7 ГЛУПАВИ ГРЕШКИ при ШОФИРАНЕ | BG Cars United

Share
HTML-code

Comments • 198

 • Evgeni Petrov
  Evgeni Petrov  8 hours back

  Винаги не само вадя ключа на бензиностанцията, но и заключвам колата!

  • Ultimate Gamer
   Ultimate Gamer  5 days back

   На бензиностанция не просто си взимам ключовете ами направо заключвам колата. Падам си малко параноик.

   • Ivelina Dragomiirova
    Ivelina Dragomiirova  2 weeks back

    Здравейте, г-н Иван Нанков искам да ви попитам дали имате имейл поща където да ви задам няколко въпроса по отншение на скоро закупен автомобил но вече с проблеми.Ще се радвам да ми отговорите. Благодаря!

    • zKirock
     zKirock  3 weeks back

     Браво добре подбрани грешки и пояснително обяснено.
     Продължавай все така :) 🚗🚘

     • Mihael Vasilev
      Mihael Vasilev  4 weeks back

      Не, хората си купуват комби, защото са по-евтини 😃

      • Kalin Ganev
       Kalin Ganev  4 weeks back

       Честа грешка е да се натиска спирачката при преминаване през неравности по пътя, което уврежда частите на автомобила.

       • MEDELLIN STUDIO
        MEDELLIN STUDIO  4 weeks back

        Бахти шматката е тоя . Не е твоя работа да правиш такива влогове . Ужас

        • BGcarsUnited
         BGcarsUnited   4 weeks back

         Нито твоя да казваш кой какво трябва да прави, но... ето на :)

       • Slavimir Mladjovski
        Slavimir Mladjovski  1 months back

        Номер 9 - шофиране без документи, под каквато и да е форма!!!

        • Slavimir Mladjovski
         Slavimir Mladjovski  1 months back

         Поредно добро видео! Продължавай така!

         • BeTaTesTeR
          BeTaTesTeR  1 months back

          Проблема с изнасянето за ляв завой не е в хипотезата какво ще стане ако някой те удари отзад, защото е малшанс и не е ясно какво ще стане, а щетите отпред може да са ти последна грижа. Проблема е, че навлизаш в насрещната лента и пречиш на колите, които са с предимство да преминат, те почват да се чудят как да те заобикалят и съответно да се бутат към колите в съседната им лента. Така нито наглия некадърник, който чака за ляв завой може да премине, а само допълнително пречи на движението. Не знам защо го правят, нито ще завият по-бързо, нито печелят нещо, освен някой да ги челоса. Пусни си мигача и си стой в лентата, като се отвори възможност - минавай. Като ми се падне някой такъв, спирам му до бронята и клаксони докато не се върне назад.

          • PlayStationRIHSKY
           PlayStationRIHSKY  1 months back

           5:48 xD

           • Antoniy Chonkov
            Antoniy Chonkov  1 months back

            Грешка, която виждам ежедневно у много колеги на пътя е изнасянето на автомобила вляво преди завой надясно и обратно без да има никаква логична причина за това освен да държат деугите участници в движението на нокти.

            • areveivo
             areveivo  2 months back

             Не знам кой е този, който не държи спирачката докато чака на светофар..Явно има такива хора. :D Някой от нещата ми се струват прекално глупави дори да бъдат споменавани. Като например номер 5, 6 и 7. Има къде къде по-важни неща.. Аз бих казал дори най-глупавата грешка, която се прави е да не се гледа какво става напред. Когато караш е важно да гледаш напред какво става. Много хора хващат волана с двете ръце като че ли ако го пуснат ще тръгне да бяга и зяпат на не повече от метър напред. Няма как да караш без да гледаш какво става в далечината. Това ти дава възможността да вземеш навременно решение... Друго е,че много хора не знаят как да минваат по кръгови.. Не може да се движиж във върешната лента на кръгово и изеднъж да решиш да влезеш във външната лента в последния момент без да изчакаш колите, които се движат по нея. Във Варна минавам по едно кръстовище вече ми се случва 2 или 3ти път някой да ми сече пътя. Дори имам снимка, която доказва че никой не знае как да кара на кръгово. Незнам кой акъл си мисли,че като влезе в кръговото той е цар на пътя и нищо не може да стане..

             • areveivo
              areveivo  2 months back

              Да си държих крака на спирачката докато чаканш на светофар се учи на още по време на курса :Д Приближаваш светофар, натискаш спирачка малко после съединител и пак спирачка и спираш. Сменяш на свободна, пускаш съединителя и държиш десния крак на спирачката. Това ако някой не го знае всеедно не е щофьор :D

            • YNWA
             YNWA  2 months back

             За първото не съм съгласен! Има доста коли които ми харесват повече , когато са комби , а не седан.

             • Vladimir Stoilov
              Vladimir Stoilov  2 months back

              Най-голямата грешка е неспазването на дистанция!

              пс: лично на мен ми направи впечатление съвет номер 5. не се бях замислял. благодаря!

              • Kratos
               Kratos  2 months back

               Браво! Искам да попитам как успяваш да говориш толкова дълго време без да има Аааа ммммм ииии и тн. Изумяваш ме продължавай така супер клипчета и полезни !

               • Megadriver
                Megadriver  2 months back

                Браво! Повече шофьори в БГ трябва да се научат да държат спирачка на светофара.
                Аз трябва да държа спирачка на моите коли, щото са автоматик, ама когато карам ръчка - пак държа спирачка когато съм спрял.
                По-безопасно е, няма как колата ти да тръгне на някъде и ако стане така да те удари някой отзад - няма ти да удариш предната кола.
                Друго нещо което може да научи българският шофьор е когато изпреварва да дава пълна газ. Не може ти да тръгнеш, да ми изпреварваш камион който кара с 90, когато ти караш с 95... Не сме на немския аутобан, нямаш половин час да мислиш и да изпреварваш... Има възможност за изпреварване, дауншифт, яко газ и изпреварваш навреме.

                • Markowia
                 Markowia  2 months back

                 Полезно е наистина :)
                 Навития волан за завой е топ.
                 С нетърпение очаквам да излезе някое и друго видео за екстремно шофиране.

                 • Julian Stoyanov
                  Julian Stoyanov  2 months back

                  Това видео заслужава да бъде споделяно и видяно от повече хора, бабаити и разни рейсъри и да се замислят малко за себе си и околоните , Браво! :)

                  • NeverGiveUp909
                   NeverGiveUp909  2 months back

                   Номер 5 не може да се приложи на кръстовище в реалния живот защото като има друг шофьор срещу мен, който завива наляво, трябва да се разминем и да не си пречим на видимостта. Това със силната музика също не може да се счита за глупава грешка при шофиране. Това, че ти имаш грешни навици които ти пречат да караш докато слушаш по-силна музика, не означава, че аз имам същите навици. Какво означава, че можело някой да ми "бибитка"? Ако някой ми "бибитка" то това си е негов проблем защото това е абсолютно забранено от закона. Ако нещо се случва с колата ми, в 80 процента от случаите ще го усетя много преди да го чуя, ако излизат кълбета дим ще го видя, нали имам огледала, за подпалването важи същото, интересно ми е как звучи подпалването? Ако съм се "нанизал на пирон или болт" нали ще го усещам и във волана. Как би превключвал ако се качиш в автомобил с наистина тих двигател? Най-добре е да се превключва не по звук, а по усет. Сигурен съм, че пушенето на цигари, яденето и пиенето по време на шофиране са много по-разсейващи. Ако гумата ти спадне дотолкова, че да шуми, а ти не си се усетил преди това, то имаш много сериозен проблем зад волана. Добивам негативното впечатление, че нямате грам усет относно автомобилът и шофирането си.

                   • BGcarsUnited
                    BGcarsUnited   2 months back

                    Номер 5 го правя всеки ден преди да свия към мястото където живея. Пътят е двулентов, с двупосочно движение. Лентите са толкова тесни, че ако двама водачи, които искат да завият наляво се срещнат на кръстовището, то просто първо те ще трябва да се разминат, защото колкото и както и да изнасят колите, пречат на чакащия трафика зад тях. Точно в тази ситуация е най-опасно, защото някой по-нетърпелив, може да направи опит да се изниже направо покрай твоята задница и да те тласне в отсрещния трафик, докато изчакваш. Дори да няма друг завиващ наляво срещу мен, отново е невъзможно да настъпя и 15см. в съседната лента, понеже идващият отсреща трафик, започва да ме заобикаля. Най-сигурният вариант в случая е описаният във видеото. Изнасяне на автомобила най-вляво на лентата, в която се намираме, с достатъчна дълбочина в кръстовището за да не пречим на трафика зад нас и с изправени колела, докато не пристъпим към същинската маневра.
                    До извода с точните проценти и децибели, с които се влияем от силната музика при шофиране, са стигнали учени. Но не трябва да си учен, а трябва да имаш малко повече житейски опит зад волана и сам ще стигнееш до същия извод. В коментарите хората споделят какво има се е случвало от силна музика и как филмиран във бийта, изобщо може да не обърнеш внимание на линейка която ти се е лепнала на задната броня, а ти път не даваш, понеже нито сирена, нито клаксон стигат до теб. На мен ми влезе до дупка 4 см дълъг болт с овална глава в гумата и дори без силна музика, ако не бях свалил стъклото, нямаше да чуя стърженето в асфалта по време на движение. Нито имаше влияние в поведението на колата, защото главата на болта беше на нивото на грайфера, нито гумата спадаше. Що се отнася до предавките - най-добре се сменят по оборотомер. Професионалистите го знаят и именно това е причината в спортните автомобили като Porsche, Nissan GTR и др. основновното място на таблото с измервателните уреди, да е отредено на оборотомера. Ако си глух (като при силна музика), не гледаш оборотомера, и в същото време рапираш любимото парче, може някой път да изумиш околните как пържиш мотора на 2-ра с 5000 оборота по някоя права. Ще бъде интересен експеримент това нещо с усета да се изпробва в кола с модерен плавен автоматик и да споделиш при силна музика, по преценка на коя предавка е колата в различен момент, без да се поглежда таблото. Според мен невъзможно, просто защото усета не е константа и ще има едно налучкване каква е предавката според скоростта на движение. А тук не става дума само за слух, а за цялостно отвличане на вниманието и разсейване. В обобщение... за всичко си има първи път. Ако до момента не се е случило, не значи, че не може да се случи в бъдеще :)

                  • Martonatora 11
                   Martonatora 11  2 months back

                   Terracan-а ти е уникален!

                   • ajovev
                    ajovev  3 months back

                    При зареждане на бензиностанция вече свикнах даже да си я заключвам с алармата, преди да отида да плащам, не че има нещо ценно в колата, но никога не е излишно. Не знаеш кой дебне в храстите наоколо.

                    • Ivailo Ivanov
                     Ivailo Ivanov  3 months back

                     5 ми хареса, определено не се бях замислял...
                     Иначе евала за 4!!!

                     • Dimitar Georgiev
                      Dimitar Georgiev  3 months back

                      Междодругото това с музиката е много опасно. Разбрах го от личен опит. Бях тръгнал да пътувам и съм си набичил здраво музиката, и в същото време слушам сирени. В първия момент си помислих, че е от песента, но като погледнах през огледалото линейката беше зад мене. Но ако въобще не бях я видял нямаше да отбия и само да преча.

                      • Bulgaria BG
                       Bulgaria BG  3 months back

                       BG cars 🚗 ти забрави да кажеш че всеки път гогато влезеш във кола е като чели влизаш във кофчек⚰️💀🚗⚰️💀🚗⚰️💀🙏🏻🌎и незнаещ кога ште излезнеш 😇не са само 7 грешки ти забрави пак извиняваи ме много пак не позволявайте да ви се прави (МИНЕТ )🖕🏿във кола лесно се губи този ебан ЖИВОТ❤️🚬🚬🚬🍷💩🚽🧻

                       • Sasho Spasoski
                        Sasho Spasoski  3 months back

                        Вие сте най-добрият автомобилен влогер, който някога съм виждал! Вие не
                        дразните, както повечето други автомобилни влогъри, имате достатъчно
                        познания и знаете как да го представите. Браво!

                        • monkata17
                         monkata17  3 months back

                         Уникални видеа правиш особено за младите шофьор е много полезно,който са изкарали скоро шофьорска книжка!

                         • ickoy alexandrow
                          ickoy alexandrow  3 months back

                          Браво на мен намерих се само в завитите гуми!

                          • Nikola Velkovski
                           Nikola Velkovski  3 months back

                           Веднъж на магистрала почти изпуснах отбивката за Ботевград, пътят беше мокър и свих рязко в последния момент за да хвана отклонението, колата поднесе с няколко натискания и отпускания на спирачката и контриране с волана успях да спра на половин метър от една бензиноколонка на близката бензиностанция. Та да резки маневри в последния момент, както и прекалена колебливост могат да доведат до сериозни проблеми. И още нещо сложете си метални вентили на гумите понеже гумените се напукват и може да ви се случи както на мен да гръмне в движение.

                           • Krobest Krobestov
                            Krobest Krobestov  3 months back

                            Може да вкараше някъде и въртенето на волана, как е правилно да се хваща волана. Как е опасно да се хваща волана, да не ти счупи ръцете при евентуален инцидент.

                            • Krobest Krobestov
                             Krobest Krobestov  3 months back

                             @BGcarsUnited Става въпрос за вредните навици точно при хващане на волана, отвътре с една ръка, другата се подпира на топката на скоростния лост. Има едно глупаво натискане на съединителя при завой без да се сменя предавка. Има едно глупаво пускане на колата по надолнище без да е на скорост, с не съзнателната цел да се пести гориво...а в действителност не се пести така нищо, да не споменаваме, че се изразходват други ресурси на автомобила. Да не говорим за хващането на волана с две ръце(лапи), стил куче отвътре в долната страна на волана, тоя начин на хващане спокойно може да се причисли към глупав навик и грешка. Необходимостта от подлакътник...все теми за бъдещо видео! Добре са видеата има какво да се научи.

                            • BGcarsUnited
                             BGcarsUnited   3 months back

                             Имам специални епизоди озаглавени "Техники на шофиране". Замислял съм се да включа ли волана там и може да се случи в предстоящ епизод.

                           • Emil Lubomirov
                            Emil Lubomirov  3 months back

                            Интересен епизод, както винаги! Успех! :)

                            • yagoar yagoarov
                             yagoar yagoarov  3 months back

                             Иване здравей, да те попитам ти коя зодия си, ако не ти е проблем, благодаря?!

                             • BGcarsUnited
                              BGcarsUnited   3 months back

                              Много ти благодаря! Жив и здрав! :)

                             • yagoar yagoarov
                              yagoar yagoarov  3 months back

                              Мерси, те за това става дума, ако си и от майските близнаци, жаргонно казано сме един дол дренки, защото и аз съм твой тип влекът ме нещата с който ти се занимаваш, но определено на теб по ти се отдава продължавай все така желая ти късмет и успех в начинанието!! 👍

                             • BGcarsUnited
                              BGcarsUnited   3 months back

                              Здрасти... Две личности живеят в мен :D Близнаци съм.

                            • Dani Bg
                             Dani Bg  3 months back

                             Направи ревю на Suzuki Grand Vitara от 2007 или 2008 година

                             • SeemyName
                              SeemyName  3 months back

                              Пич как ще натоваря гипсокартон или по дги тръби ако е има тази "преграда"?

                              • Georgi Milanov
                               Georgi Milanov  3 months back

                               Браво Ванка 👏👏👏

                               • Peter Y
                                Peter Y  3 months back

                                Единственото, което не знаех и съответно го правя е това за навития волан. Вече ще знаи и това. благодаря за съвета! ;)

                                • m.d.
                                 m.d.  3 months back

                                 надали някой чака оборотомера зада превключи

                                 • Vasil Mihailov
                                  Vasil Mihailov  3 months back

                                  0:15 радио веселина ти ли си?

                                  • Viktor Tzanev
                                   Viktor Tzanev  3 months back

                                   браво!

                                   • Валентин Иванов

                                    Супер видео!
                                    Не се бях замислял за левия завой и положението на колелата въпреки, че когато правя завоя първо се уверявам, че няма коли отсреща и тогава навивам волана и след това потеглям.

                                    • Цветан Узунов

                                     Бая неща си пропуснал
                                     Бая несвързани щуротии изнаказва

                                     • AUTO OVACIA
                                      AUTO OVACIA  3 months back

                                      Браво! Фенове сме ти!

                                      • Иво Димитров
                                       Иво Димитров  3 months back

                                       Дай съвет за намаляне по заледен път понеже повечето натискат спирачка а до колкото знам се намаля със скоростите

                                       • Ivo Iliev
                                        Ivo Iliev  3 months back

                                        Klasaciqta vaji s palna sila za baraki na po 15 20 godini. No za novi koli nqma ni6to ob6to

                                        • BGcarsUnited
                                         BGcarsUnited   3 months back

                                         С по-новите коли застраховани ли сме от неправилно полагане и укрепване на багажа, това да се изолираме със силна музика в тях, да ги караме бързо в тесни пространства, да изчакваме трфика с навити гуми и т.н.? Понеже това са неща, които нямат нищо общо със самия автомобил, а с незнанието или нехайството на шофьора.

                                       • crFN SLV
                                        crFN SLV  3 months back

                                        Евала, яко видео(първото твое, което гледам, но няма да е последно!)

                                        • Valentin Georgiev
                                         Valentin Georgiev  3 months back

                                         И аз си държа крака на спирачката и не си оставям нещата вътре в колата също така и ключовете на колата в бензиностанцията винаги са в джоба и колата заключена ...

                                         • Pr. B
                                          Pr. B  3 months back

                                          Ускоряването до последно и рязкото спиране в последния момент след като е очевидно, че ще трябва да се изчака червения сигнал или да се спре на СТОП.

                                          • stoyanmitev76
                                           stoyanmitev76  3 months back

                                           Браво. Това с навитя ляв волан беше много добър съвет, веднага си променям навика.