BG Cars United - Преди да купя УПОТРЕБЯВАН АВТОМОБИЛ - 2

Share
HTML-code

Comments • 59

 • Denislav Hristov
  Denislav Hristov  4 months back

  ех тази гарнитура на главата :D

  • Stanislav Petkov
   Stanislav Petkov  5 months back

   Твърде мн.излишни неща дрънкаш.Превъртам клипа за да чуя интересната част

   • BGcarsUnited
    BGcarsUnited   5 months back

    Всеки се интересува от различни неща. Никой не е критерий за това кое е излишно и кое - не.

  • tedfresh67
   tedfresh67  6 months back

   Хубави съвети ! Полезни !

   • Ivan Vanchev
    Ivan Vanchev  6 months back

    Отлична работа браво.гледах клипа с Х-треил-а.Направи и с Хонда ср-в и РАВ4 втора и трета генерация клипове

    • Orhan Kamber
     Orhan Kamber  6 months back

     Здрасти.
     Искам да купя Toyota RAV4 трета генерация (2006-2009). Но все още не мога да реша с какъв двигател да е дизел или бензин. Ммного ще съм ти благодарен ако направиш едно видео за този SUV. Какви са плюсовете и минусите на бензиновите и дизеловите двигатели, кой двигател ще е за предпочитане - бензинов, дизелов D4D или D-CAT. Къде най-много да се гледа при покупка и др.

     • Димо Петров
      Димо Петров  7 months back

      Работната температура и оборотите на празен ход са специфични за различните двигатели. Има доста автомобили които работят на около 600-700 оборота празен ход. Също така има доста автомобили чийто работна температура е доста над 90 градуса. Често срещани стойности на нормална работна температура са 100-105 градуса. Също така при доста автомобили (както и този от клипа) температурата не е изписана на таблото, а има просто стрелка. Примерно при моя автомобил стрелката стои на едно и също място в диапазона от 60 до 110 градуса.
      Също така, ако маслото е карано 10 000 км, нали не очакваш маслото да е със същия цвят (меден) както като си го сипал? Каква работа върши маслото в такъв случай?

      • Emil Hristov
       Emil Hristov  7 months back

       Благодаря. Ще може ли ревю на лексус gs, а и на който и модел да е пак ще е интересно.

       • Plamen Tonev
        Plamen Tonev  7 months back

        Благодаря за клипа ! Абсолютно вярно - бях позабравил някои неща - отрезвяващо и полезно. Продължавай !

        • Лъв
         Лъв  7 months back

         Браво Иване, само така! Много истини каза.Това е много вярно, което каза в предното видео, че една кола е като допълнителен член на семейството.

         • antonio stoyanov
          antonio stoyanov  10 months back

          Можеш ли да ми кажеш мнението ти за цлк 200 с газ 2004 ? Дали този двигател е ок за газ?

          • antonio stoyanov
           antonio stoyanov  10 months back

           Хубаво видео, най- ми хареса как завърши доста мъдро и умно!

           • Личо Личев
            Личо Личев  10 months back

            Евала ти остана истински и близо до нас обикновенните хорица !

            • Любен Алексиев

             Здравей. Следя клиповете ти и ми направи впечатление в какво добро състояние са колите в семейството. С класата и СLK-то са идеално запазени и пипнати до последния детайл, както и SUV-а няма забележка. Въпреки, че W202-то е на толкова години в клипа изглежда без забележки, качествени коли, поддържани както подобава.
             И понеже се вижда, че си почитател на мерседес искам да те питам за съвет. Искам да да продам автомобила си (в момента карам октавия 1 - 1.9TDI 90hp autimatic 2002г.) и да взема C-klasse 2.2cdi 2000-2002г. Как ти се струва, дали е удачен избор? Четох, че ОМ611 мотора е много здрав. Но май го слагат до 2002г., а после е заместен от OM646. Той дали е добър избор? С него май мога да намеря по нова година, но не знам и на каква цена? Кой мотор е по-безпроблемния? Дали ще намеря читав автомобил до 4500-5000лв пазарна цена, без обслужване?

             • Любен Алексиев
              Любен Алексиев  9 months back

              Ванка, аз също не си губя времето и поразучих още информация около моторите. Всичко, което казваш е така. И двата мотора са 2.2cdi (и двата са common-reil). За ОМ646 само да допълня. Той реално е наследника на OM611. Мощността е малко завишена от 130 до към 150кс. Не знам защо компания като Мерцедес са решили да правят толко много еднакви двигатели с разлика в мощностите от по 5-10кс. Примерно 200 компресор е 193кс, после 197кс (там през два, три коня, кой умрял, кой на паша). 2.2cdi-то пък са 116, 122 или 136, 144 – доста близки граници и човек се чуди кой да избере. Всичките тия са на OM611, но ги слагат я в W210, я W203, а дори и в Sprinter. OM646 има с една и с две турбини. С една се ядвало, с две обаче било трагедия. То там май вече става дума за по-новата Е-класа - W211 или W212, ама да не задълбаваме и за тях сега : ). Казват, че ако мотора е гледан добре на лека кола изкарва до 500 000км, а ако е с две турбини трудно достига тия километри. Ремонтирал се, но за мен от това, което чета по-безпроблеминя е OM611. Няма DPF, няма проблеми : ).

              Друг евентуаелн проблем (или по-скоро грижа за която трябва да обърнем внимание), за който още не сме споделили пред зрителите може да са т.нар. вихрови клапи. Добре да се отстранят или заменят с нови (замяната обаче става със смяна на целия всмукателен колектор, което си е сума).
              Като заключение, по-съм склонен да търся ОМ611 и затова за момента се оглеждам в коли до 2002ра, както ти спомена годината, до която все още се влага тоя двигател. Как да ги различим? Лесно е, само с отваряне на капака и от пластмасовата кора личи. Например OM611 е тази кората https://imgur.com/yUBInXx.jpg, a OM646 тази https://imgur.com/Co1IfeW.jpg. Така всеки много лесно може да се ориентира, ако като мене следи кой двигател купува и гледа специално W203, за други не съм проверявал.

              Бензина да, всеки сам решава. Не съм гледал кодове на мотори , но освен дебитомер, страдат и от течащи вануси преди фейса, а с компресора не знам какво е положението, ама ако се намери някоя счупена от каране, ремонта не е по-евтин от този на дизелова турбина. Ндостатък е, че маслото там е отделно, не е това на мотора и се сменя отделно, не знам през колко км, ама ти май говори вече за това в едно друго видео за твоето W208. Газовата не ми е по-сърце, е ако изпадне запазен модел с монтирана газова може да я карам, ама то хората слагат газ, ако ще карат повече, та реално едва ли ще бъде на малко км-ри. А бензиновите двигатели имат по-малко ресурс от дизелите, не само при Мерцедес, а по-принцип. За сравнение ОМ611 карат по 7-800 000км без особени проблеми, стига да се обслужва овреме и с качествени мазила . Със сигурност не е по-евтино безнин на газ при моя случай за градски автомобил, дето загрява поне по 2пъти в деня и прехвърля бензин-газ. Може би ако карах извън градско много, тогава е доста евтно. Аз го смятах, но няма да споделям , че поста става километричен. Не заклеймявам нищо, та ако изпадне бензин дето ми харесва ще го взема, но с предимство е дизеляка.

             • BGcarsUnited
              BGcarsUnited   9 months back

              Ето, че пак закъснях с отговор на въпрос, но...
              Първо, на база твоя пост за Шкодата се замислих и направих цял епизод. Става дума за това как хора в България също имат хубави коли, които продават, а по една или друга причина търсещите не обръщат нужното внимание и обявата си остава една от многото. Искам да те попитам съвсем откровено... Ти като човек, вложил 2500лв+ и имащ нужда от продажбата на тази кола за да се сдобиеш с бъдещата си... какво би искал за да се случи за да стигнеш до развръзка по-бързо? Не визирам неща като да спечелиш от лотарията, а самия метод на продажба, за да стане по-скоро. Би ли се радвал като продавач/купувач, ако има местенце за обяви, което притежава имидж на пространство с подбрани коли. Място където продавачът по някакъв начин гарантира за колата, която продава, а купувачите започват търсенето си именно от там, точно заради тези гаранции. Ето такова място съм замислил да направя под името на този канал, заедно с допълнителна информация и подбрани фирми, предлагащи продукти и услуги в този бранш. Интересно ми е и твоето мнение.

              Относно въпроса ти за моторите на Бенц...
              - ОМ611 се произвежда от 1998 до 2002г. През 2000г. много леко се модифицира двигателният капацитет. Той е оборудван с четири клапана на цилиндър и снабден с BOSCH-rail система за впръскване. Освен това двигателят има турбокомпресор за отработените газове с променлива геометрия на турбината, рециркулация на отработените газове (EGR) и превключвател на каналите за смяна на входящия вихър.

              - OM646 от Mercedes-Benz е четирицилиндров дизелов двигател с два разпределителни вала над главата, които задействат 16-те клапана чрез хидравлични чукове и директно впръскване на common rail. Превозните средства с този тип двигател носят предимно "200 CDI" и "220 CDI" в търговското име.

              При пряко сравнение с предшественика, разходът на гориво е намален и мощността на двигателя се е увеличила. Това се дължи на модификации на повече от 80 компонента. Има нови инжектори, които разпределят горивото дори по-фино в горивната камера. Гладкоста на движението е малко по-добра в сравнение с ОМ611. Общо взето има промени както по всмукателна, така и по изпускателна система и повече неща се контролират електронно. Този мотор има и филтър за твърди частици заради евро нормите за замърсяване, както и EGR, което с времето е проблем.

              Дизелите показват най много слабости в горивната система на Common rail-ите и по-специално помпата. Проблемни са и турбокомпресорите, макар че не е ясно дали става дума за конструктивен дефект или неправилна експлоатация. Но след фейса имаш по-добра сглобка и по-малко проблеми с електрониката.

              Аз лично... бих си взел бензинка и да не се терзая с друго освен с дебитомер.

             • Любен Алексиев
              Любен Алексиев  10 months back

              Ванка (нали може така по приятелски да си говорим?) Шкодата в момента е в много добро състояние. Сменил съм всичко належащо като я взех минала година, масла на кутията, гуми нови, обслужване, нови гуми и тн. Налял съм над 2500лв+ за регистрация и всичко останало. Нека хората да знаят, че като вземеш една кола за 4к после едно 35% поне са за да я приведеш във вид дето си сигърен в нея. Ето тука си отбелязвам и може хората да видят за какво става дума последните 6000км от както е в мене https://www.carspending.com/bg/vehicle/7549-skoda-octavia-1-9tdi-90hp-combi-automatic

              Не мога да се оплача от нея, но съм мерцедесаджия по душа и искам да я сменя. Разбира се не на всяка цена и затова ако потърсиш в мобиле ще видиш, че съм пуснал моята на разумна сума, малко по-малко от колкото съм дал тука за 7-8месеца за обслужване. Реално големи ремонти не се очакват няколко години според мен, освен нещо малко от годините да даде фира, но то ще е в реда на нещата. Като минавам из Пловдив може да ти звънна да й врътнеш ревю ако имаш интерес и е все още в мен :)

              Ванка, четох много за W203 и проучвам пазара все още. Планирам смяна здраве и живот от рабо, дори да изчакам 2-3г, смятано от днешна дата. Но ако някой ми даде парите, които търся за моята може да стане и по-рано. Затова гледам и се ограмотявам за модела за да съм подготвен какво да гледам като стане на дневен ред.

              Колата я искам за евридейка. Свикнал съм на 9/100 градско, с моето каране тоя мотор ще е по икономичен от шкодата. И не е никакъв проблем. Четох за детските болести на W203 и за да съм полезен тука в тубата ще ги кажа, а ти ако не съм прав ме поправи: проблеми с рейката (която се оправя при фейса, но ако е пре-фейс цена за рециклаж 150лв), биалетки (около 30лв брой), нещо скърцали спирачните апарати, ама със смяна на накладките се оправяли. Иначе дюзи около 150лв/бр ако заминат. Турбини около 250-300лв за втора ръка или още толко ако решите сами да си го рециклирате. И друго май няма съществено :).
              И за обслужването някъде около 500-600 със масла на автомата. За справка дадох 900лв като обслужвах 1.9TDI-то!!!

              За РЪЖДАТА знам, но ще търся от Италия за да няма. Проблем не е да събера парички, а и те ще поевтинеят до 2г, но се чудя кой мотор е по-здравия? Ти интересувал ли си се? ОМ611 май го влагат до 2002ра и нагоре е ОМ646. Не знам кой е по-добрия и за това търся мнения. Както и не знам как да ги познавам коя с кой мотор е. Че ако трябва да звъня и да ми дирят VIN номер по тел-а едва ли ще имам особен успех с джамбазите...
              Поздрави

             • BGcarsUnited
              BGcarsUnited   10 months back

              Здрасти! Първо искам да те предупредя, че W203 в първите си години на производство РЪЖДЯСВА по панелите, има известни проблеми с електрониката и сглобката, както и вероятност от наводнение на купето заради запушвания на отводнителните канали. Нещата се подобряват след фейслифта. Задължителна проверка на веригата на мотора, понеже всички са с верига и може да създаде проблеми дори след 150 000км. експлоатация. Правилно си прочел за CDI мотора... като цяло здрав, с нормалните за дизеловите мотори проблеми и леко капризен към нашата нафта (както почти всички дизели в България). С оглед на написаното, ако искаш да вземеш W203, от който да не те боли глава, то ще се наложи да спестиш достатъчно за файслифта поне. Какво й е на Шкодичката :) Това е един много верен автомобил... Или желаеш повече динамика и малко повече качество в салона....

            • Moni_ BMW
             Moni_ BMW  10 months back

             Друго нещо ми направи впечатление. Когато ходих на огледи да купувам Е46цата се оказа че повечето коли който гледах не съответстваха реално с колите от снимките в сайтовете. На снимка едно реално кочина.

             • Plamen Aleksandrov
              Plamen Aleksandrov  10 months back

              Поздравления за клипа....Продължавай в същия дух..следя предаването с интерес

              • TheBiggestLion
               TheBiggestLion  10 months back

               Страхотен епизод,добри съвети !

               • AR2TD2Play
                AR2TD2Play  10 months back

                Не чух нищо за колите с турбо?

                • Georgi Kushev
                 Georgi Kushev  10 months back

                 Мога да ви дам моят автомобил добър екземпляр е,да му направите едно видео.

                 • BGcarsUnited
                  BGcarsUnited   10 months back

                  Ако сте от Пловдив или близочко до него - ще се радавам.

                • Bmw Fen
                 Bmw Fen  10 months back

                 а защо да търса такава кола джип де от клипа като е корейско като е само пластмаса от вън и т.н това не е марка според мен човек като иска истински джип с качества не взима корейски китайски или т.н или английски или немски джип мое мнение по-класни и качествени са

                 • E T
                  E T  10 months back

                  17:10 мина на червено

                  • KIYOOU
                   KIYOOU  9 months back

                   Като стана на въпрос за скорости, на CLK то задна скорост ми изключва след 1500 об. Идеи?

                  • BGcarsUnited
                   BGcarsUnited   10 months back

                   Поне в клиповете се старая да не минавам на червено ;)

                  • E T
                   E T  10 months back

                   BGcarsUnited Извинявам се!! Тръгнал съм краставици на краставичар да продавам...

                  • BGcarsUnited
                   BGcarsUnited   10 months back

                   Червено само за завиващите наляво :) Браво за бдителността все пак!

                 • Kris B
                  Kris B  10 months back

                  Hubavo e videoto ama e malko copy/paste ot Doug de Muro i nqkoi drugi vloguri

                  • Стефан Минков
                   Стефан Минков  10 months back

                   А каде се намира вин-номера

                   • Galin Atanasov
                    Galin Atanasov  10 months back

                    Браво много добре обяснено

                    • Georgi Karagyaurov
                     Georgi Karagyaurov  10 months back

                     Много добре

                     • The Space
                      The Space  10 months back

                      Всичко е правилно тоя път с изключение на това за капачката..... всяка кола , която се кара само на много къси разстояния получава конденз !! Подкарва се и за 50 60км е изчистено всичко.

                      • BGcarsUnited
                       BGcarsUnited   10 months back

                       Не става дума за обикновен конденз и може би трябваше да приложа снимка във видеото за да се добие по-ясна представа. Говорим за нещо подобно: https://loumms.files.wordpress.com/2011/02/img_0462.jpg
                       В семейството се карат 3 автомобила на къси градски разстояния, но под капачките им няма нищо дори наподобяващо на тази бозица :) Ето защо определението "всяка кола" не е много на място. Хората трябва да са бдителни.

                     • Valeri Venkov
                      Valeri Venkov  10 months back

                      Стабилен и информативен.

                      • Тодор Тодоров
                       Тодор Тодоров  10 months back

                       Ако може да вметна за капачката на маслото. Значи моето мнение, е че ако има нещо като боза по капачката на маслото не е задължително колата да меши охладителна течност с масло. Може просто да е конденз и това главно се получава при коли, които се карат на къси разстояния зимата. Особено кофти е при някой по-стари автомобили от ВАГ Групата. Примерно Фолксваген Голф 3. Тук има и нещо недоизмислено при картерната вентилация (от опит говоря) и ако не се хвърля по едно око от време на време през зимния период това наслояване от този конденз може да доведе до запушване на картерната вентилация и е възможно да започне да изхвърля масло през щеката, капачката и т.н. Разбира се на такива стари коли с най-вероятно поизносени двигатели влияние ще окаже и състоянието на сегментите. А и при мен примерно под капака на главата (капака на клапаните) непосредствено под капачката на маслото и един вид над разпределителния вал има пласмаска която е с едеята, ако отворим капачката на маслото да не хвърля масло от там и дори с фенерче да светим на дали ще видим нещо само при развита капачка на маслото. Като цяло това исках да вметна. Гледам с интерес вашите видеа, давате една добра бих казал полезна базова информация. Успех от мен!

                      • Ивайло Колев
                       Ивайло Колев  10 months back

                       Много хубаво и полезно видео,особено за млади и неопитни шофьори.Продължавай все така да учиш и показваш ревюта на разни марки автомобили.УСПЕХ,ВАНКА!НЕ СПИРАЙ с това благородно дело,безкористно да обучаваш и показваш какво трябва да се гледа,и какво да се избягва при покупка на втора,трета,и пета ръка кола.:)

                       • Иван Славов
                        Иван Славов  10 months back

                        Поздравления за хубавите клипове с богата и полезна информация!Продължавай в същия дух!Успех!

                        • Ioan Petrov
                         Ioan Petrov  10 months back

                         Браво но пускай повечко клипове.. и ако може следващ клип да бъде за голф 4 много ще бъда благодарен

                         • Roshko Roshko
                          Roshko Roshko  10 months back

                          Защо не спомена един ценен съвет – да не се „нахвърлят“ на коли, чиято поддръжка не могат да си позволят или си нямат на идея колко ще им коства? И не на последно място дали могат да си позволят да ги „хранят“.
                          Има още неща и за трета част, в която си струва да направиш ревю на този Mercedes-Benz W203, който си заснел за кратко. Похвално за клиповете, които правиш. Продължавай напред!

                          • BGcarsUnited
                           BGcarsUnited   10 months back

                           Благодаря за хубавите думи! Точно на нещата, за които спомена, бе обърнато внимание в част първа от тази поредица :)

                         • Darkitnow Darkit
                          Darkitnow Darkit  10 months back

                          Доста добре поднесена информация. Лесно за разбиране защо/какво/как да проверим! sub от мен :)

                          • Radostin Abrashev
                           Radostin Abrashev  10 months back

                           Полезно видео. Само така, напред и нагоре.

                           • ZeronXL
                            ZeronXL  10 months back

                            Кадърно видео, лошото е че малко хора ги гледат тия неща и после "лелее какво си причиних"

                            • ZeronXL
                             ZeronXL  10 months back

                             dobri sabri аз много добре ги знам тия работи, сиреч брал съм ядове, но ме е яд като някой иска съвет или акъл и после пак прави каквото си е наумил, а накрая "е що не ми каза"

                           • svetlin slavov
                            svetlin slavov  10 months back

                            супер качвай още клипове и по често

                            • Master games
                             Master games  10 months back

                             Супер информация

                             • Howl1337 Ggaming
                              Howl1337 Ggaming  10 months back

                              Може ли съвет нов шофьор съм и незнам каква кола да избера харесал съм ц клас като твоята първа , но всички ми казват да си взема малка японска ей такива коли. Кой е най-добрият избор.

                              • BGcarsUnited
                               BGcarsUnited   10 months back

                               Здравей! В описанието под този клип има линк към първа част. Там споменах, че няма една правилна формула за избор, а всичко е индивидуално и опира най-вече до паричните средства. Сам прецени за какво ти е нужен автомобила... Но ако е първа кола, не вземай нещо с тежка поддръжка :) Хубавите моменти зависят от това, в какво състояние ще купиш автомобила.

                             • Pavel Antonov
                              Pavel Antonov  10 months back

                              Добра работа, браво !

                              • MBT_ BG
                               MBT_ BG  10 months back

                               Ехе... Евала човек.. Всичко това беше наистина полезно. Искам да ви помоля ако можете и имате възможност моля направете видео за bmw и разкажете дали има известни проблеми в зимата. Дали може да се кара зимно време и т.н. Много ще съм ви благодарен

                               • MBT_ BG
                                MBT_ BG  10 months back

                                BGcarsUnited Благодаря :)

                               • BGcarsUnited
                                BGcarsUnited   10 months back

                                Temuchin 4o е отговорил шеговито, но реално каквито проблеми има BMW през зимата, такива имат и всички други със задно предаване. Дори Terracan-a от този клип с лоши гуми през зимата и без 4х4, съм се забавлявал как върти на едно място... А с включено LSD съм вадил акъла на хората с поднасяния в големи кръстовища. Просто си трябват добри зимни гуми, умела ръка и да се борави плавно с газта, особено ако кончетата са повече.

                               • National Area Bulgaria
                                National Area Bulgaria  10 months back

                                НЕ!!! От миналата година излезе закон, че нямаш право да караш BMW зимата! Санкциите са доста сериозни, даже познавам хора лежат в затвора!

                              • Bavarski Motorni Zawodi Bmw

                               много полезен клип браво!

                               • Anatolii Ivanov
                                Anatolii Ivanov  10 months back

                                Първи