Истински тест на гуми!!! Нисък клас vs среден клас vs висок клас vs II употреба|Bri4ka.com|6+

Share
HTML-code
 • Published: 22 September 2018
 • За първи път в България!! Истински тест на гуми!
  Bri4ka.com ще ви покаже истински тест на гуми. Нисък, среден, висок клас или втора употреба? Вижте сами! Този тест се направи благодарение на хората от 6+, които ни осигуриха гумите и колата!
  За тези от вас, които ще питат „ Къде е новият им сервиз“ .. Адресът е тук: София, жк. Младост 2
  Кръстовището на бул. Александър Малинов и ул. Андрей Ляпчев (до Shell и McDonald's)

  Споделяйте ни, защото само в нашия канал, може да видите толкова различни и яки епизоди!
 • Auto Auto

Comments • 385

 • Alex D
  Alex D  2 days back

  Тестът не е обективен. Лично знам какво е да караш в сняг с летни и зимни гуми, Да спираш в мокро с нови и втора употреба, да не говорим за изненадите при втората употреба като балони например, цъфнали по пътя. Друго - това е стара кола - АБС-ът може да задейства по по-различен начин всеки път, както и както някой забеляза - 0,1 секунда по-ранно натискане на спирачката ти дава 2,5-3м разлика в спирачния път. Интересен тест, но не обективен.

  • AimeR
   AimeR  1 weeks back

   Много шантав тест, ако сте взели хептен чисто нови гуми. Нали първите няколко стотин километра 'лъзгат и се кара внимателно, докато се нашкурят от пътя прилично?

   • kotarakbg
    kotarakbg  4 weeks back

    Аз не виждам тест на гуми, а показно на смотания абс на алфата, който удължава спирачния път .. с друга марка кола тоя тест няма да има нищо общо .. верно пича отдолу ти каза Бричка - излагаш се

    • Вальо Александров

     Тоя гумаджия ниския и дебелия е некомпетентен, защо се занимавате с него!?

     • VLD KLV
      VLD KLV  3 months back

      Видеото е забавно, но така не се правят тестове. Тук имаш първо човешка реакция и най -вече от 1 тест не може да правиш заключение....за това са нужни поне 10 опита на комплект при абсолютно еднакви условия и при товага се взема средното!

      • Deo Trichkov
       Deo Trichkov  3 months back

       Единственото , което искам да знам е Каква марка бяха Новите гуми и Втората употреба , главно ме интересуват от високия и средния клас .
       За останалото относно видеото , няма смисъл да коментирам ( модела на гумите ако го кажете , ще го считам за бонус ) :)

       Иначе си е тест , който рядко може да бъде дори 65% еднакъв , но все пак браво за старанието ! Иска си опити :)
       Аз лично си имам гуми фаворити за сухо и за мокро , но най-важното е шофирането да е предпазливо :)
       (Deo88)

       • Ivo Radev
        Ivo Radev  4 months back

        Малко обърквате хората. Гумите се опичат след едно 3 години така или иначе, освен ако колата стои в гараж и тн и не са постоянно на прякото влияние на околната среда. Ако колата ти седи навън по жегите, след третата година евтина или скъпа гума - все тая. Но! Важното е през тези 3-4 години колко километра минавате. Ако жулите много километри, скъпите гуми си заслужават. Ако правите по 10 000 на година да речем, спокойно може да карате с евтини гуми с добри показатели. Евтини гуми със скапани показатели е ясно, че не ви трябват ...
        Като цяло обаче гумите са доста важна част и не знам защо у нас се пренебрегват често. С пари да не се оправдаваме, защото животът е безценен и почти винаги сме дали повече пари за други неща ...

        • Niko Ivanov
         Niko Ivanov  4 months back

         Всеки път като чета коментарите ви ми се иска да имигрирам някъде където НЯМА българи...

         • JoK 01
          JoK 01  5 months back

          Веригите бият

          • Maize Maize
           Maize Maize  5 months back

           Аз съм гледал подобни любителски тестове на германски ентусиасти, но там използваха електроника. Колата искоряваше до 100 което се измервше с уред различен от километраж, и после като натиснеш спирачките уреда пак изчисляваше за колко спира, не от конкретна линия а просто от 100 до 0, и разни колфове и подобни популярни автомобили спираха за по 32-36 метра. Вярно е, че тук теста е за гумите не за спирачките, но фактора начална точка на спиране си го има и според мен той най-много даде разликите. А и разделението нисък клас висок клас е малко относително, т.е. дори ако сравним Мишелин, Континеннтал, Пирели, Гудиър и там между самите тях ще има интересни разлики при подобен тест. та от евтина до скъпа гума и между скъпа и скъпа пак си има разлики. Аз съм карал Барум летни на сухо много добри, евтино китайче на сухо пак прилично, ама на мокро, става страшно, Барума почва доста да не държи, а китаеца направо ме довърши, щом и тировете ме изпреварваха, трудно държах 60км на магистралата. Така че има си разлики.

           • Crank Ltd
            Crank Ltd  5 months back

            Принципно педала омеква при прегряване, не се одървя :)

            • Alex Mironov
             Alex Mironov  5 months back

             Ей само ще се оплакваме... БРИЧКА да направиш тест и на зимните гуми на сняг ;)

             • dobrin Petrov
              dobrin Petrov  5 months back

              Бате бате никаде не обяснихте колко километра изкарват различните класове гуми а и господин вулканизатора който е толкова запознат говори в години а не в километри. Една гума изкарва даден пробег в километри или вече пробега в България се измерва в години

              • Лъв
               Лъв  5 months back

               Един клип,в който бри4ката да не ни надува главите със скъпи чичарски мерцедеси и скъпи пошли беемвета и боклуците на Хадо.Наистина прекалява с тези три неща и принципно бях спрял да го гледам.Но това видео ми привлече вниманието и смятам,че е добро и с полезна информация за обкновенния работещ българин,който е в графата 500-1000лв.Това искам да гледам от бри4ката, а не коли, които са по джоба едва на 5-10% от българите ,а другите да гледат и да преглъщат на сухо като просяк пред витрината на Радисън.Важните неща се казаха,ако колата ще се кара 1-2 години да се заложи на гуми втора употреба,ако повече,на нови.Другото беше малко пунта мара,но постарал се е човека,като за без пари идеално.

               • ky4enceTV
                ky4enceTV  5 months back

                DOT значи, "Department of transportation" идва от Америка, където е дота е наложен като стандарт, за да се следи датата на производство с цел "recall" (изтегляне) когато се установи дефектна партида която се изтегля за подмяна с цел предотвратяване на проишествия.

                • Стефан Петров

                 Топли, студени спирачки няма значение... Е*ем ти теста. :D

                 • Radoslav Popov
                  Radoslav Popov  5 months back

                  Направи клип за Hyndai Santa Fe 2006 - 2010 г.

                  • Svetoslav Spasov
                   Svetoslav Spasov  5 months back

                   Глупости - педалът се удървял като кипне течността. Точно обратното. Педалът потъва почти до края, защото се получават въздушни мехури в течността, които не предават така добре натиска, съответно поддават и спирачките нищо не правят (почти). Все едно имаш балон за педал.

                   P.S. И като цяло тестът е по-скоро за забавление, отколкото да покаже нещо като статистика. Те ония, "големите", за т'ва ползват толкова системи, камери, хора и т.н. За да може всичко да е максимално точно.

                   • Alex Mandil
                    Alex Mandil  5 months back

                    В крайна сметка не разбрах какви да си купя

                    • Georgi Velichkov
                     Georgi Velichkov  5 months back

                     Аз лично винаги, когато ми се наложи да си закупя гуми, без значение зимни или летни си взимам чисто нови - Нисък до среден клас, зависи от финансовото ми състояние в конкретния момент. Не смятам, че гуми втора ръка са въобще някакъв вариант. Високият клас гуми са най-добрата опция, но всъщност не става дума толкова за представяне, а за живот на гумата. Една гума нисък клас няма да изкара 5 г., докато гума висок клас ще изкара дори и повече от 5г., ако е съхранявана правилно. Поздравявам Bri4ka.COM - често гледам всичко което правите. Продължавайте, полезно е и не се ядосвайте за негативните коментари - Българинът е такъв, за това и държавата ни е такава. :) поздрави и ЕДИН ГОЛЯМ ЛАЙК ЗА ВАС.

                     • Дар Птица
                      Дар Птица  5 months back

                      Много полезно видео! Браво за теста! Дано хората се замислят и осъзнаят, че 100 лв повече за гуми не са нищо като се има в предвид, че може да спасят човешки животи в критична ситуация.

                      • IzzVunnKontroll !
                       IzzVunnKontroll !  5 months back

                       Само Hankook,Michelin,Goodyear и Continental

                       • dian2n
                        dian2n  5 months back

                        Виждали ли сте как опел астра върти гуми на трета скорост при 60км/ч ? На баир и завои. С гуми корморан :) Ужасната пластмасова гума. Завиваш, даваш газ и гумите превъртат... пълна мизерия.
                        Няма никакво значение колко метра е спирачния път, така или иначе са два,три,пет метра. Какъв смисъл от малък спирачен път, когато реакцията на водача е бавна? Гумите не карат колата.
                        Много по-важни са гумите в завои, по мокър път, при висока скорост... Не бих си взел евтини гуми дори да имат перфектен спирачен път. И по завоите да ми поднасят... не мерси. И да ме е страх да не гръмнат като карам един час със висока скорост. Не мерси.

                        • Petar Petrov
                         Petar Petrov  6 months back

                         ...че по колко км.минавате годишно,щом гумаджията казва-"-скъпа гума,ама ще я караш 3-4 години?

                         • Dakata Vasilev
                          Dakata Vasilev  6 months back

                          Работата ми е такава, че сменям гуми максимум на 6 месеца. Всеки път слагам 4 нови, но съм експериментирал с цената и качеството и 100% съм се убедил че не случайно по скъпите гуми са по скъпи. И като качество на шофиране и като издръжливост и като спирачен път.

                          • Ivo Fixzone
                           Ivo Fixzone  6 months back

                           Много готино видео - смех + неща дето и аз не знаех - Браво !!!

                           • Vladimir Georgiev
                            Vladimir Georgiev  6 months back

                            "децибелата е крива...."

                            • Бай Петко Ямболлията

                             Бате, бате! Май щеше да ви е по-лесно да ги тествате на тръгване, а не на спиране. Ама - нищо - пак си беше интересно. И накрая: подковано магаре спира по-'арно на „черен път“(личен опит). П.П: Не се ли сети да ми отделиш четири бройки от най-евтините за каручката?

                             • PlimP nemalp
                              PlimP nemalp  6 months back

                              ай са, средният клас бил по-добър, прегряхте яко спирачките, на всяко следващото спиране по-зле

                              • Megadriver
                               Megadriver  6 months back

                               Аз съм много доволен от Pirelli P7 Cinturato. На два Мерцедеса ги имам C220, E420. Сцепление много, на Беленските баири държи до 150 по завоите, на мокро не се пързаля, по-тихи са от Мишелин, изкарват по 4-5 лета на по-спортно каране (без глупости, ако се хванеш на дрифт, може и за един ден да ги направиш леш) и имат яка шарка.

                               • aazz8531
                                aazz8531  6 months back

                                Алфата си е Алфа ! Освен че върви много повече от другите марки и спира по добре от тях !

                                • Kaloyan Teodosiev
                                 Kaloyan Teodosiev  6 months back

                                 Направи ревю на хюндай и30

                                 • opexo
                                  opexo  6 months back

                                  ... Е да де, ама поне са си направили труда да направят и теста. Докато вие поплювковци си чешете дупката на гъза и си миришете пръста. С тоя тест и без него хората дето си знаят няма да си променят мнението, а тия дето и преди не са знаели пак ще продължават да дрънкат из нета, но както казах, поне теста го има. А един тест си е тест, дори и лош!

                                  • Veselin Gramatikov
                                   Veselin Gramatikov  6 months back

                                   Проблема е колата. Трябаше кола с по голяма мощност и по консистентни спирачки. Единт тест винаги се проваля в най-слабата точка. В случая това е колата.

                                   • Georgi Mutafchiev
                                    Georgi Mutafchiev  6 months back

                                    Бричка, тези чисто нови гуми имат нужда от 100-200 км разработване, защото всяка нова гума на повърхността има агент, който прави по-лесно ваденето им от калъпа. Този агент има много лошо сцепление, затова излизат така резултатите. Тези гащници, които си довел, не го ли знаят това?

                                    • Rona Del
                                     Rona Del  6 months back

                                     Аматьорско изпълнен тест ...

                                     • Zhivko Georgiev
                                      Zhivko Georgiev  6 months back

                                      Някои тук се правят,че разбират, но хич не ги чуват. Добре че има други клипове които да показват,че усъвършенстваните спирачни системи и големи дискове на джиповете не са достатъчни и имат къде къде по-дълъг спирачен път от малък семеен автомобил.Защо ми сравнявате porsche със трабант?
                                      Защо не сравните автомобил тежащ 1700кг Или джип 2200кг със автомобил тежащ 900кг. При който хората са преценили,че са напълно достатъчни определен размер дискове,дори и да влизат още по-големи.
                                      На старите си тежки щайги преди 2005год на които сте си слагали по-големи дискове защото са тежки и дисковете не са достатъчни е друг въпрос.Смешно е на автомобил тежащ 900кг да се слагат големи дискове като на голф4-5 примерно 350мм.
                                      Много бих искал да сравним автомобилите bmw x5 със спирачни дискове 348мм и собствено тегло 2200кг.
                                      VS малък семеен автомобил след 2005г като например toyota yaris със собствена маса 950кг и с дискове 260мм
                                      Напрао готови данни да дам. При 60-0км/ч малък семеен автомобил сравнително нов 11,80м
                                      Докато джип спира за 20метра.

                                      • aleksandar ivanov
                                       aleksandar ivanov  6 months back

                                       Така ли се мери спирачен път бе братче, супер аматьор си чесно... Един racelogic ли неможа да намериш... Смеееееех😂😂😂

                                       • Светлозар Ганчев

                                        Това е истински тест колкото аз съм космонавт. С този субективен елемент зад волана резултатите няма как да са меродавни. Такива тестове се правят с техника която изключва елемента "човешка грешка" ,така че резултатите от него могат да се използват единствено докато се люпат семки пред блока :)

                                        • Bri4ka. COM
                                         Bri4ka. COM   6 months back

                                         Светлозар Ганчев , доколкото помним в клипа беше споменато,че това си е наш тест,направен по този начин :)

                                       • Новичок Хуярев

                                        много ценна информация за което благодарим-но трябва да направите и един тест коя гума носи повече на дупки

                                        • KocetoRACING/ КоцетоРейсинг

                                         Аз бих си купил висок среден клас гуми и бих ги продал след 4-тата или 5-тата година в олх.

                                         • Деница Цветкова

                                          Трябваше едни всесезонки да пробвате - ей така за спорта :)

                                          • Kristiyan Bakardzhiev
                                           Kristiyan Bakardzhiev  6 months back

                                           Аз си търсех хард за сървара. Как се озовах тук? Пълна загадка. :)

                                           • Явор Иванов
                                            Явор Иванов  6 months back

                                            тая алфа как не се строши

                                            • solliderfull
                                             solliderfull  6 months back

                                             много просто - не е вагаджийка ;)

                                           • OmgMetalFtw
                                            OmgMetalFtw  6 months back

                                            Golfo по-бързо спира. :D

                                            • Petar Apostolov
                                             Petar Apostolov  6 months back

                                             Има хубави пътища в чужбина, но чак толкова за хвалене не са. Engineering explaind има хубави видеа за гуми :)

                                             • ss ss
                                              ss ss  6 months back

                                              Зимната гума на сухо винаги ще спира по добре !!!
                                              Лятната гума през зимата когато пътя е мокар без лед ще спира винаги по добре от зимната !!!

                                              • ivanrd73
                                               ivanrd73  6 months back

                                               Някой разбра ли какви марки са гумите? Втората употреба май са Дънлоп. Средния по шарката го докарва на Фулда. Високия ми прилича на Гудиър.