно не малко от вас са се питали какво сънуват слепите хора? Те имат сънища, но са малко по-различни. Човешкият мозък е най-висшата форма на еволюция на планетата ни, но има един недостатък. Той не може да изобретява неща в съня ни. Например ако сънуваме хора по улицата, техните лица не са измислени от него. В сънищата си виждаме истински лица на истински хора, които вече сме срещали в живота си, но може и да не си спомняме. Тези както и доста други мистерии ще разгледаме в днешната класация ТОП 10 странни факта за сънищата, от които ще настръхнете. В недалечното минало учени се запитали нужно ли е да се сънува или можем да минем и без това. Те провели следния експеримент: дали на доброволци да спят по 8 часа, но ги будели в началната фаза на всеки сън. Усетят ли, че някой започва сънува и директно го будят.

  5 минути след пробуждане вече не помним дори половината от сънищата си, а след 10 минути едва ли се сещаме за 10% от тях. За това не пропускайте някоя гениална идея, която ще ви дойде на съм ако се заредете с лист и химикал или диктофон. Ставате и веднага започвате да възпроизвеждате, иначе 10 минути по-късно всичко е чао. Вие имате ли домашен любимец? Ако да какъв и хващали ли сте го да сънува? Споделете в коментарите. Аз лично съм имал кучета, котки, хамстери, риби, че дори и змийче. Всички тях съм ги засичал да сънуват… с изключение на змиите и рибите, там няма хващане. Какви ли още мистерии крият сънищата, ще разберете от новата класация Топ 10 странни факта за сънищата, от които ще настръхнете. Хората, които са пушили цигари дълго време и са ги отказали, съобщават, че са започнали да сънуват много странно по-ярки сънища отпреди. Интересни са резултатите от едно изследване сред около 300 бивши пушачи, отказали цигарите за период между 1 и 4 седмици. 33% от тях са имали поне 1 сън, свързан с пушенето.

  Милиони хора по света вярват, че в сънищата ни се крият отговорите на всички въпроси и дилеми, които преживяваме. Подсъзнанието ни знае правилния избор и се опитва да го подскаже чрез даден сън. Като доказателство на тази теза служи фактът, че когато сме жадни сънуваме напитка, когато сме гладни храна. Всеки човек сънува (освен в случаите на крайно психическо разстройство). Ако смятате, че вие не сънувате, това не е вярно – вие просто забравяте сънищата си. За съжаление обаче най-честата емоция в сънищата ни е тревожността. Наблюдават се значително по-голямо количество негативни емоции от позитивни такива. Надявам се тези топ 10 странни факта за сънищата да ви харесат. Ако не сте сигурен дали сънувате или не, пробвайте да прочетете нещо. Докато сънуваме ние не можем да четем. За това и умело мозъкът ни не предлага табели, книги или надписи докато сънуваме, просто няма да можем да ги прочетем. Нещо подобно се случва и с часовниците, всеки път когато погледнете някой, той ще показва различно време. Сомнамбулизмът е може би най-опасният вид сънно разтройство, който най лесно може да се опише с ходене на сън. В някои случаи не е само ходене ами цели приключения. Има случаи, в които мъж е карал 40 километра и е убил братовчед си докато е бил в това състояние.

  Надявам се днешната класация да ви хареса и ако е така можете да праснете по един лайк в подкрепа! 👍

  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!
 • Entertainment Entertainment

Comments • 5 288

 • The Clashers
  The Clashers   2 months back

  Сънищата са част от ежедневието ни, но все още остават една неразгадана мистерия. Надявам се темата на днешната класация да ви хареса и ако е така може да я споделите с приятели в социалните мрежи! ❤️

  • Nikolai Dimitrov
   Nikolai Dimitrov  3 days back

   Ок брат

  • Orange Clip
   Orange Clip  4 days back

   📈

  • Лаура Зечири
   Лаура Зечири  1 weeks back

   The Clashers Слави, направи клипче за сънната парализа.

  • Mimyy Stoinewa
   Mimyy Stoinewa  1 weeks back

   А какво ще кажеш за повтарянето на сънища на мен лично ми се е случвало да сънувам един и същи сън 2-3 пъти .

  • Asen asen
   Asen asen  2 weeks back

   Аз съм бил полезен Доколкото съм снимал кошмари

 • Derek Harrington
  Derek Harrington  5 hours back

  Аз си спомням сънищата ми и кошмарите защото е страх а страхът не се забравя

  • Lilia Leonova
   Lilia Leonova  9 hours back

   Не

   • Maloy Maloevich
    Maloy Maloevich  10 hours back

    Аз съм сънувал , че си намирам дадено нещо и съм го намирал след някакъв период от време ... Аз имам своя теория ,че може да са случки от паралелен живот или от предишен живот които просто се повтарят.

    • Valeri Angelov
     Valeri Angelov  10 hours back

     Не аз не съм изпадал в "Сънна парализа"

     • BRAWL STARS servers
      BRAWL STARS servers  12 hours back

      Да хващал съм го да сънува имам мини йорки

      • Zdravka Dimitrova
       Zdravka Dimitrova  15 hours back

       Аз някой път имам чувството че слизам по стълби докато спя!!!

       • Malena Marinova
        Malena Marinova  20 hours back

        Аз мисля че е възможно да четеш на сън📖. Един път четох книга и даже си спомням какво пишеше💭. Беше някаква приказка за някакъв крал🤴. Най странното обаче е че не си спомням на какъв език беше приказката😂 (тъй като от малка владея три езика🇧🇬🇩🇪🇬🇧)

        • Виктория Карагьозян

         аз съм сънувал че падам от високо ама много високо и си падам на краката жив и здрав и усещам изтръпване

         • Габриела Стаматудис

          Котето като сънува трепери

          • Kalina Karaivanova
           Kalina Karaivanova  2 days back

           Дмитрий Менделеев е работил 20 години върху таблицата, историята за това как я е сънувал, е легенда

           • Petar petrov
            Petar petrov  2 days back

            Да

            • Mysterio BG
             Mysterio BG  2 days back

             Аз имам котка и веднъж я забелязах да се облизва докато спи

             • Milena Spasova
              Milena Spasova  3 days back

              Аз лично приемам за свое голямо постижение, че се научих да се самосъбуждам от кошмарите си. Нещата започват стандартно, например преследва ме огромна огнедишаща змия тип дракон и аз се опитвам да избягам. Тичайки обаче по някое време си мисля "Абе аз май сънувам кошмар, я да се събуждам!" Спирам да тичам и започвам да крещя ама с все сила, доброто в този момент е, че автоматично змията изчезва обаче ако спра... пак ме подгонва. За това продължавам да крещя до пълно омаломощаване, всеки път се опитвам да се изправя в леглото, както обаче разбрахме от клипа тялото се намира в ступор и не е възможно физически. И така крещенето продължава не до краен предел, а до преминаване на този предел, доброто е че се събуждам, но... Трябва да направя нещо повече от просто да се събудя, защото ако много скоро след това заспя отново, познайте? Следва Преследването II, нещата си продължават от там където са спрели. Та... Аз вече съм се събудила от кошмара супер изморена, все пак тичам доста преди да се усетя, че е кошмар, след това крещя до припадък-събуждане, а в този момент трябва да направя нещо повече - или да стана да пия вода, или да седна в леглото, или поне да разтръскам глава и ръце няколко пъти. Повярвайте ми всеки път се чувствам като маратонец, който току що е преминал лентичката и го карат да прави лицеви след финала! :)

              • Йоана Кабрера

               Аз съм сънувала цялото ми училище

               • Iv Sim
                Iv Sim  3 days back

                да

                • Borislava Andonova
                 Borislava Andonova  3 days back

                 Аз съм сънувала , че летя

                 • Veni Nikiforova
                  Veni Nikiforova  3 days back

                  Аз съм ходила и говорила на сън.

                  • Zlatko Elisavetov
                   Zlatko Elisavetov  3 days back

                   neeeeeeee

                   • Georgi Benev
                    Georgi Benev  3 days back

                    Един път баба ми ми вика че през нощта съм станал и съм се разхождал през ноща докато спя

                    • Nikolai Dimitrov
                     Nikolai Dimitrov  3 days back

                     Ок брат ми

                     • Ani Ivanova
                      Ani Ivanova  3 days back

                      top 7 dosega nitostanah tuka nitopuk sum sunyvala takuv sun

                      • Orange Clip
                       Orange Clip  4 days back

                       Аз си спомням сън от почти 5 ГОДИНИ! Незнам как, но ми се е запаметил!

                       • Orange Clip
                        Orange Clip  4 days back

                        Аз съм имал сънна парализа. Много е неприятно

                        • Melisa E
                         Melisa E  5 days back

                         Моята приятелка е сомнамбулка защото като спах у тях тя се разхождаше с затворени очи и на сутринта не помнеше нищо

                         • Рени Христодорова

                          Аз имам сънна парализа всяка нощ и съм сананбул почти 2 пъти седмично. Един път съм счупила вратата и съм спала отвън

                          • maik kolev
                           maik kolev  5 days back

                           Един път във сънят ми баба си приготвяше багажа а аз и казвам къде отиваш къде отиваш и ва улицата преди да си тръгне аз си казах: няма как да си тръгне това е сън и питах баба във съня си нали дали сънувам тя си замълча и се събудих 1 след като не ми отговори

                          • Melani Stoyanova
                           Melani Stoyanova  5 days back

                           Нееее

                           • Николай Маркачев

                            Спомням си съня ОТ преди 3-4 години

                            • Николай Маркачев

                             Аз съм сънувал че умирам

                             • Teodora Veleva
                              Teodora Veleva  5 days back

                              Имам 3 кучето и 5 котки
                              Пращала съм само кучето ми да сънува, и наистина прави същите неща които ти каза

                              • Kubrat Vasilev
                               Kubrat Vasilev  6 days back

                               Аз си спомням сън от 2 или 3 години

                               • Kubrat Vasilev
                                Kubrat Vasilev  6 days back

                                Аз скачам редовно в сънищата се и е много гадно

                                • Kubrat Vasilev
                                 Kubrat Vasilev  6 days back

                                 Да брат ми скачаше от легло на легло и скочи върху мама и над мен

                                 • Сарита Петкова

                                  Санувах как ми паднаха пломбите 😂 и във саня си мога да чета 😋

                                  • Калоян Начов

                                   Бил съм в сънна парализа и се осеща сеедно сънуваш

                                   • Александър Игнатов

                                    Когато сънувах че сестрсми я няма веднага се събудих и се едно съм вързан какво означава

                                    • Veronika Tosheva
                                     Veronika Tosheva  6 days back

                                     Да тази нощ

                                     • KPOP-CORN ARMY
                                      KPOP-CORN ARMY  6 days back

                                      Гадно е докато спиш да пускаш лиги и да бълнуваш простотии на твой измислен език.Един път докато спа съм скочила през прозореца от първия етаж и съм се разхождала и на сутринта съм се прибрала.xdxdsx

                                      • karamfila dimitrova
                                       karamfila dimitrova  6 days back

                                       Няколко пъти съм падал, повярвай ужасно е.

                                       • Okan Raichev
                                        Okan Raichev  6 days back

                                        Намен много пъти мисее случвало на съня да падам от високо

                                        • Важный Голубь

                                         МАЯ ТВАЯ НЕПАНЕМАТБ

                                         • Stefi Racheva
                                          Stefi Racheva  6 days back

                                          На мен да

                                          • Мария Иванова

                                           Аз сънувах че падам от терасата

                                           • Веселин Христов

                                            Аз имам две малки котки

                                            • rumiqna keloba
                                             rumiqna keloba  7 days back

                                             Sinishtata starshni li sa

                                             • Ekaterina Zdravkova
                                              Ekaterina Zdravkova  7 days back

                                              Аз веднъж сънувах че летя