С КМЕТА за ТРАФИКА, ДАНЪК МПС и ОЩЕ | BG Cars United

Share
HTML-code

Comments • 86

 • N 1
  N 1  1 months back

  Толкова самореклама си направи този дебил Славчо, през чието управление нашият Пловдив беше пропаднал за известно време. Дано никой не се излъже да гласува повече за него !!!

  • ThoughtBecomeThing
   ThoughtBecomeThing  2 months back

   Голяма част от скобите са били бивши гаражи. Дали ще има скоба или гараж няма разлика, освен естетическата. Предизборна кампания.....

   • Papa_ Lion
    Papa_ Lion  2 months back

    До тука разбрах,че г-н Атанасов е имал само едни идеи и едни нереализирани проекти,които следващите кметове да реализират. Несимпатизирам на Тотев, напротив но изказването на същия е с цел хвърлени камъни в чужда градина и PR кампания.

    • Petar Petrov
     Petar Petrov  3 months back

     ml 164 please

     • Bongo Pachanga
      Bongo Pachanga  3 months back

      Ехее тоя се изкара баси бога честно. Ей опасни манипулатори са тез "политици" ,ще продадат краставици на краставичаря без проблем. Явно има заблудени овце да му вярват на тоя, но и той е същия боклук като останалите не се лъжете.

      • Georgi Jivkov
       Georgi Jivkov  3 months back

       Проблемите на града всъщност идват от факта, че откакто Тотев е кмет, Пловдив е най-бързо развиващият се град в страната и затова и най-привлекателен за българите, които прииждат отвсякъде. Градът става все по-добър и всеки иска да се засели в него. Няма безработица , а глад за кадри. Протестите са по паркингите на Кауфланд, Лидъл, Метро, Двата Мола! Хората имат пари и пазаруват като невидели. Пазаруват щото ако случайно дойде Славчо да имат резерви. Ето това е да си "лош кмет". Освен това "лошия кмет" никога не е допускал такъв срам, като този, когато в средата на мандата си Славчо изтърва един млад реститут, към който Общината имаше дълг едва от 50 000 лв. да "открадне" общинска фирма "Ритон" с десетина знакови заведения в града, струващи близо 50 милиона. Като разбра какво е станало след два дни Славчо уволни целият си юридически екип. Пълна некадърност! Накрая след 2 години дела, реститута продаде част от имотите на същата стойност 50 000 и дари фирмата на Общината.

       • Angelo Teixeira
        Angelo Teixeira  3 months back

        Не се наяде Тотев с нашите пари.. Всичко така ще си остане ако не се вдигнем единодушно да го свалим.

        • Plamen Manov
         Plamen Manov  3 months back

         Много просто, да правят индустриални зони и заводи далече от града и готово. Никой не иска да си остави къщата и семейството за да иде в големия град, но като по селата няма работа какво очаквате...

         • Monika Terziyska
          Monika Terziyska  3 months back

          Видеото е чудесно, поздравления към теб, Иван Нанков, че се занимаваш и коментираш по адекватен начин тези наистина наболели теми на града ни. Също така намирам разговора с бившия кмет за много полезен, обсъдихте важни неща. Единственото, което не харесвам, е как през цялото време г-н Атанасов се самоизтъкваше, а истината е, че за някои неща доста преувеличи. Добре помним и неговите грешки. Ако беше толкова добър управник и беше направил толкова много за града ни, щеше да бъде преизбран. Но да, на фона на наглостта на Тотев, сега наистина неговите провали са като капка в морето. Да се надяваме, че следващия кмет, който си изберем, ще помисли сериозно върху проблемите, които обсъждахте, защото те ще се задълбочават.

          • Lubomir Minchev
           Lubomir Minchev  3 months back

           Батко, с цялото ми уважение към турдът ти, ама да говориш за "чужди регистрации"... леко ми е смешно. Нима не са българи? АМи какво да кажем в София за пловдивските коли? Ако почнем така да се делим няма да му се види края. Не си прав тук. Една шепа българи останахме и ше се избием за паркоместа. Никой не си оставя родния град от хубаво, просто хората търсят препитание.

           • tihomir petrov
            tihomir petrov  3 months back

            Гледам видеата ти от много време и често съм много съгласен с теб... но тук бих казал: "Ей, тъпа майна, чудиш се само защо ти е кална стелката пред врата, а целия ти блок е лайняна планина", ама няма да го кажа... Цялата страна се руши и обезкървява, изоставена и предадена от свои. Останали са два и половина жалки острова на евентуално временно спасение, преди тоталнатото напускане на кораба, ако преди това не сме отишли в по-добрия свят. Много са малко хората умрели от кеф, че трябва да изоставят близки и родители, баби и дядовци далеч от себесе, в "по-малките населени места" и да дойдат в "големия град"... те са поставени без избор или все пак един от трите избора: смърт, миграция и емиграция. Разбери, че спасителната лодка винаги е препълнена! Омръзнало ми е да слушам препратки към нападки за разделение... и тогава разбрах всъщност колко струваш, амиго

            • tihomir petrov
             tihomir petrov  3 months back

             +BGcarsUnited ок, значи, разбираш, аз знам, че разбираш, видял съм го в другите ти видеа. Бъди малко отговорен към аудиторията си, не агитирай към разединение, от това най-малко имаме потребност.... Абе разбра ме

            • BGcarsUnited
             BGcarsUnited   3 months back

             Нещата от години водят към обезлюдяване на селата и други малки градове. Майка ми е от Копривщица и от дете виждам как този велик възрожденски град чезне. Лоша управа, липса на работа, изоставен поминък (земеделие и животновъдство), застаряващо население... Това е ситуацията у нас и до това ни доведоха управляващите през годините. НО... трябва да има и ред! Не може тарикати с джипове за 200к да ги регистрират като товарни, не може и да плащаш данъци, които да постъпват в друга община, защото не постигаш друго освен да ощетяваш мястото където живееш в момента. Без достатъчно постъпления, градът не може да отговори адекватно на прииждащото население и в един момент и това място ще стане адска дупка. После какво следва... терминал 2 и към местата, които просперират, но там хората спазват закони и постъпват съвестно. Тук всеки отчупва от големия кораб за да построи своя малка лодка и да се спасява поотделно. Държавата го краде и той ще краде каквото може от държавата... Там куцаме.

           • Ivan Petkov
            Ivan Petkov  3 months back

            Метро няма в Пловдив, направи едно проучване колко хора използват метрото в София и ще разбереш защо трафика е така облекчен.

            • Ivan Petkov
             Ivan Petkov  3 months back

             +BGcarsUnited Да, но правиш сравнение с град, който има метро.

            • BGcarsUnited
             BGcarsUnited   3 months back

             В предишен коментар отговорихме защо изграждането на метро не е вариант в Пловдив. Много история и археология, река и подпочвени води. Затова тук мъдреците търсят други опции :)

           • Светослав Лаков

            Хората отиват да работят в големите градове.Вероятно са на квартира.Вероятно някой хазяин взима пари за това жилище да си плаща данъка на жилището което отдава под наем и всеки месец взима пари.Относно автомобилите на тая кола си плащаш данъка дали ще я караш в София или в Бацова махала тя е платена това е движимо имущество данъка се определя от самото возило не къде се кара.

            • mishopetrov
             mishopetrov  3 months back

             Правилно казва човека, навремето имаше пак дупки, ама държавата беше много по-бедна(за справка БВП и събираемостта на данъци), сега се харчат безумни пари за недомислици, които ще се разпаднат съвсем скоро, не знам в Пловдив, колко е видно, но във Варна е пълен ужас. Явно е общ проблем.

             • MB Pro
              MB Pro  3 months back

              Бих гласувал за този кмет от клипа . Мяза ми на бай Тошо . Няма скрито покрито.

              • Georgi Jivkov
               Georgi Jivkov  3 months back

               За да не си губим времето да изредим просто и точно направеното от Славчо и това от Тотев и тогава който познава и ползва свободно елементарната аритметика, може да сравни лесно. Славчо ремонтира 1. бул. "България", единственият цял булевард ремонтиран от него. 2. половината от бул. "Източен", 3. 300 м. от ул. "Богомил", 4. Моста "Герджика" и 5. 200 м. от свързания с моста бул."Победа". 6. Изгради наново т.н. "Четвъртък пазар" и 7. даде на концесия "т.н. "Събота пазар". 8. Ха-ха-ха! Ремонтира и откри с фанфари и мажоретки градската тоалетна до Пощата. И Славчо и Тотев ремонтираха и строиха детски градини и обществени градинки, както и вътрешни улици за които не мога да бъда точен, макар че при Тотев съвсем естествено са повече, ще го сметна резултат за "равен". Сега направеното от Тотев. 1. Оправи тапата станала при Моста Герджика, която беше изключително опасна и правеше непрекъснато предпоставки за катастрофи. 2. Ремонтира втората половина на бул. "Източен". 3. Ремонтира подхода от Асеновград, т.н. Асеновградско шосе + 4. включително големия Мост до Пишещи машини. 5. Подхода от Карлово т.е. бул. "Васил Левски" + 6. Моста на "Ален мак". 7. 2/3 от бул. "Шести септември" в два участъка до Бриколаж , и от центъра до ул. Копривщица /общо двата са около 2 километра/ 8. Половината от бул. Южен. 9. ул. "Македония", централна за кв. Южен. 10. централния бул. "Цар Борис Трети Обединител". 11. Особено нужното колело при Водната палата, където ежедневно ставаха катастрофи. 12. Бул. Марица -Юг. 14 социализираното пространство около същия бул. с градинките и паркоместата покрай Марица. 15. бул. "Васил Априлов", + 16. Моста при ВХВП, 17. ул. "Капитан Райчо", 18. Подхода от Хасково и Първомай - Надлеза на "Скобелева майка". 19. Бул. "Руски", 20. бул. "Коматевско шосе" 21. бул. "Христо Ботев" от ВСИ до Гарата. 22. Половината т.е. южното платно на бул. Санкт Петербург. 23. Подлеза на Пощата /другия месец влиза в експлоатация/, 24. Напълно новият бул. "Северен", който ще отпуши движението в район Северен /пред завършване/, свързан със събаряне на цял цигански квартал, което страшно усложни строежа. 25. Уникалният ремонт на половината от Централната пешеходна улица от Джумаята + пространството пред аптека "Марица". 26. Уникалният ремонтът и експозиция на перлата на Пловдив "Римския стадион", 27. Новото осветление и пространството около другата перла "Античният театър". 28. Ремонтът на Градската "Цар Симеоновата градина" + нова поливна и осветителна система. 29. Възвръщането на напълно запустелите "Пеещите фонтани" + поставянето на уникална осветителна и озвучителна система. 30. Ремонт на Централния площад на града / ще бъде пуснат до лятото, много преди изтичането на мандата.

               • Georgi Jivkov
                Georgi Jivkov  3 months back

                45. Социализира се и се преустрои най-големият парк в града "Лаута". 46. От както Тотев е кмет на града са разрушени десетки, даже стотици незаконни постройки в целият град основно в циганските махали. Извън класацията като 47. ще добавя два други проекта, които макар напълно готови бяха спрени поради "обществен натиск" огранизиран от вече посочената от мене по-горе Тимуровска команда специализирана най-вече в лайнометство. Първият е възстановяването на емблематичният за града ресторант "Големият Бунарджик" от който фирмата която беше започнала да го изгражда се отказа поради безогледните атаки на уж екоактивисти, а вторият е прекрасният проект за експониране на друго археологическо бижу "Небет тепе", което същите тия Тимуровци с помоща, както стана ясно на престъпният контингент, както и част от месните архитекти, обидени че проекта е правен от друг техен колега, както и на лумпенизирана част от "културните дейци", които го играят винаги недоволни. Макар, че ако слушате Славчо и Тимуровците ще сметнете че Тотев не "слуша народа", но как ще обяснят "общественото обсъждане" в залата на Общинският съвет на което се подложиха кмета Тотев, зам кметовете по култура и строителство и Председателя на общинския съвет. Можете ли да си представите 4 часа и половина речи на практически лумпенизирани "граждани", изпъстрени с недопустим език по отношение на присъстващите управници на града без нито едно разумно предложение, само крясъци и гюрюлтия. Как ги изтраяха не знам, но ако на Славчо му се случи такова нещо с неговата мания за величие, щеше да се самоубие още на първия час. Накрая кмета в името на обществения мир спря проекта и разпореди да се извърши спасителното за незнаещите, какво искат лумпени ново археологическо проучване от страна на Археологическия музей, въпреки че на това тепе е копал кой ли не за близо 100 години. А сега можеше да имаме още едно модерно експонирано бижу. Естествено наскоро попаднах на нова кампания на същите лумпени, които забележете, обвиняват отново кмета Тотев за това, че Небет тепе е в това запуснато и грозно състояние в което си беше и преди, и което всъщност той искаше да премахне, а те го спряха. Такива безумия и гнусотии трудно биха могли да се видят в други градове и за поне част от тях е виновен присъстващият толкова умен и начетен Славчо Атанасов, защото голяма част от тях се подклаждат от неистовото му желание за власт, естествено, защото никой друг на света не може да управлява така добре като него!

               • Georgi Jivkov
                Georgi Jivkov  3 months back

                Нещо системата изряза останалата част от коментара затова продължавам с изреждането. 31. Построяването на Новата спортна зала "Колодрума", 32. Прекрасният археологически проект "Малката базилика", 33. Уникалния дори за света проект "Голямата базилика" с близо 2 декара антични мозайки от 3-4 в. от Н.е. 34. Ремонт и дигитализация на Природонаучния музей. 35. Ремонт на Подлеза на Централна поща -ул. Гладстон ще бъде открит другия месец. 36. Напълно готовата от 2-3 години "Зоологическа градина", която макар Тимуровската команда на Славчо и менторите му от ляво да блокираха преди тогава с разни прокурорски проверки и екотероризъм, само и само да не стане и Пловдив да няма такава, все пак скоро ще бъде открита. 37. Огромният успех спечелването на Европейска столица на Културата за което заслуга има екипът на сегашният кмет Тотев и сегашната община. 38. По инициатива на Тотев и Община Пловдив държавата изгради напълно нов с качествата на магистрала път Пловдив-Асеновград, който беше в отвратително състояние и по него ставаха непрекъснато катастрофи. 39.Тъй като Тотев е магистър по компютърни науки още от началото на мандата си започна масирано организиране на форуми и срещи на Общинско равнище с фирми от АЙ ТИ сектора в резултат от което за 5 години от 300-400 души в рамките на града, работните места в сектора на компютърните и ф-ми и КОЛ центровете нарасна на близо 10 000 души, 100% за млади образовани българи. 40. Беше въведена електронна система в градския транспорт и система за контрол на трафика благодарение на което положението се подобри сериозно. Електронните табла работят, въпреки това което се говори тук и всеки може да се убеди, и то от близо една година. Транспортът никога не е бил толкова точен и ефективен, сравнявайки го дори с времето на социализма. 41. Благодарение на Тотев и Общината със съдействието на държавата т.е. правителството на ГЕРБ беше сформирана т.н. "Тракия индустриална зона" благодарение на което в рамките на мандата му бяха привлечени много наши и чужди фирми, които построиха близо стотина нови заводи, поради което практически в Пловдив няма безработица, а доходите растат най-бързо от цялата страна. Такъв икономически ръст няма никъде в България затова хората от цяла Южна България, а и не само прииждат намирайки работа , наемайки и купувайки жилища. Проблемите на града всъщност идват от факта, че откакто Тотев е кмет Пловдив е най-бързо развиващият се град в страната и затова и най-привлекателен за българите. 42. Благодарение на всичко това и на правилната политика в областта на туризма, туристическите нощувки в града от 250 000 годишно по времето на Славчо нараснаха за миналата година на близо 700 000. 43. Поради всички тези причини в Пловдив има огромен ръст на жилищно строителство, като то надминава общото количество на това във Варна+Бургас+Стара Загора. 44. Тотев, единствен от кметовете до сега започна отмяна на провалените концесии на фирма "Градски транспорт", на пазара на ул. Младежка, както и на Стадиона до Флавия и комплекса Нептун, опитвайки се да ги върне на Община Пловдив, нещо което Славчо не посмя да направи. Много от проблемите на Тотев идват точно оттам, поради мутренските методи на недоволните от това. За да не се лишат от златните си кокошки консеционерите организираха клеветническа кампания пряко срещу Тотев с духовната подкрепа на хората около Славчо + няколко чисто престъпни действия. Бяха запалени две коли на депутати от ГЕРБ, имаше опит за убийство, и заради това едни от концесионерите, мутрата Райфъла е в ареста от години правейки се на болен, както обикновено. Освен това съвсем умишлено счупиха личната кола на кмета, и запалиха личната кола на съпругата му, и забележете, запалиха я в собствения им двор в центъра на града, на 1 метър от къщата в която са спели с малката им дъщеря.

              • Georgi Jivkov
               Georgi Jivkov  3 months back

               2. До тука практически, всяко твърдение на Славчо Атанасов е абсолютна манипулация, лавира с проекти и пари които обикновения гражданин не може да провери. Никога не съм предполагал, че е толкова брутално нагъл! Това наистина е практично, щото той си лъже, а ти се чудиш, кое точно твърдение да оспориш, като всичките са лъжливи! Като го слушаш само той е най-великия, а другите са тъпаци, простаци, некадърници! А това дето е оставил 200 милиона на Тотев е такава бруталия че нямам думи. Накрая на мандата му бюджета на Пловдив беше на "0", напълно изгребани нощви! Е признавам, че от него Тотев наследи едни чисто нови метли за 600 000 лева в "Чистота"! Ха-ха-ха! Извинявайте, ама това е унизително да го слушаш!

               • BGcarsUnited
                BGcarsUnited   3 months back

                Видеото е обществено достъпно. Всеки имащ конкретна информация доказваща противното, може да я сподели, оборвайки думите на Атанасов.

              • Georgi Jivkov
               Georgi Jivkov  3 months back

               1. Направо ме газира пич, още в началото с тия платени паркоместа в Пловдив! Къде ходиш из Пловдив ти, като си толкова отворен? Чиста политическа акция, щото Танасов отново иска да загуби поредните избори. Ами, че точно в района Южен, където живее Славчо и където районният кмет е от Патриотите, от бившата партия на същия Славчо- ВМРО, точно там са платени паркоместата пред блока, зад блока, около блока. Места, където хората са паркирали още през 1975 г. сега Партиотите ти слагат една скоба и ти викат "Плащай!" А дори не асфалтират площадката, нито разчертават паркоместата от които искат пари! Това е някакъв ужас! Ами че районният кмет от ВМРО да вземе да разшири паркоместата, да отнеме от буренясалите неизползваеми тревни площи малко място, да го асфалтира, да го разчертае и чак тогава да има очи да иска пари. Макар, че примерно в район Северен, кмета Ральо точно това направи, след като беше направена велоалеята върху локалното платно на бул. България. Компенсира отнетите паркоместа с нови асфалтирани и разчертани, НО НЕ ИСКА ПАРИ ЗА ТЯХ, А Е БЕЗПЛАТНО! Никъде в останалите райони, където кметовете са от ГЕРБ не съм виждал скоби за платено паркиране, само в Южен при Патриотите! Така че каквото и да кажете за мене е ясно че става въпрос за предизборна кампания и лъскане на ръждясал имидж! Но въпроса е защо лъже Славчо?

               • Georgi Jivkov
                Georgi Jivkov  3 months back

                +BGcarsUnited Ако приемем че ти си прав и това е решено от Общинския съвет. В такъв случай би ли ми обяснил защо хората на Славчо които уж съдят Общината, от друга страна вършат точно това за което я съдят? Като не харесват тая наредба ли е кво е, защо слагат скоби и взимат пари за това? Що не го пита Славчо, ами му пригласяш? Да отиде като Народен представител и да издърпа ушите на Инчев, вместо да се пени тука. Ясно ми е естествено, че цялото ръководство на ВМРО в града се пребоядиса и стана градско ръководство на НФСБ и вече кибичат за пресконференции по бургашката телевизия СКАТ, което от където и да го погледнеш си е срамна работа, бояджийска и слънчоглед партия, но все пак кметството не е конкретно на ВМРО, а общо на Патриотите, щото само ВМРО не биха могли да спечелят никакъв избор в града. Самият Славчо, който тръбеше по медиите, като слон в разгонен период, че зад него са 70 000 пловдивчани гласували пряко за самия него и от напращяла гордост отиде на избори за Парламент кандидатирайки се в лично качество, ... и кво стана? Ами за него гласуваха 2-3 000 души! Даже много по-малко от тия дето от 20 години гласуват за ВМРО и никой извън този контингент.

               • Georgi Jivkov
                Georgi Jivkov  3 months back

                +BGcarsUnited Аз няма нужда да гледам видео, защото обикалям целият град и странно защо виждам скоби в ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО САМО В ЮЖЕН! Чудя се откъде съм минавал та не съм видял такива скоби нито в Централен, нито в Северен , нито в Тракия, където ходя и минавам редовно. Просто Инчев, кмета на .Южен е най-гладен и затова се чуди откъде да намери пари , ама не прави нови паркинги. Освен това в Южен заради изборите спряха натиска да се премахват гаражите, продължавайки да им взимат пари. Иначе съм напълно съгласен със Славчо за изникващите покрай тоя проект проблеми, което не е голямо откритие и всеки го вижда. В същия район Южен вътрешните улички са най-зле от целият град, но какво правят "Патриотите"? Нищо естествено по отношение на дупките цели 3.5 години, като сега почнаха предизборно да кърпят най-гадните дупки. Но правят друго пишат по улиците с боя "Къде си Тотев?" сякаш когато водеха кампанията преди 4 години не разправяха какви ли не простотии за същият, и че те като вземат района всичко ще е "Цветя и РОЗИ". Абсолютно нищо обещано от Инчев при спечелването на изборите не е изпълнено! Е имаше картички за "3 март" в пощенските кутии както и редовно "Патриотични вестници" изпълнени с хвалби са тях самите!

               • BGcarsUnited
                BGcarsUnited   3 months back

                Платени паркоместа има из целия град. Наредбата се въведе от Тотев с пълната подкрепа на районните. И при прилагането й същите тези районни кметове правят каквото и както си поискат. Може да видите първото видео по темата. Това, че с въвеждането на подобни глупости Тотев дава възможност за "лъскане на ръждясал имидж" си е за негов гръб. Както се разбра от видеото, въпреки че делото все още се обжалва, общината продължава със скобите и да му мисли следващия кмет ако изгубят и на втора инстанция.

              • MFG
               MFG  3 months back

               Абе, Вие елате във Варна да видите кон боб яде ли. :D

               • Fallen Angel
                Fallen Angel  3 months back

                Нищо че съм от Шумен но ходя често там и паркирането е някаква непостижима мисия,но малко се изтарикатих - паркирам на мола и вървя пеша :Д

              • Александър Салабашев

               Направи клип за първата кола.

               • Даниел Пенов
                Даниел Пенов  3 months back

                От 11 години не жиея вече в Пловдив и всеки когато се връщам колите са все повече и повече. Ти се оплакваш за някой от панелните квартали. Обиколи там където са районите с новите кооперации като например зад Герджика. Колите буквално са 5 пъти повече от колкото в началото на 2000г.
                ПС: Сега живея до НДК и плащам 100 лева за привилегията да паркирам в каре от улици до нас. Естествено всеки уикенд се задръстват всички улици заради хората които искат да си разхождат задниците по Витошка. Ако искаш да паркираш си стоиш в колата около час и дебнеш някой да излезе или обикаляш като улав квартала.

                • Даниел Пенов
                 Даниел Пенов  3 months back

                 +mishopetrov Да, 100 лева на година защото се намирам в зелена зона. Синята е 150 лева. Говорим ако в твоя апартамент е регистрирана само една кола. За всяка следваща, примерно и жена ти има кола, се плаща още толкова плюс 50 лева мисля. Ако паркираш в синя зона или друга зелена подзона трябва да пуснеш смс. Служебен абонамент, който е означен с преместваема табела (някои си слагат и скоби) мидля беше около 500 на месец.

                • mishopetrov
                 mishopetrov  3 months back

                 100 лева на година?

               • Vladislav Stratiev
                Vladislav Stratiev  3 months back

                Направи видео с настоящия кмет Тотев да го видим как ще оправдае думите на г-н Атанасов.

                • Yeaimsuperpro #1 Channel
                 Yeaimsuperpro #1 Channel  3 months back

                 Страхотно видео, качеството на канала се покачва с всяко качено видео :) Поздравления!

                 • Todor Dimitrov
                  Todor Dimitrov  3 months back

                  Искам да попитам кога да чакам отговор в вашата фб страница

                  • Moni_ BMW
                   Moni_ BMW  3 months back

                   Пътното движение в Пловдив е много по дисциплинирано спрямо движението в София, изобщо Пловдив е по добър град за живеене

                   • Georgi Jivkov
                    Georgi Jivkov  3 months back

                    +Martin Dobrev Сори ама не е съвсем вярно. В София движението е много по-сложно и по-многолюдно, за това в Пловдив се кара много по-лесно. Софиянци са най-толерантните шофьори от цяла България. Те знаят, че като си от провинцията, значи си ахмак и ти отстъпват, като се огелпиш. Проблема в Майна таун не толкова е в културата на самите пловдивчани, а на прииждащите отвсякъде сънародници. Много от тях идват от малки градове и най-вече села от Южна България и нямат никаква представа от знаци, предимство, светофари и когато тия хора се включат в движението настава едновременно и комедия, и трагедия. И не е проблема, че се объркват и се чудят, какво да направят на пътя поради незнание, което например е проблем и при жените изобщо. Лошото е че много от тях карат все едно "направо през къра". Светва червено, той се двоуми и спира, но само след секунда-две решава че е пич и когато за другите вече е зелено отново тръгва, друг застава на светофара в най-дясното платно и когато светне зелено, тръгва наляво засичайки абсолютно всички, а трети просто застава в насрещното и чака, а ти се оправяй както можеш! Ей това е проблем, който водещият на тая рубрика трябва да разгледа. Виждали ли сте пенсиониран идиот, който излиза от бензиностанцията на бул. Източен /до кръстовището с бул. "Мария Луиза/ и пресича със спокоен ход и петте платна в момент в който за колите идващи от стадион Ботев по посока р. Марица светофара свети зелено и те бързат да минат? Елате и ще видите! Но в провинцията хората са много повече простаци. В Бургас например ако си с друг номе на колата, никой с номер започващ с "А" няма да те остави да минеш преди него, ако ще и всички знаци, закони за движението и закони на физиката да твърдят обратното. Просто простака си вика "Аз съм местният! Кой си ти бе? Чупка бе ахмак! Ти знаеш ли че аз от 35 години съм Бургазлия!" Ха-ха-ха!

                   • Martin Dobrev
                    Martin Dobrev  3 months back

                    Шофирам в Пловдив над 10г. Често пътувам и до други градове в България. Като пловдивчанин смея да твърдя, че по-лоша култура на шофиране, по-недисциплинирани и по-нетолерантни шофьори от пловдивските - НЯМА!

                  • Don Ceci
                   Don Ceci  3 months back

                   Много добър клип отново.Полезна информация.

                   • Icku 87
                    Icku 87  3 months back

                    Направи ревю за Touran модел след 2010.

                    • Martin Stoilov
                     Martin Stoilov  3 months back

                     Защо откривате топлата вода? Погледнете в Западна Европа, как са решени проблемите и се насочете в тази посока! Там не се стремят да добавят пътни платна към булевардите, а работят по развитие на алтернативен транспорт - ГТ, велотранспорт, метро... също така притежаването на автомобил в България е евтино. У нас и нискоквалифицираните работници си се движат с автмобили. В Западна Европа да сте видели нискоквалифициран работник, който има възможност да притежава и поддържа автомобил? За общото благо, в градовете трябва да намалим автомобилния транспорт за сметка на алтернативен!

                     • Georgi Jivkov
                      Georgi Jivkov  3 months back

                      +Nikolay Nikolov Ами като го знаеш що не му го прасна това в лицето на Славчо докато се пенеше, че на Водната палата трябвало да има тунел и бул. Марица да се спуска под бул. Цар Борис Трети? Той идиот ли е или кво? Такъв подлез, макар и безсмислен направиха в центъра на Бургас под Тройката, но в Пловдив, като ще е поне 10 метра дълбочина, това значи че вода ще тече перманентно в него, а когато завали сериозен дъжд тогава ще стане страшно. А не дай си боже да придойде Марица, като преди десетина години, когато водата беше на 1 педя от моста, че тогава гледай сеир! Освен това Славчо пак трябва да е идиот, ако си мисли че колелото е причината в пиков час опашката от коли да е чак до колелото на Панаира! При положение че от Светофара до колелото на Водната палата е 50 метра, а самият мост е два пъти по-дълъг, освен това от моста до Колелото на Панаира има още 150 метра, това означава само че ако го няма спорното колело, то опашката ще е 50 метра по-къса, т.е. колите ще са между Колетото на Панаира и хотел Марица и пак целият мост ще е пълен с коли. Ама, това човек, дето е изкарал по милост 4 години кметуване на вторият по големина град в България, като не отбира от аритметика и геометрия е така! Щото във военното училище явно са наблягали на строевата подготовка и политическите занятия.

                     • Nikolay Nikolov
                      Nikolay Nikolov  3 months back

                      +BGcarsUnited Проблем за метрото ,освен археологията са и високите подпочвени води. На някои места на 4-5 метра излиза вода, около Марица и на по-малко.

                     • Georgi Jivkov
                      Georgi Jivkov  3 months back

                      +BGcarsUnited Нищо подобно! Метрото е прекалено скъпо за "малък" град като Пловдив! Освен това градският транспорт работи прекрасно в пъти по-добре отколкото преди. Разписанието от табелите общо взето се спазва, а трябва да се има пред вид че Пловдив е много труден за обхождане град за общественият транспорт. Същото количество пътници в град като Бургас е в пъти по-лесно за извозване, поради естеството на града.

                     • BGcarsUnited
                      BGcarsUnited   3 months back

                      Стана дума и за това във видеото, но трябваше да поорежа някои неща. Пловдив е древен град... много по-стар от София да речем. Освен наличието на тепета, тук където и да копнеш има арехеология от всякакви епохи. Ето защо варинт метро - не съществува. Има и нещо друго. Ако това множество из улиците реши да ползва градски транспорт, е повече от сигурно, че и там ще възникнат проблеми. Дори сега хората стоят прави, а появят ли се още пътници, това означава по-сгъстен график и нови линии на градския транспорт. Идва чуденето от къде да дойде финансиране и куп други неща, с които Западна Европа би се справила с лекота, но тук нещата са по-различни.

                    • Georgi Georgiev
                     Georgi Georgiev  3 months back

                     Ванка имам само един въпрос, ако ти беше отишъл да учиш например в софия и си на квартира, щеше ли да си прехвърлиш жилищната регистрация, регистрацията на колата и да си плащаш данъците в София периода в който си бил там, и след това същия процедура пак в пловдив, Аз не мисля че ще го направиш. Много е лесно да го говориш като не си гостенин в друг град !

                     • Gabril Avramov
                      Gabril Avramov  8 hours back

                      ​+BGcarsUnited Дъра-бъра. Какво като са с друга регистрация? Тези паркоместа ще са заети независимо с каква регистрация е колата. Това ли е единственият данък, който плащат? Ако живеят в Пловдив, това означава, че работят и имат жилище или плащат наем за такова. Как така не допринасят за икономиката?! Ти ги изкара клошари с коли. :D Като всички плащаме винетки, оправиха ли се пътищата в България? А в София, където е препълнено с хора от други градове, защо градският транспорт е светлинни години напред и данкът МПС по-нисък? Най-лесно е да се каже, че тези от другите градове са виновни. А реално 80-90% от колите са РВ. Нещата се компенсират, като сметнем и колко РВ коли има в София.
                      А видеото го спрях след 7мата минута. Славчо Атанасов какво би направил и Тотев какво е не е направил... предизборни глупости.

                     • Lyuben Klisurov
                      Lyuben Klisurov  2 months back

                      100% :). Всички гледат на нещата и проблемите само от тяхната си камбанария. Ако и тези по морето (и зимните курорти) решат да обалагат тези "чуждите" че им пънят градовете от май до септември. Като почнат така с това "Нашия град" "Нашата улица" направо нз. Тези хора не могат да разберат че "техни улици" са само тези в дворовете им. Другите са общи, и аз с моята кола с чужда регистрация имам същите права като тях в "техния" град. Както и те като дойдат в "моя" град. :)

                     • Nick
                      Nick  3 months back

                      ​+BGcarsUnited И какво става ако някой кара в много градове ? Трябва да плаща на всичките ли ? Нали за това са винетките, цената е една за всички, отива в държавата и после се разпределят. Друг е въпроса до колко се изпълнява.

                     • Ivan Ivanov
                      Ivan Ivanov  3 months back

                      +BGcarsUnited Когато дойдеш от друг град, ти си на квартира и съответно заплащаш наем на наемодателя си. В една нормална държава, тези пари се отчитат и се облагат с данък. Това в България сигурно се случва веднъж на милион. А за колите, ми се струва малко невъзможно да докажеш в коя община човекът е карал най-много километри, следователно да плаща там. :D ПС: Оценявам високо клиповете, които правите, само изваждам гледната си точка.

                     • BGcarsUnited
                      BGcarsUnited   3 months back

                      Всичко може да се измисли, стига някой да има желанието да седне и да се захване. Кой каза нещо за учащите? А и се предполага, че когато си от друг град си на задочно обучение. С други думи едва ли ще пребиваваш повече от 2, 3 месеца за семестър. Нека не се разбира погрешно, но има хора, които са родени в едно населено място, а живеят и работят на друго повече от 6 месеца. Ползват пътищата, заемат паркоместа пред блоковете, а данъци плащат другаде. Управата казва, че колите са много, трябват уширения и нови пътища за да се справят с трафика и вдигат данъците, но на живеещите в този град. Тоест едното население се товари за сметка на другото. Това, което подметнах със заплащане на 50% от данъка и на настоящото населено място, ако нямаш жилищна регистрация тук, би подействало като мярка, с която ще се обезсмисли този начин на живот, тъй като нещата ще дойдат на кантар. Или човек ще живее и плаща там от където е, или когато е решил да се пресели ще живее и плаща на другото място. И парите в общината повече, и данъците по-нормални и възможност за по-сносни решения за транспорта. Идеята не е някой да се ощети, а де се измисли адекватно решение за всички.

                    • Stoyan Hriskov
                     Stoyan Hriskov  3 months back

                     И какво Пловдивчани сте се отказали от този кмет за Тотев ....

                     • Mitko Philips
                      Mitko Philips  3 months back

                      Винаги съм се чудел, каква е връзката между регистрацията на автомобила и това че е паркиран пред жилищен блок или друг вид паркинг. В повечето случаи се предполага, че собственика на автомобила живее в близост, или на квартира, или притежава дома. Това означава че заема мястото на предния собственик и ако след време този автомобил стане с местна регистрация, това означава ли че вече не пречи?

                      • BoRyO
                       BoRyO  3 months back

                       Ела да видиш данъците в Хасково

                       • Александър Стефанов

                        Много се радвам, че си направил такъв клип! Евала на човека за нещата, които каза Има още хора, на тая земя дето мислят трезво, лошото е, че са на изчезване.

                        • achelab
                         achelab  3 months back

                         Защо били високи данъците - и в крайна сметка не се каза ни една дума защо са високи!??? Къде е обосновката за данъка - нищо не се каза.... Поприказвахте си какво бил направил и какво щял да направи, посочихте грешки на друг човек, обаче по въпроса за данъка нниищщоо....

                         • BGcarsUnited
                          BGcarsUnited   3 months back

                          Данъкът в случая се определя от настоящия кмет и неговия екип. Това, че реших да попитам за логиката бившия такъв, не означава, че той може да даде точно обяснение. Все пак мисля, че се изясни как решението не се крие във високия данък, а по-скоро в ниския, но с по-добра събираемост. Така нещата идват на кантар, хората ще са по-доволни и бизнесът няма да бяга.

                        • Phantom
                         Phantom  3 months back

                         Абе за какво им е да инвестират в бъдещето, като могат на момента да си откраднат паричките :D
                         За това сме кенефа на Европа, защото всеки който дойде на власт гледа да краде докъто може, а не да инвестира в по- добро бъдеще за народа. Пари винаги ще има, но никога не се използват всичките по предназначение.

                         • Random41
                          Random41  3 months back

                          Абе пловдивчани, що си избрахте Тотев?
                          Само не ми казвайте не сте го избрали, при сто хиляди гласа, 1000 цигански не са нищо.

                          • Angelo Teixeira
                           Angelo Teixeira  3 months back

                           Кой е можел да предположи че ще открадне толкова пари..

                          • ImYourPapii
                           ImYourPapii  3 months back

                           Ти май още не знаеш за скандала след балотажа със Славчо?

                         • KocetoRACING/ КоцетоРейсинг

                          Регистрираш си колата като товарна с рушвет и ето ти нисък данък!

                          • KocetoRACING/ КоцетоРейсинг
                           KocetoRACING/ КоцетоРейсинг  3 months back

                           +Ivan Ivanov НЗ ТОГАВА

                          • Ivan Ivanov
                           Ivan Ivanov  3 months back

                           От тази година категорията N1 отпадна. Вече и бусовете плащат реален размер на данъка.

                          • Nick
                           Nick  3 months back

                           +Random41 Егати далаверата 50 лева на година.

                          • Random41
                           Random41  3 months back

                           +Nick Абе не са глупости, а и надали ще резнат тая далавера...

                          • Nick
                           Nick  3 months back

                           Коцка, стига си ръсил глупости.

                         • Mihal Petrov
                          Mihal Petrov  3 months back

                          Имам странното чувство, че под този клип ще се появят критикуващи коментари към теб от страна на тролове, подкрепящи една определена партия. Иначе, благодаря за видеото, наистина много наболяла тема.

                          • BGcarsUnited
                           BGcarsUnited   3 months back

                           Със сигурност ще има такива коментари и то не защото не им стига мозъчният капацитет за да схванат идеята на видеото, а просто ги движат други интереси. Здраве да е! :)

                         • ivo kalchev
                          ivo kalchev  3 months back

                          Много добре спомням как една сутрин си разпрах гумите и джантите в дупка тип кратер в центъра на кръстовището на бул. Лиляна Димитрова по ваше управление г-н Атанасов и не мисля че вие сте най големия експерт как се асфалтират улиците...

                          • валери димитров

                           Доста информативен и полезен клип! Не съм бил в Пловдив, но движейки се с градски транспорт и кола из София бих потвърдил, че придвижването става найстина бързо и лесно.

                           • KocetoRACING/ КоцетоРейсинг

                            В София е по-добре ситуацията,но малко по-добре,не много и то заради герб, за да може хората да избират БОЙКО БОРИСОВ!!! ДА КАЖАТ ЕХХ БОЙКО НАПРАВИ ПЪТИЩА,БОЙКО ПОРЪЧА ЧИСТО НОВИ АВТОБУСИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ,ЕХ НОВО МЕТРО СЕ СТРОИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОЙКО! И той покрай това, вместо да открадне страшно много пари- лампа по-малко, за да може хората да го изберат отново- като поръча yutong китайските автобуси с европейски части от ман,мерцедес ,и т.н. А можеше да поръча МЕРЦЕДЕС АВТОБУСИ,АМА НЕ ОТ ГЕРБ ИЗБРАХА YUTONG ,ЗА ДА МОЖЕ ДА ЛАПНАТ ПАРИЧКИ.. ЕХ МАЙКА ИМ СТАРА ТЪПА...

                            • Random41
                             Random41  3 months back

                             Данък МПС трябва да си остане данък доход.
                             Това което може да променят е на ГТП да ти мерят реалните емисии и да си плащаш според реалното замърсяване от колата.
                             Така и да си със стара кола, слагаш катализатор от друг модел и плащаш по-малко , а ако си с по-нова чипосана и изтърбушена си плащаш повече понеже замърсява повече.
                             Няма недоволни, освен автокъщите и селските тарикати с чипосани и изтърбушени вагове

                             • Random41
                              Random41  3 months back

                              +Georgi M Повечето коли покриват и по-високите норми, просто няма как да ги сертифицират постфактум(след като са пуснати в продажба).
                              Така че в единия слувай плащаш висок данък постоянно, а в другия можеш да плащаш и по-нисък ако си поддържаш колата.

                             • Georgi M
                              Georgi M  3 months back

                              Проблема е, че ако колата ми покаже малко повече емисии от заводските, ще ми отрежат главата от данъци, в добрия случай поскъпване 50%. Но ако ми покрие нормите, и дори ги надвиши, какво правим. Май май, само едни 10-20% по-нисък данък.

                             • BGcarsUnited
                              BGcarsUnited   3 months back

                              Търбушенето продължава с пълна сила. Но не само слабият контрол при ГТП е проблем, а и липсата на стимулиращи решения от правителството за тези, които замърсяват по-малко. Така и никой не разбра защо за автомобилите на газ няма данъчни облекчения...

                            • Илко Георгиев

                             Всеки плюе по някой и накрая НиЩо, Ванка доста беше глътнал бастуна, не ти чух гласа

                             • Georgi Jivkov
                              Georgi Jivkov  3 months back

                              +BGcarsUnited За първи път чувам че е юрист. Славчо е завършил военно училище от което излиза офицер политически профил, което говори за доста червен комунистически произход, но тъй като политическият отдел в армията отпада, след 1990 той остава безработен.

                             • BGcarsUnited
                              BGcarsUnited   3 months back

                              :D срещата се готвеше от няколко седмици и темите бяха пределно ясни. Човека все пак е юрист и като започна, си изреди всичко без да се намесвам много, много.

                             • ImYourPapii
                              ImYourPapii  3 months back

                              Само дето Славчо го харесва целия град за разлика от тотко, и то защо? Защото винаги си е държал на думата! Обърни внимание само начина на изразяване на Славчо, а после го сравни с тотьо. Обърни внимание как единия говори само и единствено с ФАКТИ, а другия обича да шикалкави като циганин. И от кога да изкарваш на показ ФАКТИ е плюене ???!? Кво говориш изобщо?

                            • Alexandar Patsov
                             Alexandar Patsov  3 months back

                             Браво

                             • Nick
                              Nick  3 months back

                              Здравейте. Не сте първи от сега ви го казвам, така че не си губете времето да го пишете.

                              • Valentin Vasilev
                               Valentin Vasilev  3 months back

                               Първи