Топ 10 Неразгадани МИСТЕРИИ на Космоса

Share
HTML-code
 • Published: 27 May 2018
 • Днес ще разгледаме Топ 10 Неразгадани МИСТЕРИИ на Космоса. Доста въпроси без ОТГОВОРИ!
  ✦ Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq

  Като финал на втори сезон от нашите топ класации искам да отправим поглед нагоре – към необятния космос. Независимо от голямото количество знания, натрупани през вековете, все още не можем да си обясним много неща. Не можем да си ги обясним, защото не разбираме как изобщо са възможни. Науката продължава да изучава Вселената и се опитва да отговори на загадките в нея. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 Неразгадани мистерии на Космоса

  Социални мрежи:

  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: [email protected]

  Ето фактите, които смятаме за истина – Вселената е на 13.8 млрд години, Земята на 4.54 млрд. и всичко е започнало с големия взрив. Има обаче няколко неща, които ни убягват. Ударете по един лайк и нека ги разгледаме.

  Знам, че звучи странно, но това е директен превод от Английското Worm Holes и е най-лесният начин да си ги представим. Можем да опишем червеевите дупки като портали, които да свързват две отдалечени места. В днешната класация Топ 10 мистерии на космиса ще разгледаме какво могат те и как работят.Нашата вселена се разширява от Големият взрив насам, т.е. от преди 13.8 милиарда години. Според съвременната представа на учените, невидимата тъмна материя и енергия съставлява 95% от цялата материя във Вселената, влияе върху движението на галактиките, изменя пътя на светлината и засяга структурата на целия космос.Стигаме до любимата ми тема, а и не само моята – има ли извънземни цивилизации някъде в космоса. Нека ви дам малко перспектива – смята се, че само в нашата галактика има 400 милиарда звезди. Ако една на милион има планети, които я обикалят и една на милион от тези планети могат да поддържат живот и една на милион от тях, на които да има интелигентен живот. Топ 10 неразгадани мистерии на космоса покриват точно тези въпроси.

  Странната звезда, чиято тайна предстои учените да разкрият, е получила дълго наименование, което може да видите долу. Името и всъщност са и координати, но май само астрономите могат да го разберат. През 2011 година група европейски учени откриват тази звезда в съзвездието Лъв. Всяка една част от ежедневието ни и има положителна и отрицателна страна. Бяло и черно, положително и отрицателно заредени частици, плюс и минус и т.н. Доказано е, че във вселената има черни дупки, даже се смята, че в центъра на галактиката има масивна такава, която крепи всичко. Но следвайки пътя на логиката и доказателства от Айнщайн, би следвало да съществуват и противоположните бели дупки. Бели дупки във вселената разпръскват колосално количество материя навсякъде. Все още обаче не сме ги открили. Ще разгледаме какво още могат в Топ 10 мистерии на вселената.

  Това е друга тема върху, която учените спорят. Според някои съществуват безкраен брой паралелни вселени, като те постоянно се увеличават. Тя подкрепят това свое твърдение със струнната теория и измеренията. Както знаем ние живеем в три-измерен свят, който виждаме. За четвърто измерение се смята времето. Поддръжниците на струнната теория вярват че има 10 измерения. Паралелните вселени имат много подрръжници, но дали са истина? Ще разберем детайли в класацията на The Clashers топ 10 загадки на космоса. Ако приемем общопризнатата теория, че Вселената е започнала с големия взрив, то тогава идва въпроса, какво е имало преди него. Друга Вселена, срив или просто нищо? Според великия физик Стивън Хокинг не е имало абсолютно нищо, дори и времето не е съществувало. Ако ако се съгласим със него веднага се питаме – какво тогава е породило големия взрив. Още една от темите на топ 10 мистерии на космоса

  За сега може да се твърди, че знаем как се да образували планетите и звездите. Мистерия е обаче остава как те са се групирали в галактики. Каква е тази сила, която има такава гравитация, че да държи всичко заедно. Отделно наблюденията ни показват, че галактиките не са просто пръснати безразборно из Вселената. Те се подреждат в така наречените клъстъри. Според тази теория на Земята и Марс са били една и съща цивилизация, след което са се разделили. Други пък твърдят, че живота на Земята е започнат от Марсианската цивилизация. Доста сериозна тема за разискване в топ 10 неразгадани мистерии на космоса.

  Често във филмите наблюдаваме взрив на звезда последван от мощен тътен, който да при проглуши ушите. Това във реалността обаче няма как да се случи, защото звуковите вълни не могат да се разпространяват във вакуум. Това са общо взето темите в днешната топ 10 мистерии на космоса.

  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

  Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/...)
  Source: incompetech.com/music/royalty-...
  Artist: incompetech.com/
 • Entertainment Entertainment

Comments • 2 473

 • The Clashers
  The Clashers   10 months back

  SEASON FINALE! - Надявам се да ви хареса, Топ класациите се връщат през Септември със Сезон 3! Не се притеснявайте, другия контент продължава! Помагайте като ударите по един лайк и споделяте! Благодаря ви! ❤️

  • Elka Panovska
   Elka Panovska  2 months back

   Съществуват извънземни Това имах предвид

  • Violeta Ignatova
   Violeta Ignatova  2 months back

   +X Star 7 год. ми син ме попита същото ;)

  • Sami kotev
   Sami kotev  4 months back

   този клип е супер

  • happi krawn bincheva
   happi krawn bincheva  5 months back

   Фнзц

  • Petia Ivanova
   Petia Ivanova  8 months back

   The Clashers Моля те направи клип за ефекта на пеперудата

 • Magic Tube
  Magic Tube  3 days back

  Номер 9 е кафяво джудже

  • Ivailo Kolev
   Ivailo Kolev  1 weeks back

   нашата вселена не е единсвена има много други вселени - имаше едно видео за нашата галактика дали единсвена или не ,някъде из youtube го гледах преди време ако го намеря ще го постна тук!

   • Ralitsa Aleksieva
    Ralitsa Aleksieva  2 weeks back

    Извънземните са ни създали и всеки ден те ни обикалят с космически кораби които са невидими за да ни следят.

    • Pacho B
     Pacho B  2 weeks back

     kazvat che golemiq vzriv e slivaneto na gvegalaktiki koqto suzdava nashata galaktika

     • grigor brodev
      grigor brodev  2 weeks back

      Направи класация за ефекта Мандела

      • Zlatina Tosheva
       Zlatina Tosheva  3 weeks back

       Вярвям

       • Georgi Damyanov
        Georgi Damyanov  3 weeks back

        Аз вярвам

        • Eli Dimitrova
         Eli Dimitrova  4 weeks back

         Не сме достатъчно развити за да разберем.

         • Julia A.
          Julia A.  4 weeks back

          Няма голям взрив... Според мен.

          • 5 9
           5 9  1 months back

           Топ 10 факта за:"НЕПТУН И ЮПИТЕР"

           • Crazy Panda Rap
            Crazy Panda Rap  1 months back

            Аз вярвам в извънземни

            • димитър русев

             Според мен е очевидно, че има извънземни. Баба Ванга е предсказала,че ще се разбираме с тях.

             • Kocebeto Shtaruga
              Kocebeto Shtaruga  1 months back

              Слави. Скоростта на Мисълта е по бърза от скоростта на светлината. Помисли върху това.

              • Anton Georgiev
               Anton Georgiev  1 months back

               Ако съществуват бели дупки то това ще е големия взрив. И ако изведнъж всичко което са погълнали черните дупки излезе под формата на голям взрив това би трябвало да унищожи всичко което е на пътя му с мътерията която черните дупки са събрали

               • Stanislav Genchev
                Stanislav Genchev  1 months back

                Има други човеци във вселената, наричат се непаднали светове, ние неможе да контактуваме с тях понеже света ни е паднал поради греха, достъпа до тях ни е забранен, когато Бог изчисти Греха и злото из вселената, тоест от нашия свят, повече няма да има грях, ще сме свободни да изледваме и да ходим където поискаме из всемира, като синове на Бога ще имаме вечен живот, общо взето това е, ако искаш повече инф ми пиши :)

                • Emilia Filatinova
                 Emilia Filatinova  1 months back

                 Ако вселената е има край или изобщо някаква граница, то след нея би имало празнота.
                 Или пък да речем, че след нашата вселена има друга, но нещо като алтернативна вселена за която се спомена по-рано във видеото. Значи че от една вселена може да се превърне в други идентични на първата, но с малки или големи разлики (това може да се каже, че е друга теория за алтернативните вселени).

                 • Emilia Filatinova
                  Emilia Filatinova  1 months back

                  Определено има извънземни форми на живот (не може да сме единствените). Вселената е твърде голяма само за една населена с живи организми планета

                  • Emilia Filatinova
                   Emilia Filatinova  1 months back

                   Значи ли че е възможно когато нещо влиза в черните дупки да излиза през белите (т.е. черните и белите дупки да са свързани)

                   • iTANEV1 iTANEV1
                    iTANEV1 iTANEV1  2 months back

                    Ами ъъъъъъ #bonus

                    • Anatoli Todorov
                     Anatoli Todorov  2 months back

                     Според мен ,ама и други цивилизации

                     • Stanislav Palaveev
                      Stanislav Palaveev  2 months back

                      Ас вярвъм в извънземните

                      • Boyko Hristov
                       Boyko Hristov  2 months back

                       Джедайския жест в края на видеото ме разсмя искрено. Като цяло нямам вяра на гладко избръснати мъже с цици, но това е мой проблем :)

                       • Костадин Цанев

                        Аз ходя на астрономия

                        • Yoan Dikov
                         Yoan Dikov  2 months back

                         Аз не знам дали има извънземни, защото не е доказано.

                         • Daniel Vasilev
                          Daniel Vasilev  2 months back

                          tova izglejda malko racisko chernite dupki kradat vsichko ( poglushtash planeti...) a belite dupki vrushtat vsi4ko xd

                          • Khaleesi
                           Khaleesi  2 months back

                           Освен "Ефектът на пеперудата" за теорията на хаоса може да прочетете разказа на Рей Бредбъри "Гръмна гръм" , който е писан доста преди филма да се появи.

                           • Станислав Кирязов

                            Кажи нещо за квазерите

                            • Lubomir Salvatore
                             Lubomir Salvatore  2 months back

                             Слави, представи си, че си измислил машина, която поглъща голяма част от тъмната материя и я изпуска от другата страна, правиш 2ра и я прекрепяш към нея и така в поредица до безкрайността.

                             • Криси Георгиев

                              ВЧЕРА ВИДЯХМЕ ДВОЙНИК НА ПРИЯТЕЛ КОИТО БЕШЕ ПО БЪРЗ ОТ НАС. ТОЙ ВЛЕЗЕ В ЕДНА СТАЯ. ВЛЯЗОХМЕ И НЯМАШЕ НИКОЙ. НЕ ВИ ЛЪЖА ВИДЯХМЕ ГО НЯКОЛКО ДУШИ

                              • Nikolay Slavov
                               Nikolay Slavov  2 months back

                               къде долу

                               • Viktor Lozanoff
                                Viktor Lozanoff  2 months back

                                Думичката "тъмна" пред материя и енергия е израз на незнанието за какво точно става въпрос. Т.е. знае се само, че действието е като на материята / енергията, затова са ги нарекли "тъмни" - непознати за науката.

                                • Borislav Nedelchev
                                 Borislav Nedelchev  2 months back

                                 Поне 55% абсолютни глупости ...

                                 • Dariq Valentinova
                                  Dariq Valentinova  2 months back

                                  Толкова много въпроси!! Има ли извънземни? Как се е случил големият взрив? Какво е имало преди големият взрив? Това всичко винаги ще си остане мистерия! На мен лично темата Космос ми е много приятна, но с толкова много мистерии.....

                                  • Emil Mitev
                                   Emil Mitev  2 months back

                                   Не съм виждал инзвънземни но вярвам че има

                                   • Любов Лазарова

                                    За пореден път уникална класация !

                                    • Flamingo Girl
                                     Flamingo Girl  3 months back

                                     znachi bqlata dupka e the clasher a chernata uchilishte i sestra mi a i spored mene sled kosmosa ima drug kosmos pyk i edva li shte stignem do nqkyde ako primerno ot nashata zemq do uran kolko godini sa za da stignem do tam mnogo nali e ako e taka kak e vyzmojno da stignem zad kosmosa teoriqta mi e che ne e vyzmojno to do deto stignem shte minat milqrdi godini a do togava nqma da sme jivi

                                     • Цветомир бг master and pro

                                      Аз вярвам че има ИЗВЪНЗЕМНИ

                                      • Цветомир бг master and pro

                                       Според мен преди големият зрив е нямало нищо

                                       • Daniel Petrov
                                        Daniel Petrov  3 months back

                                        Номер 3: Според мен е имало голям сблъсък на слънца

                                        • cool.kid.
                                         cool.kid.  3 months back

                                         Iskam cherweewa dupka ot nas do Korea

                                         • Todor Lubomirov
                                          Todor Lubomirov  3 months back

                                          Много добре направено видео

                                          • erebusterror NM
                                           erebusterror NM  3 months back

                                           Днес попадам на топ 10............,и цял ден само това гледам.Много интересно е,браво!

                                           • Tixomir Nikolov
                                            Tixomir Nikolov  3 months back

                                            Слави има и други освен нас, а за вселената няма край- безкрайна?

                                            • Marti Cvetanov
                                             Marti Cvetanov  3 months back

                                             На който му харесва клипа да даде like

                                             • Beysim Ferhanov
                                              Beysim Ferhanov  3 months back

                                              ТУМНА МАТЕРИЯ ИЛИ НЕ ВИДИМА МАТЕРИЯ Е ДУХОВНЯ СВЯТ

                                              • Beysim Ferhanov
                                               Beysim Ferhanov  3 months back

                                               13 милярда бла бла то май космоса е още бебе щом нашата галатика е стара колкото космоса а эемята дели некви милиони.. луда работа.. ама едно нещо ме интересува эащо не пращтат хора на луната ???

                                               • Beysim Ferhanov
                                                Beysim Ferhanov  3 months back

                                                преставе те си че човека е толкова не способен и се осеща така малак във космоса че чак си иэмисля некви портали във космоса эа да се движи по бърэо. просто няма никви портали дупки эа да патуваш по бърэа. трябва да раэберем ние хората че сме едни малки гадинки във супер големия космос