ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ НАВСЯКЪДЕ?! | BG Cars United

Share
HTML-code

Comments • 112

 • Simeon Stoynov
  Simeon Stoynov  5 months back

  Здравейте, г-н Нанков, привет и на вашите зрители.
  Редовно следя публикуваните от вас видеа, които намирам за интересни и полезни.
  По темата: По стечение на обстоятелствата от доста години живея извън територията на страната в голяма европейска столица. Тук проблемът с паркирането пак съществува. Решава се по следният начин: ако си живущт в квартала си изваждаш карта карта, която слагаш на видимо място в автомобила и паркиташ свободно на улицата от Понеделник до Петък м/у 8-18 часа. (извън тази времева рамка е свободно паркиране дори за хората, които не живеят в близост). Ако не си живущт в този квартал и искаш да паркиташ във времето Понеделник-Петък 8-18 си плащаш и то никак не малка сума - от порякъка на 60 лева за 4 часа. Също така не можеш да паркираш за 8 часа на едно място - максималният престой е 4 часа и трябва да се премести автомобилът (въпреки, че се заплаща) Това е един от начините за справяне с проблема.
  Въпрос: От това видео не разбрах какво е вашето предложение за справяне с проблема, защото както е ясно повечето хора не искат да плащат за да паркират, а напоследък семействата имат повече от 1 автомобил.

  • Nick
   Nick  5 months back

   ​+BGcarsUnited И аз още не мога да разбера какво толкова мислят, чудят се, обсъждат и накрая се оказва че само отчитат дейност, повечето неща са измислени и работят в други държави. Просто си избираш от някъде и го правиш така - елементарно, не иска акъл иска действия.

  • Simeon Stoynov
   Simeon Stoynov  5 months back

   +BGcarsUnited , без спор това е правилната посока. Обобщено представлява стриктен контол на изразходването финансите от тези такси/данъци, адекватно планиране на застрояването (предвиждане на паркоместа).
   Хората, когато заплащат такси и виждат, че срещу това има адекватни мерки , по друг начин биха стоели нещата. Точно тук стои въпросът с изразяване на гражданската позиция (както в случая това видео), а не незабавно плащане и безмълвно съгласяване с тази не толкова усъвършенствана все още система.

   С уважение,
   С.Стойнов

  • BGcarsUnited
   BGcarsUnited   5 months back

   Здравейте! Нямам представа защо в България управляващите се мъчат да открият топлата вода. И в бонус-малус системата при гражданската отговорност и в справянето с паркирането и т.н. Лесно може да се взаимства от опита на други държави, като се подбере удачен за нас модел. Какво бих предложил аз... Това, което имах предвид, споделих и в самото видео.
   - Стриктен контрол върху изграждането на нови сгради и следене за създаването на нужния брой прилежащи местата за паркиране на живущите. Не може на 25 апартамента да има 5 гаража с 10 места.
   - Създаване на нови паркинги в междублоковите пространства и уширяване на определени улици с джобове за паркиране.
   - Да се спре порочната практика на районните кметове да отдават общински места за презастрояване, само защото "добрият" инвеститор е бутнал едни парички и щял да осигури работа на 10 души по изграждането, както и да "облагороди" мястото.
   - Когато се събират данъци от МПС-та, приходи от синя зона и други такси - те да отиват по предназначение! Във видеото показах цитат как нов паркинг с площ от над 700кв.м. с 18 места, струва 35 000лв. което е едно нищо. Да не говорим, че в много от случаите теренът не се асфалтира, а се редят от онези градински плочи с дупки, което намалява инвестицията.
   Съгласен съм да плащам, когато видя, че има за какво. Но тук управляващите не могат да ме убедят, че вършат работата си качествено и съвестно, в името на благото на народа. И ако проблемът се задълбочава, това ще се отрази и на пазара на недвижими имоти. Хората рядко ще искат да закупят имот, ако място за паркиране няма и трябва да обикалят 30 минути за да спрат по-близичко.

  • D BOOK
   D BOOK  5 months back

   А тази карта гарантира ли ти мястото като се върнеш? Или няколко други с еднодневна такса са ти взели всичките места за паркиране?

 • Красимир Стойчев

  Нормалните хора правят подземни или вертикални паркинги в които спокойно да оставяте колата си без притеснения и срещу някаква нормална такса.

  • Pan Petrov
   Pan Petrov  1 months back

   Абсолютно вярно е всичко което казваш в клиповете Ванка, това си е истината за положението в което ни поставят управниците. Много се радвам и че обръщаш внимание за безопасността на животните по време на шофиране и когато колата е паркирана. Вярно е че особено през зимата те търсят подслон на такива места и е добре да се направи един бърз оглед на колата преди тръгване.

   • Dimitar Sharkov
    Dimitar Sharkov  1 months back

    Браво пич! Най-накрая някой да извика "царя е гол"! Надявам се на съгражданите ни да им дойде акъла в главата, най-вече по избори. Ако разбереш че някой кандидат-кмет също смята платеното паркиране на тотев за античовешко, освен че е противозаконно, пусни клипче. Моля!

    • Георги Димитров

     Относно предвиждането на паркоместа и гаражи в новите сгради до скоро практиката беше да се обособяват чрез схема на паркиране паркоместа около новопредвидената сграда. Сега в закона гласи, че в парцела на новите сгради трябва да се поберат автомобилите на живущите и те да отговарят на броя жилища и ателиета в сградата. Съответно човека си купува апартамент в новата сграда, но не му се дават едни пари за гараж или паркомясто и си паркира около блока. Няма и закон, който да го задължи да си купи гараж или паркомясто. Парадокс! И все пак за човек, който изважда 50-100 бона да няма едни още 3-4 бона за паркомясто е смешно!

     • Георги Димитров

      В закона за собствеността, ако не се лъжа, имаше текст, който гласи, че живущите на общински парцел (става въпрос за панелките) могат да ползват парцела по предназначение и за нуждите на живущите в него. Излиза, че те имат право да преминават през него, да го ползват за отдих и рекреация ако има паркче и в случая да го ползват за паркиране на личните си автомобили ако има предвиден такъв паркинг по проект. Излиза, че не е много законно да се събират пари от терен със статут на отстъпено право на строеж, което е вечно. Дори сградата да бъде премахната поради непригодност за живеене същите собственици имат правото да си построят жилище на същото УПИ!

      • Ivan Ivanov
       Ivan Ivanov  3 months back

       Аз имам по различно мнение за проблема!Според мен ,проблема не е в общините,ами в хората,които напират към градовете и още по безумното желание,ако може пък и на баш центъра да е!!!!Тази "градомания " е проблема!Аз живея в село близо до града имам си двор,два гаража.Съседите не ми пречат когато викат защото са не по близо от 30 метра.Мога да си сменя фасадата или вратата или ако искам да бутна цялата къща без да трябва да се съобразявам с още 1,2,5 или 10души.Сега ще кажете- еее ,ама трябва да пътуваш до работното ти място което е в града!Мога да кажа,че от нас се стига по близо до Южна дъга в София от тези в Люлин 2 например а съм на 40км от София!!!Не е ли смешно!!!Така,че вместо да давате двойно или тройно по големи суми за един апартамент сбутан между други,без място за паркиране и игра на малките (говоря за тези които тепърва ще копуват жилище не за тези които вече са направили тази глупост)ще си вземете в някое близко село място за "без пари" и ще си построите къщичка по ваш си избор.Ще си живеете спокойно и ще ви останат пари поне за още 10 години да си ходите до града и да се чудите как живеят тези хора така!

       • Stoio Pilota
        Stoio Pilota  3 months back

        Кмета отдавна трябваше да търка наровете по затворите,ама и ние си го търпим,но се питам докога...Скоро ще ни таксуват и за това че дишаме въздуха над града...ако това стане пред нашия блок и аз няма да платя..да не говорим и че е противозаконно...

        • Nikolay Panin
         Nikolay Panin  4 months back

         Не може ли да се паркира, точно между две такива бариерки, и ако всеки го прави, ще си е същото като преди, даже по - добре, няма да може никой да спре много близо и да не можеш да си отвориш вратата

         • Valentin Hristev
          Valentin Hristev  4 months back

          Живя в Тракия стана същото нещо докато разбера какво става вече бяха заети. Би трябвало да направят етажни паркинги ,НО те не се правят...моята лична теория е ,че не се знае дали ще си на власт следващите 5г. та да инвестира дългосрочно давай там нещо да се строи сега и да се взимат парите

         • Тони Бочев
          Тони Бочев  4 months back

          Шуменския кмет е същия,чудят се за какво да скубят пари!! И сега новата простутия ще искат винетка за пътищата до отдалечените квартали на града.....

          • Some Guy
           Some Guy  4 months back

           Koito glasuva za Gerb posle se chudi ot kude mu e doshlo...

           • diyanborisov
            diyanborisov  4 months back

            BGcarsUnited е олицотворение на българския стереотип. Чак ме дразни как канала се пуска в Предложени...

            • BGcarsUnited
             BGcarsUnited   4 months back

             :) по-скоро предлагаме един реалистичен поглед, с който да поприземим, онези с криворазбраната цивилизация.

           • AJ PRO PLAYER
            AJ PRO PLAYER  4 months back

            Здравей Ванка ! Видях те в Пловдив преди време та това не е особено важно изкам да ти кажа че ти си най-добрия български канал с автомобилната тема 70/100 души в YouTube обръщат внимание на абонатите а не на най-доброто обяснение ти обясняваш най-просто и разбираемо влагаш най-много сърце,труд и душа в видеоклиповете си (ти си страхотен човек евала за канал оценявам това което правиш за нас )

            • D K
             D K  5 months back

             Отвратително управление от страна на кмета и община Пловдив.

             • Pr. B
              Pr. B  5 months back

              Здравейте. Ще ви помоля, ако е възможно да направите ревю на един често срещан в България семеен автомобил (миниван) - Renault Megane Scenic (по възможност 1998 г. или някой от малко по-новите). :)

              • Marin Chushkov
               Marin Chushkov  5 months back

               Проблемите с градоустройството започват от 09.09.1944г., когато "овчарите" без никакво образование, визия и интелект станаха управници. След това иззеха земята на българското селячество, с което го съсипаха и въведоха жителството за големите градове. Съвсем естествено българското село започна да опустява и да се разпада, а народът да се стреми да вземе жителство и да се натика в новите жилища - тип панелки, без каквито и да било социално-битови условия, вкл. и паркинги. То, че едно време 5 човека от всеки блок имаха коли е друг въпрос, но тази политика обезлюди българското село и го превърна в пустош.. Сега, при тази територия на България и при това население, българите са натикани в 4-5 големи града или в населените места непосредствено до тях. Всичко останало е пустош. А в Германия, Англия, Австрия, САЩ и пр. развити държави, хората живеят... в къщи - с двор, с гараж, с усамотение и уединение. И като пътуваш, не можеш да разбереш кога си излязъл от голямото "сити" и си отишъл в някое съседно селце, предградие, квартал. В България всички сме натъпкани като мишки в едни мега грозни блокове, без паркинги, без паркоместа, което е предпоставка за междусъседски свади и вражди, вместо правилната политика на държавата да е тип "американска мечта" - за всеки къща с веранда, градинка и гараж !

               • Plamen Marinov
                Plamen Marinov  5 months back

                Ужас.. 🤦‍♂️ Какво е това чудо там... Трябва да има протести!

                • Хари Василев
                 Хари Василев  5 months back

                 Здравейте, по-добре е да има платено паркиране навсякъде. Като не може да си позволиш 20-30 лв на месец за паркомясто, означава че нямаш възможност за личен автомобил и следва да не шофираш. Това е едно излизане на кръчма или 5-6 кутии цигари. Смешно е да се скръндзи за толкова човек, при положение че по-голямата част от българите имат телефони по за 500-1000 лв. Гледам напоследък всеки втори/а се е качил на кола независимо дали му/й е необходима, в повечето случаи не може да я карат като хората, паркират диагонално, наглеят за общинските места че били "техни" щото живели там или пък спирали от не знам си колко години /т.е. присвояват си ги/, нищо че като са си купили апартамент не са го купили с паркомясто. Днес даже се карах с един такъв селяндур дето ми се дръвчеше насреща. Имайте предвид - старите блокове не се продаваха с паркоместа! В нотариалните ви актове ги няма. Отчуждаването на имотите преди години е обезщетено с апартамент, а не с паркомясто и апартамент/и (има много малко изключения). Паркоместата са ви бонус от общината, в която живеете и не са ваше притежание, освен ако не сте си ги закупили или взели под наем. Като си купуваш кола се мисли и къде ще я паркираш.

                 • BGcarsUnited
                  BGcarsUnited   5 months back

                  С този коментар се измества основата на темата. Въпросът е принципен и не опира толкова до това дали можеш или не можеш да си позволиш месечната произволно определена общинска такса. Например аз имам възможността да заплатя годишния абонамент и на трите семейни автомобила още утре... Но какво ще постигна с това, освен да се погрижа за благосъстоянието на хазната? Майната му на изграждането на нови безплатни паркинги, но то дори нови платени не се правят. Защо да мисля за града, като той не мисли за мен?
                  Играем на дребно и затова на водят за носа. Аз да съм добре, пък сеседа да се оправя. А хората от властта да те мачкат, да те мачкат... нови данъци, нови увеличения, нови такси, нищо насреща и народа само кима с глава съгласявайки се и да плаща. Едно време не са мислили за паркирането при правенето на блоковете и сега - същото! Мисъл и управление като процент в тази държава - малко над нулата!

                • alfabloodline
                 alfabloodline  5 months back

                 Представете си само че в целия град стане така навсякъде има през деня големи паркинги празни с дигнати скоби! Къде ще спрете? Така ли се решава проблема с паркирането??? Замислете се за кой ще гласувате на следващите местни избори!

                 • Динко Иванов
                  Динко Иванов  5 months back

                  Здравей г- Нанков аз живея в град Карнобат(бургаско) тук все още няма такова нещо, но още след нова година навлиза абсолютно същата такса за паркиране. Тук също имаше гаражни клетки и бяха взети и бог знае къде са отишли, нооо вече 1 година няма нищо направено по въпроса тук също няма паркинг също контейнерите са препълнени и са по средата на пътя като им викаме кръгови защото ги заобикаляме. Таа това исках да кажа и аз не съм съгласен с това защото никой нищо не прави

                  • Тони Тошев
                   Тони Тошев  5 months back

                   Еми нормално е, като всяко бедно семейство има 3 коли да ЩЕ СИ ГИ ПАРКИРАТЕ една върху дтуга. Просто забравете коли, махайте ги и ходете пеша бе, тъпанари недни.

                   • vragala
                    vragala  5 months back

                    Във франция събориха париж ,ние с еднинскоби не можем да се оправим

                    • vragala
                     vragala  5 months back

                     Ами решението е следното ,щом не разбират от дума кметовете вземам една ракета акумулаторна и всяка нощ акция скоба ,докато не ги махна всичките ,и така до безкрай ,те ще слагат аз ще режа

                     • Kiril Kirov
                      Kiril Kirov  5 months back

                      вървете псвече пеша

                      • KocetoRACING/ КоцетоРейсинг

                       В София тия,които преди 5-10-20-30 години са си купили апартаментите- си имат по 1-2 места на апартамент и си спират там(като има пенсионери в блока и те нямат коли,че ако те имаха коли-хептен нямаше да има къде да се спира). Сега ако си търсиш апартамент- просто апартамента без пяркомясто няма да се продаде ;) . Ако някой ти дойде на гости от друг град- няма места в София почти!

                       • J_u_S_t_I_c_E LEAGUE
                        J_u_S_t_I_c_E LEAGUE  5 months back

                        В днешно време кой на кого и защо дава да живее безвъзмезно в луксозен апартамент в луксозен квартал,заради по-голяма далавера сигурно,и какво стана веднага затвориха темата и спряха да говорят за това,майната му на имунитета ако е виновен вън от парламента и вътре на топло,за съжаление за кокошка няма прошка,за милиони няма закони е нашата политика,аз мразя политиците,всички до един,не защото са политици,а защото не си вършат работата както трябва и съвестно,за мен няма значение коя партия ще управлява,само да мислят първо за народа,да направят всичко и да работят за народа,т.е. за Българския Народ.

                        • J_u_S_t_I_c_E LEAGUE
                         J_u_S_t_I_c_E LEAGUE  5 months back

                         Ако е възможно питай кмета кой му плаща парко мястото,и дали въобще има платени парко места пред блока му?
                         Политиците все дават примери в Германия данъка бил едиси колко,в Белгия бензина стувал едиси колко,в Холандия едиси колко са плащали за отопление,в България сме плащали Най малко,най евтин бил бензина,газта,храната и т.н. ГЛУПОСТИ на ТЪРКАЛЕТА!!!
                         Защо се правят на идиоти питам аз,да им дадем 600лв заплата на месец и да ги оставим да видим как ще се справят,за храна ли,за кола ли или за др.разходи.
                         Много хора изгоряха с тази Шибана застрахователна компания и държавата нищо буквално НИЩО не направи,от 1.01.2019 данъка на колата ми скача с 30лв на горе,колата се превръща в Лукс,отоплението се превръща в Лукс,какво ще направят наште "политици"за да ме накарат да се чувствам сигурен ,че ще вържа двата края!
                         Отговора е НИЩО!!! те си гледат далаверите,народа не ги интересува...:(((

                         • Some Guy
                          Some Guy  4 months back

                          Прав си,направо е плачевно какви хора ни оправавляват,и колко много не им пука за нас.

                        • J_u_S_t_I_c_E LEAGUE
                         J_u_S_t_I_c_E LEAGUE  5 months back

                         Цялата система е ШАНТАВА!!!
                         Нямат грам сиво вещество тези хора,вместо да помагат те вредят буквално,малко да мислят преди да измислят нещо идиотско!
                         Не е сложно!!!

                         • J_u_S_t_I_c_E LEAGUE
                          J_u_S_t_I_c_E LEAGUE  5 months back

                          Парите отиват в джоба на кмета,на областния управител и на политиците!
                          Незаконното става законно,винаги оставят вратичка в закона за да се възползват от НАРОДА,когато нещо не им допадне на секундата се променя,макар и да се знае за вратичките в "закона" не се коригира!
                          Никой не поема отговорност,никой политик не е вкаран на топло,всички са оправдани за съжаление...((
                          Това си е Законен РЕКЕТ! Чист РЕКЕТ!!!

                          • Deaawullss
                           Deaawullss  5 months back

                           Няма да го бъде! :))

                           • Pavel Mihaylov
                            Pavel Mihaylov  5 months back

                            Решението е строеж на надземни и подземни паркинги, за да наваксаме това, което сме пропуснали през последните десетилетия - а именно строим сгради, без изобщо да се съобразяваме с паркоместата пред/в/около тях, как се подписват архитекти под такива строежи - не знам. До нас има нов блок с близо 250 апартамента, има някакъв мини надземен гараж, на око не го виждам за повече от 50 коли - нещо не излиза сметката. А пред самия блок няма места, със сигурност не за още поне 200 коли. За мен това е престъпление, реално моментът е бил изпуснат и той е бил точно по време на строежа на един нов блок, да се копае подземен паркинг, най-удобно и с минимум разход на площ, друг е въпросът дали навсякъде е възможно това и до каква степен. А таралясници от по 2000 и под лв и пълно и мога около блока ми да изброя веднага поне 5-10 такива, които се карат няколко пъти в годината - друг проблем, който задълбочава първия. Когато колата ти е по-евтина от среден клас планински велосипед, трябва да се замисли човек дали трябва да кара такава кола, защото се превръща в заплаха за себе си и останалите участници в движението.

                            • Some Guy
                             Some Guy  4 months back

                             Присмивай се на хората,който нямат възможности,толкова и струваш ти..Отдало им се е поне един автомобил да притежават,ама и това е много,работи,яж и спи.Бате Бойко е доволен.

                           • Petko Shumanski
                            Petko Shumanski  5 months back

                            Преебаха хубавия град с безразборни кооперации и сега нито има къде да паркираш нито има пътища да поемат толкова коли нито има нормален градски транспорт . Положението вече така е осрано че без многоетажни паркинги няма как да стане само че къде и на каква цена не ми се мисли ... Да ни честита европейската столица на културата !

                            • Pine Pinev
                             Pine Pinev  5 months back

                             Ще го напиша отново. От плащането на такси за паркиране няма да се отървем, особено в по-големите градове. Няма как всеки да има по 3 таратайки и да има места. Нито градовете, нито по-старите сгради са проектирани за подобно количество автомобили. Примерно, помня, че в началото на 90-те на улицата, където живея имаше 18 автомобила и от тях само 2 нямаха гаражи. В момента има над 30, т.е. почти двойно, при положение, че една голяма част от хората са възрастни и вече нямат автомобили. Ако на тяхно място имаше млади семейства просто не ми се мисли. Да не говорим, че по обяд и вечер около 17:00 часа стават огромни задръствания, при които дори нямаш възможност да навлезеш в кръстовище дори и ако изчакаш 5 зелени сигнала на светофара просто, защото ще го запушиш. И тук става въпрос за град около 4 пъти по-малък от Пловдив. Изходът от всичко това се крие в няколко прости неща:1. Редовен и добре уреден градски транспорт.2. Такси за паркиране във всички централни части.3. Високи санкции за всички нарушители, паркирали по тревни площи, тротоари, кръстовища и т.н.4. Добре развита и поддържана градска инфраструктура.По този начин всички ще се радваме на много по-чисти, тихи и зелени градове. Паркчето пред блока няма да е кална, разорана нива, а приятно, зелено място, доставящо наслада за окото.

                             • Aleksandar Milov
                              Aleksandar Milov  5 months back

                              Много болна тема захвана.

                              • Borislav Angelov
                               Borislav Angelov  5 months back

                               Интересна тема, обаче едностранно разгледана... Аз не съм от Пловдив, а от друг областен град. И тук синята зона се разраства. Купувам си апартамент в блок, който има 64 апартамента, но само 24 места за паркиране(няма гаражи в блока), как са го приели блока преди 40 години е друга тема. Нанасям се и спирам колата отпред. На другия ден почват съседите да ми правят забележка, че съм им бил спирал на местата, как те си спирали там от 30 години, и прочие. Някои от тях имат гробници, които не местят с месеци. Други имат по 3 коли, че си паркират и служебните отпред. Като се скарам с някой съсед и на другия ден колата ми е я ожулена, я някой ми е счупил огледало, че и до саморазправи се стига. Спирам на съседни улици, блокове и прочие, където е същото положението. За жалост платен охраняем паркинг в близост нямаме. Така че, аз искам местата пред блока да са платени!

                               • bobi rudarski
                                bobi rudarski  5 months back

                                В София пред блоковете не се плаща паркинг

                                • Ivan Stoilov
                                 Ivan Stoilov  5 months back

                                 Аз прредпочитам да плащам 30лв и като се прибера след 5 часа да знам че има къде да паркирам отколкото да не плащам и да трябва да паркирам през 2-3 блока или по тротоарите и да се чудя после кой ми е надрал колата. В София в момента паркирането е ужас, не ми се мисли след няколко години какво ще е. Освен това с плащането ще се премахнат колите на тия дето не ги карат и само им висят по паркингите. И не знам в Пловдив как е ама тук няма къде да си изградят нови паркинги или да се разширят старите.

                                 • BGcarsUnited
                                  BGcarsUnited   5 months back

                                  Никой не е казал, че да бъдеш кмет е лесно! Същото се отнася и за депутатите. Там си не просто да получаваш месечно възнаграждение, а и да решаваш въпросите на населението в собствения си град или държава. Плащат ти за да го измислиш, ако не можеш, то явно не си за този пост. На хората им трябва малко за да видят, че найстина имаш желание. Но в повечето случаи просто се замазват очите на народа с имитиране на дейност, която не е по предназначение. Твърдо против съм да ходя там, където ми посочат с гегата и да се съгласявам с всяко нещо, само защото е излязло от устата на кмета или депутата. И те са хора, и те грешат, да не споменавам, че повечето пъти грешат умишлено!

                                • Marin Marinov
                                 Marin Marinov  5 months back

                                 Поспорихме с колеги в един автомобилен форум и заключихме, че автомобилът като данъци и такси е чист лукс и парите покрай него са си данъци лукс. В Пловдив (като Варна) обаче по един или друг начин явно някой се опитва да си гради комунизма (всички работят за един, като си мислят че работят за всички). В София има платено паркиране, но само на зони- синя и зелена и за живущите има платени карти за целогодишно паркиране. Обаче при вас малко феодално го раздават. Ще е интересно да се проследи пътя на парите за тези парко места. Къде се плащат таксите, коя фирма ги събира, годишни отчети на фирмата, колко пари връща към общината, колко отиват като бонуси към ръководството. Не помня кой филм беше, но сентенцията е - проследи парите и ще стигнеш до истината. Иначе земята е общинска и без значение как е отчуждена, тя не е на живущите. Единственото сигурно е нот. акт, другото е докато може.

                                 • remonti bez granici com
                                  remonti bez granici com  5 months back

                                  В София е обсолютно същото, но в по-големи мащаби. Платени зони, липса на нови паркинги, отвратителни тротоари, отвратителни улици. Парите от таксите изчезват някъде.

                                  • KIYOOU
                                   KIYOOU  5 months back

                                   Проблема донякъде би се решил ако Главният Архитект на Пловдив одобрява построяването на жилищни сгради със задължителни подземни или надземни гаражи, като тези на кота 0 се избягват тъй като отнемат шанса за ползването на помещения с търговска цел, разбирайте магазини. Подземните са решението от което имаме нужда и съответно на фона на цените които плащаме при покупка на ново жилище, проекта на сградата задължително трябва да вкючва подземни паркоместа.

                                   • Nick G
                                    Nick G  5 months back

                                    BGcarsUnited  колкото повече паркинги и паркоместа се правят, толкова повече се създават условия и удобства за притежателите на коли, което съответно води до увеличаване на броя им. За справка може да видите как преди десетилетия е изглеждал Детройт. Личният автомобил бавно и славно се превръща в лукс и това много скоро ще го осъзнаят всички в големите градове. Единственото правилно решение е развитие на ефективен градски, междуградски и железопътен транспорт като заместител. Превръщането на зелени градски площи в парко места е стъпка назад в еволюцията! Градът трябва да диша. Иначе безспорно идеята на общината с тези колчета е недомислено. По този начин човек, който има запазено място през деня реално ще ползва 2 места... Колкото и да е зле в момента поне има някаква саморегулация от хората, които отиват на работа в друг регион и тези които заемат техните места.
                                    Ти повдигна и темата за новите кооперации и паркоместа. Голяма част от новите сгради имат паркоместа, НО те се купуват и цената им не е никак малка. Около 10к евро за гараж и 5к евро за парко място...и тук доста хора решават да ги спестят тези пари и да спират където намерят.

                                    И за последно казвам, че броят на колите расте. Ако постоянно се създават условия за наличието на коли в един град, то техния брой постоянно ще расте. Решението е промяна на мисленето на хората и изграждането на съвременен и адекватен градски транспорт.

                                    • antonarset
                                     antonarset  5 months back

                                     Да, броят на колите расте, ама то не е случайно. Градският и междуградският транспорт е трагедия. Особена трагедия е с жп транспорта, самият факт, че беше сринат, за да печелят частните превозвачи, е достатъчно показателен. Преди години имахме случай, когато линейка отказа да дойде посред лято на асфалтиран път в края на гр. Варна, майка ми беше получила алергичен шок от дефектно лекарство, посред лято, по обяд, такситата също отказаха, че е надалеч явно... А и преди години като ползвах автобус, съм се нагледал на простотии в автобуса и си е живо наказание.

                                   • MB Pro
                                    MB Pro  5 months back

                                    Свалете кмета от власт Честита Коледа.

                                    • Георги Борисов

                                     Вземай ключ и махаи скобите

                                     • Poison0444
                                      Poison0444  5 months back

                                      Заобикаля се закон-а със нещото, което спомена за апартаментите с нещо много просто, строителите не декларират че има само апартаменти, а че има и студиа... което автоматично закона за апартамент-паркомясто отпада (така до нас се строят 2 коопераций и познай колко паркоместа има във входа им не повече от 12 а това са сгради на 6 етажа със около 2 3 апартамента(студиа) на етаж)... а иначе лично като съвет за това което се случва пред твоя вход, хванете се разучете, ако трябва питайте и адвокат, но след като закона гласи че трябва да има изграден нов паркинг, а го няма си търсете правата...и съм сигурен, че ще осъдите общината. Или ако не е осъдите ще дойдат да ви оправят трагедийте който са направили пред вас....

                                      • Icku 87
                                       Icku 87  5 months back

                                       Проблема с паркирането го имам във всички големи градове. Решението за поставянето на колчета на тротоара е доста добро, там се пак не е паркинг , а място за предвиждане на пешеходци. Също така няма логика да се направи паркинг в малкия парк до дома ти, защото бетоновата джунгла ще стане още по-мащабна.На дървенията тип "заведение" също не и е там мястото. Всяко семейство има повече от една кола, но общината не може пред блок с 30 апартамента да направи паркинг с 60 паркоместа .

                                       • BGcarsUnited
                                        BGcarsUnited   5 months back

                                        Разбира се, че тротоарът е за пешеходци и там колите нямат място. Въпросът е защо никой не се сети за това толкова години, а нещата се правят когато ни е изгодно и то повечето пъти предизборно. Тревната площ пред блока ми е огромна и спокойно може да се врежат едни 4 метра по нейната дължина, за да спират автомобили по диагонал. Що се отнася до общината, би било добре да се погрижи първо да има поне по едно паркомясто на апартамент, понеже в момента на вход с 24 апартамента има 17 места (както е в моя случай). Лошото е че има и по-ощетени сгради.

                                      • Петко Марков
                                       Петко Марков  5 months back

                                       Аз съм си на село и нямям такива проблеми 😂😂😂😂

                                       • Tomazo Bushetta
                                        Tomazo Bushetta  5 months back

                                        И аз съм така, това е едно от предимствата на селото няма задръствания,светофари а паркоместа бол. 😃

                                      • DarkMaster
                                       DarkMaster  5 months back

                                       ако парко местата станат платени всички ще се качват по бурдюрите